2020’nin En Çok Değer Kazanan Şirketleri

Paylaşmayı unutmayın.

2020’nin En Çok Değer Kazanan Şirketleri – 2020 ile ilgili herhangi bir bakış açısı, zorunlu olarak pandeminin etrafında toplanacaktır ve bu durum ekonomik ve piyasa etkilerine bakan parçalar için de aynı derecede geçerlidir. Pandemi, piyasalardaki oynaklığı ortaya çıkardı ve süresi konusundaki belirsizliği aşırı aksiyonlara ve dramatik etkilere sebep oldu. Süreç bu şekilde ilerleyince birçok şirket ve iş alanı etkilendi, bir kısmı bu işten kazançlı çıktı, bir kısmı ise dibe vurdu.

Yani kısacası 2020’nin şirket bazında kazananlarından ve kaybedenlerinden bahsetmek mümkün. Bir de arada sürpriz yapanlar oldu ki biz de burada onlardan bahsetmek istiyoruz. Peki sürpriz yapmak derken neyi kastediyoruz? 

@akabi.eu

Aşı beklentileri ve yeni dönemin başlangıcı dibe vuran birçok hisseyi yeniden ayağa kaldırsa da 2020 birçok şirket için oldukça zor geçti. Bu hisse senetlerinden bazıları salgın öncesinde umut veriyordu ve büyümeye devam ediyordu, bazıları zaten başarılıydı ve rekabette avantajlarını genişleterek pandemiye damgasını vurdu ve birçoğu, esas olarak pandemiyle fırlayarak inanılmaz derecede büyüdü. Aşağıdaki liste ne kadar tam bir liste

2020’nin En Çok Değer Kazanan Şirketleri

The Clorox Company (CLX)

@broadwaymechanical

The Clorox Company (CLX), pandemi pazarında zaten erken ve açık bir galipti. Ev ve ticari temizlik ve sanitasyonda kullanılan ürünlerin bir üreticisi olarak Clorox 2020’ye damga vuran isimlerdendi. Hisse senetlerinin 152 dolardan başlayıp %55’e kadar kar getirdiği dönemlerden sonra 2020’nin sonunda %33 gibi bir değerde sabit kaldı. S&P’nin %11-%14 arası kar getirdiği bir dönemde Clorox’un oldukça iyi bir iş çıkardığını söylemeliyiz. 

PayPal Holdings, Inc. (PYPL)

2020nin-en-cok-deger-kazanan-sirketleri
@list23

Amazon gibi PayPal’da e-ticaret rüzgarını arkasına alarak 2020 beklentilerini oldukça aştı. Pek çok işletme çevrimiçi satış yapmaya başlamak için son derece motive hale geldikçe ve PayPal için çevrimiçi ödeme almaya başladıkça dijital ödeme işinde olmak oldukça işe yaradı. PayPal hisseleri yıl başında hisse başına yaklaşık 100 $ idi ve şimdi% 100 kazanç ile 200 doların üstünde kapanıyor. PayPal, 2020’de yükselen diğer teknoloji şirketlerinden bazılarının aksine, kazançları artırma ve karlılığı sürdürme konusunda iyi bir geçmişe sahiptir, bu nedenle 2021’e kadar güçlü bir şekilde devam etmesi beklenebilir.

Zoom Video Communications, Inc. (ZM)

2020nin-en-cok-deger-kazanan-sirketleri
@dailysabah

Zoom Video Communications, Inc. (ZM) doğru zamanda doğru yerdeydi. Hisse başına 500 $ ‘ın üzerindeki aşı sonrası düşüşü 400 $ civarına gelse bile, Zoom 70 $’ ın biraz altında başladığı bir yılda hala% 350’nin üzerinde bir artış sergiliyor. Şirketin kredisine göre, teknolojisini geliştirmek ve yıl boyunca güvenlik endişelerini gidermek için çalıştı ve muazzam bir şekilde artan gelirini iyi bir şekilde kullandı. Ne yazık ki Zoom için, başarısı Microsoft Corporation (MSFT) ve Alphabet Inc.’in (GOOG) Google’daki daha büyük rakiplerini nihayet video çalışmalarını iyileştirmeye ve odaklamaya ikna etti. Elbette, daha çok yüz yüze görüşme kültürüne dönüşen buluşma, Zoom için bir endişe kaynağıdır, ancak Microsoft ve Google’ın peşinde olması daha da endişe verici.

Tesla, Inc. (TSLA)

2020nin-en-cok-deger-kazanan-sirketleri
@nytimes

Tesla, Inc. (TSLA) için 2020’nin ne kadar iyi olduğuna dair yeterli sıfat olmayabilir ve bunun salgınla çok az ilgisi vardır. Şirket şu anda kârlı olmasına ve S&P 500’e katılmasına rağmen, Tesla’nın bu yılki hisse fiyatında% 600’ün üzerinde artış, araç pazarının hala bu kadar küçük bir bölümünü oluşturduğu düşünüldüğünde aşırı görünüyor. Tesla’nın şu anda övündüğü fiyat-kazanç oranı – 1.200 katın üzerinde – şaşırtıcı olmanın ötesindedir. Hatta korkunç bir noktaya doğru ulaştığını da söylemek mümkün. 

2020’nin sürpriz kazananları bu şekildeydi. Umarız ki 2021 bu senekinden oldukça farklı ve güzel bir yıl olur. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar