23 Ağustos Teknoloji Özeti

23-agustos-teknoloji-ozeti

Paylaşmayı unutmayın.

23 Ağustos Teknoloji Özeti – Teknoloji gündemi olarak son derece hareketli bir Ağustos ayı içerisinde olduğumuzu söyleyebiliriz. Özellikle bu ay ortaya çıkan Lambda School, Aidbnb ve Apple haberleri gündemi etkisi altına almıştı. Bunların haricinde ise WordPress ve ThredUP hiç beklenmedik haberlerle karşımıza gelmişti. Dünya çapında gelişen korona virüs salgını sonrasında da teknoloji haberlerinin oldukça değiştiğini belirtebiliriz.

23 Ağustos Teknoloji Özeti

Online Kodlama Eğitim Sitesi Lambda School Büyük Yatırım Aldı!

23-agustos-teknoloji-ozeti
@webrazzi

Lambda School bilindiği üzere İnternetten kodlama eğitimleri vermesiyle bilinmektedir. 2016 yılından beri hizmet veren site ise yakın bir zamanda büyük bir yatırım almayı başardı. Gündeme aktarılan açıklamaya göre de bu yatırımın 74 milyon dolar olduğu belirtilmiştir. Genel olarak Lambda School şirketinin bu yatırım ile birlikte çok daha büyük çaplı hizmetlere yöneleceği düşünülmektedir.

WordPress Apple İle Anlaşmazlığa Düştü!

23-agustos-teknoloji-ozeti
@hwp

Apple uygulama mağazasında ücretsiz şekilde hizmet veren WordPress kısa bir süre önce Apple ile anlaşmazlık yaşadı. Anlaşmazlığın sebebi ise WordPress’in Apple gelirlerinden %30 pay istemesi olarak aktarıldı. Bu anlaşmazlık sonucunda ise WordPress ücretsiz olarak sunduğu uygulamasındaki güncellemeleri yayınlamadığı belirtildi. İlerleyen süreçte de bu sıkıntının devam edeceği tahmin edilmektedir.

ThredUP Borsaya Açılmayı Düşünüyor!

@reuters

Genel olarak dünya çapında popüler olan ikinci el kıyafet satış platformu ThredUP oldukça değişik bir karar alarak borsaya yönelmek istediğini açıkladı. Pandemi sürecinden sonra şirketi bir adım daha öteye taşımak isteyen ThredUP kurucusu borsaya açılmak için hazırlıklara başladıklarını ifade etti. Tamamen farklı bir alan olan borsa üzerinde ise nasıl bir çalışma yürütecekleri ise teknoloji gündemi olarak son derece merak edilmektedir.

Apple’ın Değeri Gün Geçtikçe Artmaya Devam Ediyor!

@dailyhover

Dünya genelinde neredeyse bilmeyenin kalmadığı Apple şirketi her geçen gün değerini arttırmaya devam etmektedir. Genel olarak cep telefonu ve bilgisayarlarının popüler olduğu şirketin sürekli olarak yeni müşteri kazanması ve satış stratejisini geliştirmesi şirket servetini çok daha arttırmayı başarmıştır. Ağustos 2020 verilerine göre ise 2 trilyon dolar olan Apple şirketi dünya çapında en değerli şirket olarak bir ilke imza atmıştır.

Airbnb Borsaya Açılmak İçin Hazırlıklara Başladı!

23-agustos-teknoloji-ozeti

ThredUp’tan sonra Airbnb de borsaya açılmak için hazırlıklara başladığını sonunda açıkladı. Şirketin genel olarak kısa süreli ev kiralama hizmetlerine yönelik olması ve korona virüs salgınından dolayı işlerinin oldukça aksaması birçok kişiyi endişeye sürüklemekteydi. Fakat maddi olarak sıkıntıya gireceği düşünülen Airbnb son bir açıklama yaparak borsaya yönelmek için hazırlıklara başladıklarını açıkladı. Bu geçtiğimiz dönemde ise borsaya girmeyi düşünen şirketler arasına kendi adını da yazdırmış oldu. İlerleyen süreçte nasıl bir strateji ile borsada olacakları da akıllarda soru işareti olarak kaldı. Şirketin ise tam olarak 31 milyar dolar değerinde olduğu belirtilmektedir. Dünya genelinde de en sık kullanılan ev kiralama sitesi olarak kullanılmaya devam edilmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar