21 Günde Şekeri Bıraktıracak Program

Paylaşmayı unutmayın.

21 Günde Şekeri Bıraktıracak Program – Takdir edersiniz ki şeker kullanımı genel vücut sağlığımız üzerinde birçok olumsuz etkiye sahip. Bu nedenle günümüzde birçok insan şekeri bırakmak için çeşitli yöntemler araştırıyor. Fakat çoğu yöntem başarısızlıkla sonuçlanıyor. Bu içerikte sizlere şekeri bırakmak için bazı ipuçları hazırladık. Bu ipuçları sayesinde 21 günün sonunda şekeri hayatınızdan çıkartmanız mümkün. İşte 21 günde şekeri bıraktıracak program!

21 Günde Şeker Tüketimini Bırakma Programı 

Şeker diyeti olarak da adlandırabileceğimiz bu programda ilk yapmanız gereken şey ne yediğinizi iyi bilmeniz olacaktır. Hazır ürünler başta olmak üzere tükettiğiniz besinlerin içeriğinde nelerin yer aldığına dikkat edin. İlk adımı attıktan sonra program boyunca dikkat etmeniz gereken diğer maddelere geçelim.

Hayatımızdan çıkması gereken içecekler

Şekerli gıdalara nazaran masum gibi görünse de işin aslı öyle ne yazık ki öyle değil. Hazır kahve, meyveli maden suları, asitli içecekler, enerji içecekleri gibi pek çok ürün içeriğinde sandığımızdan çok daha fazla miktarda şeker barındırıyor.

21-gunde-sekeri-biraktiracak-program
Photo by Mae Mu on Unsplash

Stresli yaşantıdan uzak durun

İlk bakıldığında stres ve şeker tüketimi birbirinden bağımsız gibi düşünülebilir. Fakat araştırmalar stresli bir yaşama sahip olan bireylerin şeker ve karbonhidrat tüketimine daha yatkın olduğunu gösteriyor.

Yeterli ve düzenli bir şekilde uyumaya özen gösterin

Sağlıklı bir yaşam için yapmamız gereken her şeyin başında olduğu gibi burada da uyku düzenimiz devreye giriyor. Yapılan araştırmalar da yetersiz ya da düzensiz bir uyku alışkanlığına sahip olan bireylerin daha fazla karbonhidrat ve şeker tükettiği ortaya koyuyor. Üstelik düzensiz uykunun yol açtığı problemler stresli bir yaşantıyı da beraberinde getiriyor.

Öğünlerinizi düzenleyin

Yeterli ve düzenli beslenilmediği takdirde vücut, bu duruma karşı tepkiler gösterecektir. Bu tepkiler arasında en sık rastlanılanlardan biri de kan şekeri düşüklüğüdür. Kan şekeri düştüğü anlarda şeker tüketimi normal zamana göre çok daha yüksek seviyelere çıkabilir. Karnımız tok olabilir ancak vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral, protein ve yağların ne kadarını karşılıyoruz bunu bir düşünelim. Kendi planınıza göre oluşturabileceğiniz bir program ile öğünlerinizi düzenlediğiniz de şekere daha az ihtiyaç duyacağınızı söyleyebiliriz.

Mümkün olduğunca dışarıda yemek yemeyin

Dışarıda hazırlanan yemekler genellikle daha yağlı ve tuzlu oluyor. Üstelik pek çok katkı maddesini de beraberinde getiriyor. Bu sebeple evde yemeye ya da içeriğini bildiğiniz yerlerden yemek yemeye özen gösterin. Her zaman mümkün olmadığını biliyoruz. Yine de haftanın birkaç günü bile olsa kendi hazırladığınız öğünleri yanınıza almayı deneyebilirsiniz.

21-gunde-sekeri-biraktiracak-program
Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Kendi vücudunuzu ve isteklerinizi gözlemleyin

Her insanın ihtiyacı farklıdır. Kendi ihtiyaçlarınızı tanımayı deneyin ve vücudunuzu gözlemleyin. Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda da genel geçer listelerdense kişisel beslenme programları tavsiye ediliyor. Şeker tüketmek istediğiniz, acıktığınız anları analiz ederek başlayabilirsiniz. Böylelikle vücudunuzda şeker isteği oluşturan nedenleri ortadan kaldırabilirsiniz.

Şekeri bırakma diyeti adı altında hangi yöntemi uyguluyor olursanız olun vücudunuz şekere ihtiyaç duyacak. Ancak şeker ihtiyacınızı karşılamak için işlenmiş şekerlere yönelmeyin. Bunun yerine meyve gibi doğal şeker içeriği tüketmek daha doğru olacaktır. Elbette her şeyin fazlası zarar.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar