2017 Trend Tahminleri Raporu

Paylaşmayı unutmayın.

2016’nın sonlarına yaklaştık. Dijital Pazarlama dünyası 2017’de neler olacağını konuşur hale geldi. J. Walter Thompson Intelligence tarafından hazırlanan “The Future 100” raporunda 2017’nin trend tahminleri yer aldı. Bakalım bu trendler nelermiş?

Kültür:

Birkaç yıl önce sanatçılar eserlerini üretirken belki de kendilerini sınırlandırılmış hissediyorlardı. Çünkü teknoloji o zamanlarda bugün ki hale gelmemişti. Ve günümüz gençleri Rönesans döneminde veya sanatın çok geliştiği dönemlerden haberdar olamıyorlardı. Bu yüzden kültür buna göre şekillenecek diyorlar. Ne dediğimi daha iyi anlamak adına şu siteye göz atabilirsiniz; https://www.nextrembrandt.com

Teknoloji ve İnovasyon:

2016’da oluşan Pokemon Go çılgınlığı yerini Super Mario’ya bırakırken, Apple’ın Iphone 7’si sürekli konuşulur oldu. Gelişen VR teknolojisi ile de oyun bağımlılığının artacağı şimdiden söz konusu oldu. Yani anlayacağınız 2017’de bizi kim bilir neler neler bekliyor?

v&r teknolojisiGezi ve Misafirperverlik: 

Bildiğimiz üzere Müslüman turistler özellikle Arap turistler gezdiği yerlerde çok fazla para harcamaları ile meşhurlar. Ve onlar için de önemli olan şey hoşgörü ve misafirperverlik olarak açıklanmış. Eğer böyle giderse Arap turistlerin daha fazla para harcayacağı konuşuluyor.

Markalar ve Pazarlama: 

Artık markalar engelli vatandaşlar için de bir takım kampanyalar yapılması gerektiğinin farkında. Çünkü değişen dünyada toplum, sosyal sorumluluğun gücüne daha çok inanmakta ve sosyal sorumluluk yapmayan veya hassasiyet göstermeyen firmaları da kullanmamaya başlamakta.

Yiyecek ve İçecek: 

Marihuana belki Türkiye’de değil ama dünyada çok fazla kullanılan bir bitki. Özellikle Amerika’da kadınlar bunu güzellik için kullanıyorlar. Sadece güzellik değil aynı zamanda yeme-içme alanında da Marihuana’yı sık kullanmaktalar. Hatta Marihuana’dan yapılma şarap satışları başlamış bile.

Güzellik:

Bu alanda da ikinci cilt adı verilen bir inovasyonla karşımıza çıkıyorlar. Bu cilt elastik olmakla beraber aynı zamanda genç bir görünüm de sağlıyor.

teknoloji değişimleriPerakende:

Mağazalar artık dünyada daha minimal, daha samimi ve daha arkadaş canlısı bir dekorasyonla karşımıza çıkacaklar. Çünkü müşteriler kasvetli, eğlenceli olmayan dükkanlarda sıkılmakta. Bu yüzden daha samimi bir yaklaşıma gidiliyor.

Sağlık:

Tam net bir Türkçesi olmasa da “Nicelenmiş Kan” olarak çevrilebilir. Artık evde yapılabilecek olan kan testleri sayesinde kişisel sağlık alanına yeni bir yenilik geliyor

Yaşam Tarzı:

Dünyada iş yerlerinde uygulanması planlanan “uyku alanları” hakkında konuşuluyor. Silikon Vadisi ve bazı firmalarda uygulanan bu alanlar ileride de çok popüler olacağa benziyor.

Lüks:

Lüks adını verdiğimiz şeyler genellikle hep altın, elmas vb. olarak algılanıyor. Fakat günümüzde lüks anlayışı da değişti. Lüks artık doğal yaşamı ve sofistike olanı barındırıyor.

Daha detaylı bilgi için Buraya tıklayabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar