2019’un Müthiş Reklam Trendleri

2019-reklam-trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

2019 Reklam Trendleri – Tv ve gazeteler gibi geleneksel reklam araçlarının yavaş yavaş ölümü, yenilerinin yani mobil ve videonun yükselmesi ve sadece kesintiye uğramayacak yeni bir tüketici neslinin yükselmesi,  reklam trendlerinin değişmesine yol açtı. Her marka ve işletme ürün veya hizmetlerle ilgili hedeflerine ulaşmak için daha yenilikçi çalışmak zorunda kalacaktır. 2019’un reklam trendlerini sizin için derledik. 

2019 Reklam Trendleri – Reklamcılıkta Yapay Zeka

2019 Reklam Trendleri en başında yer alan: Mesajın izleyiciye uyacak şekilde yapıldığı hedefli reklamcılıkta büyük bir büyüme görüldü. Yıllarca, reklam verenlerin arayışı, mesajlarının gerçekten kitlesine ulaşmasını sağlamaktı. Yapay zeka, makine öğrenmesi ve ilgili teknolojiler, bu konuda yardımcı olabilecek hale geldi. AI, hedeflenmiş reklamcılıktaki tahminin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Bir izleyici kitlesi üyesi hakkındaki ilgili bilgilere erişim sayesinde, reklam verenler etkili olmayan ya da bir markanın konumlanmasına karşı çalışan mesajların geçmesini sağlayabilirler.

Ek olarak, AI muhtemelen programatik reklamcılıkta büyük bir yükseltme yapmanıza yardımcı olacaktır. Kampanyaları zaten optimize etmek için güçlü bir araç olan programatik reklamcılık, izleyicileri, dikeyleri ve müşterileri çok daha hassas ve düşük maliyetle hedefleyen daha doğru sonuçlar verecektir.

İçerik Hala Zirvede

2019-reklam-trendleri-icerik (1) (1)

Medyanın ilk günlerinden bu yana, içerik reklamverenler için ana odak noktası olmuştur. Müşterileri çekmek için onlara bir şey vermelisin. Gündelik hayatımızda neredeyse on yıl boyunca süren bir sosyal medyadan sonra, tüketiciler bir markayla ilgilenirken blog yazıları, videolar, sosyal medya güncellemeleri ve diğer otantik içerikler beklemeye başladılar. Artık herkes içeriği “yapıyor” derken, öne geçmek ve karmaşayı kırmak için daha iyisini yapmanız gerekir.

Daha önce belirtildiği gibi, AI daha iyi bir içerik stratejisi oluşturmaya yardımcı olabilir. Hedef kitleleri daha iyi hedefleyerek şirketler, kullanıcılarını daha uzun bir süre için uygun hale getirmek ve onların ilgisini çekmek için onların hikayelerini, blog gönderilerini, videolarını ve diğer içerik parçalarını daha etkin bir şekilde onarabilirler.

İçeriksel reklamcılık

Avrupa’nın kullanıcı gizliliği konusundaki yeni protokolü olan GDPR sayesinde, çevrimiçi reklamcılık 2019’da büyük değişikliklere maruz kalacak. GDPR’nin öngördüğü haklar, şirketlerin açık rızaları olmadan insanlar hakkında bilgi toplayamayacakları anlamına geliyor. Şirketler kişiselleştirilmiş veriler olmadan hedefli reklam kampanyaları nasıl yürütebilir? Cevap bağlamsal reklamcılıktır: ziyaret ettikleri web sayfalarının içeriğine dayalı olarak hedef kitlenin özelliklerini belirlemektir. Ziyaretçilerin bu sayfadaki ilgi alanlarıyla ilgili genel veriler, reklam verenlere bu ziyaretçilere nasıl  iletişime geçileceği konusunda net bir bağlam sunar.

Her zamankinden Daha Fazla Video

1995-2015 yılları arasında doğan Kohort, Z kuşağı, 2019 yılında dünyanın en büyük tek nüfus grubu olacak; zaten, dünya nüfusunun üçte biri 2000 yılından itibaren doğdu. Bu grubun yapmayı sevdiği şeylerden biri video izlemek… Bir araştırmaya göre bu kuşak günde en az 68 video seyrediyor. Bunun anlamı, elbette, videonun önümüzdeki yıllarda daha da önemli bir reklam kanalı olacağıdır. Video kullanmanın daha etkili bir yolu, özellikle Z kuşağı için bu videoları oluşturmaya katılmalarını sağlamaktır. Bir başka araştırmaya göre, Z kuşağı çok yaratıcı ve diğerlerine göre kendi gruplarına güvenme eğilimindedir. Bir markayla yaratıcı bir şekilde etkileşime girmelerini sağlamak, onları piyasaya sürmek ve markanızın paylaşım gücünden daha iyi yararlanmasını sağlamak için uzun bir yol kat edebilir.

TV ve Üst Düzey Reklam Büyümesi

2019-reklam-trendleri-tv
rawpixel.com

Akıllı TV’ye ve üstü uygulama görüntüleme yönüne doğru ilerlerken ve lineer TV izlemesinden uzağa doğru giderken, reklam verenler  özel  abonelikli televizyon reklamcılığına hayran kalıyorlar.

Amerika’da yapılan bir araştırmada, reklamların 2017 yılının ikinci çeyreği ile 2018 arasındaki ikinci çeyreğe göre yüzde 35 arttığını gösteriyor. Bu, 33 milyon Amerikalının tamamen ödemeli TV’ye geçtiği bir yıl oldu. Bu sayı muhtemelen birkaç yıl içinde artmakta olan insanlar, kablo aboneliklerini artan sayıdaki cihazlarla (Apple TV, Amazon TV, Roku, vb.) Ve çok çeşitli içerik sunan uygulamalarla değiştirdikleri için artacaktır.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar