2018’in En İyi Konsol Oyunları

Paylaşmayı unutmayın.

2017’de oyunların Super Mario Odyssey, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Horizon Zero Dawn ve  The Legend of Zelda: Wild of Breath karşısında zirveye ulaşması zordu. Ancak 2018’in de büyük oyunları var. Geç kalmadan onları siz oyunseverlerle buluşturmak istedik. Yeni Nintendo oyunlarının yanı sıra devam eden serilerle 2018’de gelecek vaad eden birçok oyun var. Bu nedenle biz de sizler için kapsamlı bir oyun listesi hazırladık.  O zaman serinin devamının geleceğini de belirtip 2018’in en iyi konsol oyunları listesine göz atalım.

1- Dragon Ball Fighter Z

Dragon Ball animesinden uyarlanan Dragon Ball Fighter Z 2018’in en çok dikkat çeken savaş oyunlarından biri oldu. İçerik olarak zengin, harika grafiklere sahip, oynanış olarak eğlenceli bir oyun. Dragon Ball evrenini seviyorsanız bu oyunu da seveceksiniz ancak sevmiyor olsanız bile sahip olduğu atmosfer ile tüm dövüş oyunu meraklılarının şans vermesi gereken bir oyun. Dragon Ball serisinden birçok karaktere sahip, yapı itibariyle 2D olup oynanışı ise üçlü takım şeklinde. 5 temel saldırı şekli ve what if hikaye modu mevcut. Eleştirilen yönleri ise karakterlerin oynanış şekillerinin birbirine benzemesi ve çevrimiçi modlardaki bekleme süresi.

dragon ball fighter z

@megagames.com

Çıkış tarihi: 26 Ocak 2018

Platformlar: Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, Microsoft Windows

2- Monster Hunter: World

Monster Hunter: World  kült-klasik Monster Hunter serisinin en büyük girişimi olarak nitelendirilebilir.  Oyun adından da anlaşılacağı üzere canavar avı üzerine kurulu; devasa bir dünyayı keşfedip devasa canavarları ele geçirebilirsiniz. Oyunda yaratıkları tek başınıza avlayabileceğiniz gibi yardım çağırıp başkalarıyla da aynı yaratığın peşine düşebilirsiniz veya başkalarının yardım çağrılarına gidebilirsiniz. Canavarları öldürün ve canavarlardan aldığınız ganimetleri daha fazla canavar öldürmek için kullanın. Oyunun PC sürümü 9 Ağustos’ta çıktı.

monster hunter world

@forbes.com

 Çıkış tarihi: 26 Ocak 2018

Platformlar: Xbox One, PlayStation 4, PC

3- Shadow of the Colossus

Shadow of the Colossus, 2005 yılında  PlayStation 2 platformuna çıktığında tüm otoriterlerden 90 puanının üzerinde puan alarak iyi bir başarı elde etmişti. 2005’in en iyi oyunu 2018’de PlayStation 4’e geldi. Oyun Wander adındaki karakterin, yasak topraklara girmeleri sonucu hayatı alınan Mono adındaki kıza tekrar hayat verilmesi için 16 devi öldürmesi üzerine kurulu. Wagner’ın devleri öldürmek için kullanacağı kılıç ve yay olmak üzere iki ana silahı var. Ancak bazı senaryolarda çevreden edineceğiniz farklı objeleri kullanmanız da gerekebilir. Her bir devin yerini bulmak içinse, kılıcınızı gökyüzüne kaldırmalı ve ışığın işaret ettiği yöne atınız Agro’yu sürmelisiniz.

shadow of the colossus

@cdn.vox-cdn.com

Çıkış tarihi: 6 Şubat 2018

Platformlar: PlayStation 4

4- Bayonette/ Bayonette 2

Bayonette ilk olarak  2009’da Xbox 360 ve PlayStation 3’te çıkmıştı. Sonrasında PC’ye ve Wii U’ya gelen oyun şimdi Nintendo Switch’e  “Bayonetta 2” olarak geldi. Açılışın sonunda Bayonetta’nın eski dostu Jeanne’ın ruhu cehenneme çekiliyor ve onu kurtarmak adına cehenneme açılan kapıya ve de ötesine uzanan mücadele başlamış oluyor, genellikle meleklerle ve şeytanlarla karşı karşıya kalınıyor.

bayonette 2

@cdn.vox-cdn.com

Çıkış tarihi: 16 Şubat 2018

Platform: Nintendo Switch

5- Pac-man: Championship Edition 2 Plus

Pac-Man, Namco tarafından 1980 yılında video oyun dünyasına kazandırıldı. Oyun yapımcısına 1990’larda iki buçuk milyar dolar kazandırarak oyun dünyasının en çok kar getiren oyunları arasına da yerleşti. Şimdi ise Pac-Man, Championship Edition serisi ile gerçeküstü ve fantastik bir hal alıyor. Oynanış temel olarak bölüme serpiştirilmiş noktaları ye ve bölüm geç yapısını koruyor. Ancak bazı kural değişiklikleri var. Eski nesil Pac-Man’de noktaların tamamını yiyerek bölüm geçiyorken Championship’te belirli bir miktar nokta yediğinizde beliren meyveyi yiyerek sonraki bölüme ışınlanıyorsunuz. Bu esnada hayaletler de size eşlik ediyor.

pac-man championship edition 2 plus

@gamereactor.eu

Çıkış tarihi: 22 Şubat 2018

Platform: Nintendo Switch

6- Kirby Star Allies

Kirby  geri döndü ve sonunda Nintendo Switch konsolunda! Ama bu sefer yalnız değil. Düşmanları kalp ile vurarak yanınıza toplayın. Bir takım çalışması için en fazla üç arkadaşınızla katılabilirsiniz. Oyun, Kirby’nin ana yeteneğine odaklanan göreceli olarak basit bir platform ve yüksek çözünürlüklü grafikleriyle klasik “Kirby” oyunu.

kirby star allies

@polygon.com

Çıkış tarihi: 16 Mart 2018

Platform: Nintendo Switch

7- Burnout Paradise Remastered

Burnout Paradise 2009 yılında PC ve konsollar için piyasaya sürülen bir yarış oyunuydu. Açık dünya olmasıyla birçok oyuncuyu kendisine bağlayan Burnout, başarılı oynanışıyla çıktığı yılların en çok oynanılan oyunları arasında girmeyi başarmıştı. Burnout Paradise Remastered ise serinin önceki oyunlarından ilham alarak bunları yeni oynanış modları ve mekaniklerle sunan bir oyun. Genelde eski oyunlarda tek tür araçlar bulunurken, Burnout Paradise’taki araçların türleri bulunuyor. Bunlar: Stunt, Agression ve Speed. Aracınızı seçin ve artırılmış çözünürlükte oyuna başlayın.

burnout paradise remastered

@playstation.com

Çıkış tarihi: 16 Mart 2018

Platformlar: Xbox One, PlayStation 4, PC

8- Sea of Thieves

Sea of Thieves bir açık dünya korsanlık oyunu. Oyun size devasa bir açık dünyada kaybolma, çocukluğunuzda kurduğunuz korsanlık hayallerinizi gerçekleştirme ve sınırsız eğlence vadediyor. Karakterinizi ve iki farklı gemi seçeneğinden birini seçerek açık denizlerdeki maceranıza başlayın. İskelet kaptanları yok edin, hayvanları yakalayın, ganimetleri toplayın. Böylece daha yüksek riskli görevler alıp, bu görevlerin sonunda daha iyi ganimetler kazanın.

sea of thieves

@polygon.com

Çıkış tarihi: 20 Mart 2018

Platformlar: Xbox One, PC

9- A Way Out

En iyi arkadaşınızla birlikte hapisten kaçmanın nasıl bir şey olduğunu hiç merak ettiniz mi? “A Way Out” oyunu böyle bir fırsat sunuyor. Oyunda Vincent ve Leo adında iki karakter var. Her birinin kendi geçmişi ve hedefleri var, ama hapishaneden kaçmak için birlikte çalışmalılar. Bölünmüş ekran ve co-op olarak iki farklı oyuncu tarafından oynanılabilen oyun ile Leo ve Vincent’ın maceralarına ortak olun.

a way out adlı oyun

@mobygames.com

Çıkış tarihi: 23 Mart 2018

Platformlar: Xbox One, PlayStation 4, PC

10- Far Cray 5

İlk olarak 2004 yılında oyuncular ile buluşan ve oyun dünyasının en köklü serilerinden biri olarak yoluna devam eden Far Cry, çılgın kötü adamlarla mücadele etmeyi konu alan bir oyun ve 2018’de yepyeni bir Far Cry ile karşımızda.  ABD’nin Montana eyaletinde kurgusal Hope County’de geçen hikayeye göre kendisine “Baba” adını veren Joseph Seed’in kurmuş olduğu Eden’s Gate (Cennet Kapısı) tarikatı dünyanın sonunun geldiğine inanıyor ve üyelerine cenneti vaad ediyor. Amaç Joseph Seed’i alaşağı etmek için tarikat karşıtları ile büyük bir silahlı direnişe geçmek ancak tarikatin gücü öylesine büyük ki, yapılan tüm ayaklanmalar bir şekilde bastırılıyor. 

far cry 5

@www.vg247.it

Çıkış tarihi: 27 Mart 218

Platformlar: Xbox One, PlayStation 4, PC

11- God of War

Kratos onu son gördüğümüz zamandan biraz farklı görünüyor, bu defa öfkeyle değil sağlam adımlarla ilerliyor. Kratos, kaos dolu geçmişini ardında bırakıyor ve oğlu Atreus ile birlikte yeni God of War macerasına yelken açıyor ve oğlu için bir akıl hocası rolünü oynuyor gibi görünüyor.

god of war

@timedotcom

Çıkış tarihi: 20 Nisan 2018

Platformlar: PlayStation 4

12- Nintendo Labo

Nintendo, karton materyalleri konsol oyunu deneyimiyle birleştirdi ve ortaya Nintendo Labo çıktı. Nintendo Labo switchinizi yeni bir şeye dönüştürmek için karton kullanan bir do-it-yourself yapım kiti. Variety Kit, bir diğeri Robot Kit olmak üzere iki çeşidi varKarton materyalleri konsolun bir uzantısı haline getiren Labo sayesinde bir piyano üretip müzik yapmak, olta yapıp balık tutmak, robot yapıp savaştırmak ve daha pek çok şey mümkün. Karton kutular ile başlayacağınız eğlenceli fikir ile piyanodan ayak konsoluna, jetpackten motorbisiklete kadar birçok aksesuar yapabilirsiniz.

nintendo labo

@static.digg.com

Çıkış tarihi: 20 Nisan 2018

Platform: Nintendo Switch

13- State of Decade 2

İlk oyunun kaldığı yerden devam eden State of Decade 2 , Xbox 360’da ilk kez piyasaya sürülen hayatta kalma oyununun çok daha eksiksiz bir versiyonu, stresli ve genellikle şiddetli. Zombilerin her tarafta olduğu bir dünyada ister tek başınıza isterseniz de başka bir arkadaşınızla hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. State of Decay 2’nin belki de en çok öne çıkan özelliği, hayatta kalmaya çalışan bir topluluğu yönetmenize izin vermesi. Topluluk yönetim unsurlarının oldukça başarılı ve detaylı olarak ele alınmış.

state of decade 2

@oyungezer.com

Çıkış tarihi: 22 Mayıs 2018

Platformlar: Xbox One, PC

14- Detroit: Become Human

Detroit Become Human yapay zeka ve insanlığın geleceği hakkında. 2038’de geçen oyunda Androidler her alanda kullanılabilirken bilinçleri uyanmış, seçeneklerini belirleyebilen, hatta yavaş yavaş hissetmeye başlayabilen makineler haline gelmişler. Kontrol edebileceğiniz üç karakter var: Programları dışına çıkan, sahiplerini terk eden, suça yönelen ve aykırı olarak isimlenen Androidlere karşı mücadele veren özel soruşturma görevlisi Connor, dadı Androidlerden biri olan Kara ve aykırılardan biri olan bir diğer karakteriniz Markus.  Become Human’da empati beceriniz ve düşünceleriniz neticesinde aldığınız kararlarınız oyuna yön vereceksiniz. İnanılabilir ve karamsar bir gelecek tahmini yapan bu oyunda hikayenin nasıl anlatılacağı size kalmış.

detroit become human

@cdn.wccftech.com

Çıkış tarihi: 25 Mayıs 2018

Platform: PlayStation 4

15- Mario Tenis Aces

Tüm Mario karakterlerine yer veren bir tenis oyunu. Maalesef, Mario oyunun baş karakteri olmasına rağmen varlığı yetersiz kalmış.

mario tenis aces

@polygon.com

Çıkış tarihi: 22 Haziran 2018

Platform: Nintendo Switch

16- Octopath Traveler

Octopath Traveler sekiz karakter üzerine kurulu, sekiz yolcunun macerası. Karakterlerin isimlerinin baş harflerinin (Ophilia, Cyrus, Therion, Olberic, Primrose, Alfyn, Tressa, H’aanit) kısaltmasından oluşan Octopath’te bir karakter seçip yolunuza onunla devam ediyorsunuz. Her bir karakterin farklı bir hikayesi ve yetenekleri var. Onların ayakkabılarını giyin ve hikayelerini yaşayın. Orsterra dünyasını özgürce keşfedin.

octopath traveler

@usgamer.net

Çıkış tarihi: 13 Temmuz 2018

Platform: Nintendo Switch

17- Captain Toad: Treasure Tracker

Super Mario karakterlerinden olan Captain Toad’da macera oyunun başında Toadette’nin Wingo adındaki bir kuş tarafından kaçırılması ile başlıyor. Oyunda üç yıldız sistemi olarak da bildiğimiz elmasları da toplamaya çalışıyoruz. Bu elmasların yanında bir de bölümlere özel görevler bulunuyor. Her bölümde farklı bulmacalar var.

captain toad

@dualshockers.com

Çıkış tarihi: 13 Temmuz 2018

Platform: Nintendo Switch

18- Madden NFL 19

Futbol simülasyon serisi Madden 2018’de de her yıl olduğu gibi başka bir Madden oyunu ile karşımızda. Madden NFL 19 size sahanın hem içinde hem de dışında oyunu değiştiren kontroller sunar. Gerçek oyuncu hareketi, size kesinlik ve kasıt içeren oyun içi kontroller sunarak Madden oynama tarzınızı değiştirir. Oyun stratejinizi tasarlayın, oyuncularınızı geliştirin ve yepyeni konumsal modellemelerle oyun planınızı icra edin. Madden NFL 19 Ultimate Team’de, rekabet etmenin yepyeni yollarıyla kadronuzu düzenlemek ve takımınızı şöhrete kavuşturmak için en sevdiğiniz oyuncuları eğitin.

madden nfl 19

@androidcentral.com

Çıkış tarihi: 10 Ağustos 2018

Platformlar: PlayStation 4, Xbox One, PC

19- Spider-Man

Marvel’in Spider-Man evreninde çok daha deneyimli bir Peter Parker olarak yeni bölümü keşfedin. Dünyanın en ikonik süper kahramanlarından birini içeren Spider-Man’de bir Spider-Man oyununda daha önce hiç görülmemiş unsurlarla birlikte duvar tırmanıcısının kendine özgü akrobatik yeteneklerini, doğaçlamasını ve ağ fırlatma özelliklerini kullanın. Parkur manevralarından eşsiz çevre etkileşimlerine, yeni dövüş sisteminden büyük sanatsal yapılara kadar daha önce hiç oynamadığınız türden yeni Örümcek Adam oyunu, etrafta sallanabileceğiniz devasa bir NewYork’a  sahip.

spider man

@meownauts.com

Çıkış tarihi: 7 Eylül 2018

Platform: PlayStation 4

20- NBA 2K19

2K ekibi, her sene olduğu gibi çıkarmaya devam ettiği NBA 2K serisine bu yıl beklendiği gibi 2K19 ile devam ediyor. Bu basketbol simülasyonu futbol için Madden ne ise basketbol için o. NBA 2K en iyi grafikler, oynanış, çığır açan oyun modları ve etkileyici açık dünya “Neighborhood” modu ile spor oyunlarının çıtasını belirleyerek geçen 20. yılını kutluyor. NBA 2K19, oyunu gerçek hayattaki basketbol heyecanına ve kültürüne bir adım daha yaklaştırmak için sınırları zorlamaya devam ediyor. Eylül’de çıkacak oyun için ön sipariş verebilirsiniz.

nba 2k19

@businessinsider.com

Çıkış tarihi: 11 Eylül 2018

Platformlar: PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

En iyi konsol oyunları listesinin devamı için bizi takipte kalın!

Kaynak

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar