2017 Yılının Pazar Araştırması Trendleri

pazar araştırması trendleri

Paylaşmayı unutmayın.

Pazar araştırması, müşterilerinizin fiyatlara yaklaşımını, tüketim tercihlerini ve alışkanlıklarını, pazarlama hamlelerine göre marka tercihlerini belirli datalar üzerinden inceleyen bir süreçtir. Pazar araştırması sayesinde markalar, potansiyel veya halihazırdaki müşterilerinin tercihlerine göre faaliyetlerine yön verirler. Her konuda olduğu gibi pazar araştırması konusunda da trend zaman geçtikçe değişmekte. İçinde bulunduğumuz 2017 yılının pazar araştırma trendleri ise markaların dikkatini çekeceğe benziyor.

Otomasyon

Otomasyon, son birkaç yıldır en önemli trendlerden biri olmuştur. Endüstri 4.0 devrimi ile de müthiş önem kazanan bu kavram, her ne kadar biraz göz ardı ediliyor olsa da üretim tesislerinde günden güne insan gücünün yerini almakta. Otomasyon, pek çok başarı öyküsünü önümüzdeki yıllar boyunca destekleyecek ve en iyi olduğu noktada maliyetleri düşürecek, hızı arttıracak ve kanıta dayalı daha fazla karar verme fırsatı sağlayacaktır.

otomasyon

@MarTechToday

Bazı durumlarda otomasyon daha düşük seviyede iyi olan bir ürünle sonuçlanır, ancak birçok durumda standartlaştırma kalitesini ve ihtiyaç duyulan hız ve maliyetle ilgili cevapları verebilme ve işleri ölçeklendirme yeteneğini arttıracaktır.

Analiz Bulma

Dünyada her geçen gün veriler çoğalıyor ve ucuzluyor ama verilerin hikayesini bulmak için kullanılan teknikler son 30 yıldır o kadar da kolay olmuyor. 2017’de Office Raporları ve eTabs gibi şirketlerden gelen veri işlemlerinde iyileştirmeler, Infotools ve Tableau’dan gelen veri görselleştirmelerindeki iyileşmeler, akıllı tahlil analizindeki iyileştirmeler (özellikle programlama dili R’yi kullanan danışmanlardan) ile birlikte daha net ve iş odaklı gelişmelerin hayata geçmesi bekleniyor.

analiz

@photomix

Araştırmalar, ihtiyaç duyulan şeylerin daha fazla araştırılmadığını ya da yeni araştırma tekniklerini değil, iç görüyü bulma ve iletişim kurma konusunda gelişmiş bir yeteneğe ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor gibi…

Eylemlere Yönelik Analizler

Analiz bulma, işletmenin ihtiyacı olan çözümün yarısıdır. Bu süreç, başta doğru iş ve araştırma sorularını sorarak başlar ve iyi araştırma yaparak ve verilerdeki hikayeleri bularak tamamlanır. Ama organizasyonların şu konuda emin olmaya ihtiyaçları var; eylemlere yönelik analizlerin sonuçları. Birçok danışmanlık ajansı bu noktalara dikkat ediyor ve bu yöntem gittikçe yaygınlaşıyor.

Örtük Çağrışım

Geçtiğimiz birkaç yılda örtük çağrışım nöropazarlama ile ilişkilendirildi. Bununla birlikte, örtüklük hem teknik hem de felsefe olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun nedeni, örtük tekniklerin ve yaklaşımların, nöropazarlamanın geri kalanından daha geçerli olduğunun kanıtlanmasıdır.

örtük çağrışım

@patronmutlusonistiyor

Örtük, örtülü ilişkilendirme testi gibi belirli araçlara başvurabilir ancak aynı zamanda, sorgulamayı gözlemlemeye ilişkin genel bir ifade olarak da kullanılır.

Yapay Zeka

2017’de yapay zekayı hayatımızın her noktasında görmek mümkün olacaktır. Ancak, yapay zekanın pazar araştırması ile entegre edilebilmesi için biraz zaman ve bu işin çok daha özenle yapılması gerekiyor.

yapay zeka

@TheConversation

2017 yılında yapay zekanın pazar araştırması kapsamında etki yaratacağı beklenen alanlar şu şekilde: metin analizi, proje tasarımı, anket tasarımı ve veri analizi.

BONUS

2017’de Pazar araştırması için ekstra 2 trend:

-Mobil cihazların kullanımındaki büyüme, uygulama ve mesaj odaklı çözümler.

-Metin analitiği ve sosyal medya araştırması kullanımındaki büyüme

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar