2017 İçin Belirlenen 5 Pazarlama Trendi

pazarlama

Paylaşmayı unutmayın.

Markalar her yıl farklı bir strateji ile ortaya çıkıyorlar. Fakat kaçının başarıya ulaştığı tartışılır. Bu yüzden hem markalar hem de bloglar için faydalı olabilecek 2017’nin 5 Pazarlama Trendi entrepreneur.com’da belirlendi.

1-Detaylı İçerik:

Günümüzde sadece anahtar kelimeleri veya linkleri koyarak ziyaretçi beklemek maalesef başarıya ulaşmıyor. Sitenize gelen kişilerin ilk paragrafın dışında yazının kalan kısmını da okuması lazım. Bu yüzden de içeriğinizin eşsiz, göze çarpan ve okunabilir seviyede olması gerekiyor.

2-Yenilikçi Sosyal Medya Kampanyaları: 

Markalara olan bakış açısının değişmesiyle sosyal medya kampanyaları da değişime uğradı. Markalar Snapchat filtrelerinden tutun da Facebook etkinliklerine kadar bütün sosyal medyayı müşterisinin beğenisine göre kullanmak zorunda kalıyor. Bu konuda ise markaların dikkat etmesi gereken nokta ise rakip markaların uygulamalarından sıyrılabilmek.

sosyal medya

@kalianimak

3-Interaktif İçerik: 

Markaların başka bir sıyrılma noktası ise müşterilerini de içine alacak içerikler üretmesidir. Bu konuda ne kadar yaratıcı ve farklı olurlarsa hedef kitlelerini o kadar canlı ve mutlu tutabilirler.

social media

@jeshoots

4-Kişisel Hikayeler ve Kişisel İçerik: 

Eskiye oranla artık daha fazla hikayeler, yaşanmışlıklar görmek istiyoruz. Bunun sebebi güven duymak veya inandırıcılık olması olabilir. Bununla alakalı http://aiesec.org.tr/hikayeler/ sayfasına göz atabilirsiniz.

5-Spesifik Kitle/Okuyucu:

Net bir hedef kitleniz veya okuyucunuz olursa onlara özel içerik üretmeyi alışkanlık haline getirirsiniz ve mesajlarınız daha anlaşılır hale gelir. Eğer yoksa da genel kitle içerisinden hedef kitlenizi ayırt etmeniz gerekiyor. Etmezseniz mesajınız algılanmayabilir ve potansiyel kullanıcılarınızı da kaybedebilirsiniz.

2017’nin herkes için daha verimli olması dileğiyle…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar