2020 Yılının En Zenginleri Jeff Bezos ve Elon Musk

Paylaşmayı unutmayın.

2020 Yılının En Zenginleri Jeff Bezos ve Elon Musk – ”Para, para, para” der ünlü komutan Napolyon Bonapart. Günümüz de buna ulaşmanın yolu kendini veya fikrini geliştirmektir. Şuan dünyanın en zengin insanları başarıdan önce, başarısızlığın başarı tecrübesine inanıyorlar. İşte onlardan ilk iki isim. Sıradan yaşamlardan geleceğin teknoloji inşasına kadar geçen serüvenleri.

axios

2020 Yılının En Zenginleri Jeff Bezos ve Elon Musk

Jeff Bezos – Amazon

Net değer: 186.5 milyar dolar

Amazon’u en az bir kere duyduğunuza eminim. Bunun kurucusu ve fikir babası Jeff Bezos, 1994’de işinden ayrılıp atılmıştır bu girişimine. İlk başta dijital ortamda kitap satmakla başlayan bu fikir daha sonra gelişerek her şeyi satmaya başladı. Patronunun hatta yakın çevresi bu fikrinden vazgeçirmeye çalıştığını söylüyor Bezos, o yıllarda fikrine daha çok inanmasına vesile olduğunu da dile getiriyor.

@fortune

Jeff Bezos’un Erken Yaşamı

Jeff Meksika da 1968 yılında doğdu. Daha küçük yaşlarda bilgisayar bilimlerine ilgisi vardı, okul yaşamını bitirdikten sonra Intel ve Bell gibi dev firmalardan iş teklifi aldı. Jeff hepsini reddetti. 30 yaşında altı haneli bir maaşı olduğunu ve çevresine göre zaten başarılı bir insandı tabi başka planlarını gösterene kadar. Bir gün internette gezinirken, web dünyasının% 2300 oranında büyüdüğünü gördü. Kendi deyimi ile ”Konfor bölgesinden çıkarak” kazançlı işinden ayrıldı ve 1994 yılında Amazonu kurdu.

@moneycheck

Amazon Neden Bu Kadar Başarılı?

Bu hayali gerçekleştirmekte kararlılığı çok önemli olduğunu gösteriyor. Amazon, kaliteli bir organizasyon inşa etmek için bitmek bilmeyen ve sürekli bir arayışla ortaya çıkan bir ürün. Amazon, güçlü karakter, tek fikirli odaklanma ve şirketle ilişkili her kişiye en yüksek tüketici deneyimini sağlama isteği üzerine inşa edildi.

Jeff Bezos , dünya hala bir internetin nasıl işleyebileceğini merak ederken, bir web perakendecilik sistemi kurmaya başladı. Amazon için ana odak noktası hiçbir zaman rakiplerini yenmek olmamıştı. Bunun yerine tüketicilere yardım etmeye ve onlar için bir değer oluşturmaya odaklanır. Bu, planlarını ve politikalarını uygulamada olması, insanların onu seçmesine neden olabilir.

2020-yilinin-en-zenginleri-jeff-bezos-ve-elon-musk
@moneycheck

Elon Musk – Tesla ve SpaceX

Net değer: 132.1 milyar dolar

SpaceX ve Tesla’nın kurucusu ve CEO’su olan Musk, aynı anda her yerde ve her türden fütüristik teknolojiyi zorluyor gibi görünüyor. Dünya’dan kaçıp Mars’ı kolonileştirene kadar mutlu olmayacağını da dile getiriyor. Uzay roketleri, elektrikli arabalar, güneş pilleri vs. Yapan Musk, her zaman sorunsuz bir şekilde bu yolunda devam etmedi. İşte, okulda zorbalığa uğramaktan, küçük çaplı bir girişimci olmaya ve sonunda bilim kurgudan çıkmış gibi görünen iki büyük şirketin CEO’su olmaya nasıl başardı ve neredeyse nasıl iflas etti. Davaları ve hükümeti kışkırtmaları, iş dünyasının en tartışmalı isimlerinden biri oldu.  

haber

Yaşantısı

Musk, Güney Afrikalı bir baba ve Kanadalı bir annede dünyaya geldi. Bilgisayar ve girişimcilik için erkenden bir yeteneği olduğunu sergiledi, 12 yaşında bir video oyunu yarattı ve onu bir bilgisayar dergisine sattı. O oyun için zamana göre kötü ama, Flappy Bird’ den daha iyi olduğunu söylüyordu. 1988’de bir Kanada pasaportu aldıktan sonra, Amerika Birleşik Devletleri’nde daha büyük ekonomik fırsatları aradığı için Güney Afrika’dan ayrıldı. Üniversite yıllarından sonra çevrimiçi para transferinde uzmanlaşan PayPal adında bir çevrimiçi finansal hizmetler şirketi kurdu. Online açık artırma eBay, PayPal’ı 2002’de 1,5 milyar dolara satın aldı.

@businessinsider

SpaceX

Musk uzun zamandır, yaşamın sürmesi için insanlığın çok gezegenli bir tür olması gerektiğine inanıyordu. Ancak, o büyük masrafları olan roketler onun için bir sorundu. Bu yüzden, 2002’de daha uygun fiyatlı roketler yapmak için Space Exploration Technologies’i (SpaceX) kurdu. İlk roketi 2006’da piyasaya sürüldü ve rakip roketlerden çok daha ucuza mal olacak şekilde tasarlandı. İkinci roket 2010’da piyasaya sürüldü. Üçüncü bir roket, Falcon heavy 2018’de piyasaya sürüldü, maliyetin üçte biri karşılığında en büyük rakibini geride bıraktı. Katıldığı bir radyo programında SpaceX hakkında konuşurken, ot içtiği için hisselerinden büyük bir düşüş olmuştur.

2020-yilinin-en-zenginleri-jeff-bezos-ve-elon-musk
abcnews

Tesla

Musk uzun zamandır elektrikli arabalarla ilgileniyordu ve 2004’te en büyük fonunu sağladı kendine. Tesla Motors(daha sonra adını Tesla olarak değiştirdi), Musk tarafından kurulan bir elektrikli otomobil şirketi. 2006 yılında Tesla ilk arabası olan tek bir şarjla 394 km gidebilen Roadster, ilgi çekici olmadığını düşündüğü önceki elektrikli araçların çoğunun aksine, dört saniyeden daha kısa sürede saatte 0’dan 97 km. gidebilen bir spor otomobildi. 2010 yılında şirketin ilk halka arzında yaklaşık 226 milyon dolar artış oldu. İki yıl sonra Tesla, performansı ve tasarımıyla otomotiv eleştirmenleri tarafından beğenilen Model S sedan’ı tanıttı ve şirket, 2015 yılında piyasaya çıkan Model X lüks SUV modeli ile daha da övgü topladı. Daha ucuz bir araç olan Model 3, 2017 yılında üretime girdi. Ara sıra Twitter’dan attığı Tweet yüzünden hisselerin düşmesine neden olan Musk, ünlü yıldız Johnny Depp’i kafes dövüşüne de davet etmiştir. Kişiliği ve düşünceleri farklı olsa da geleceğin teknolojisi diyebiliceğimiz şirketlerin başında kendisi.

2020-yilinin-en-zenginleri-jeff-bezos-ve-elon-musk
Roadster

Musk daha yeni Bill gates’i geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu. Biri internetin varlığını kullanarak hem kendini hem insanları zengin etti, diğeri insanların geleceğe yön verecek teknolojiler sunan, bu zamanın demir adamı. Sıradaki dahiler içinse, bu yaşantılara bakıp vazgeçmemeleri kendi başarısızlığın başarılığına bir adım olabilir. Zengin insanların yolu hakkında daha fazla makale için buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar