2017 CES’ten Hayatımızı Değiştirecek 7 Trend

Paylaşmayı unutmayın.

Başarılı bir girişim olarak kabul edilen Renegade’in kurucusu ve CEO’su olan “Drew Neisser” CES fuarına katılmış ve 2017’de hayatımızı değiştirecek 7 trendi belirlemiş. Biz de bunları sizlerle paylaşmak istedik:

İşte trendler:

1- Alexa,”Saygıyla Eğil”

Görünüşe göre Alexa, ileride Belkin (Wemo akıllı evlere entegre ürünler),Whirlpool (akıllı çamaşır makinesi) ve Ford(araç içi ses kontrolü) gibi farklı markaların kabinlerinde yer alabilir. Alexa’nın ileride evler ve iş yerleri için standart ses ara birimi olmasını hayal etmek çok da zor değil ve herhangi bir üreticinin veya servis sağlayıcının bunu görmezden gelmesi pek olası değil gibi gözüküyor.

2 – Özerk Arabalar : Tam Gaz İleri

Eğer konu özerk arabalar ise, belirsizlik artık söz konusu olmaktan çıkıyor. Sigorta şirketleri bu görüşe pek katılmasa da bu sürüşü güvenli hale getirecek olan teknoloji günden güne gelişiyor. Pazarlamacılar için bu araçların içi yeni bir savaş alanı haline dönüşebilir ve mevcut coğrafi veriler göz önüne alındığında hedef kalitesi tahmin edilemez boyutlara ulaşabilir. Araç ekranlarını  gelecekteki medya merkezleri veya mobil aygıtların rakibi olarak görebilirsiniz.

3- İş Dünyasında Drone

Dronelar günlük hayatta pek fazla yer alamasa da iş dünyasında genel olarak rağbet gören bir buluş olarak göze çarpıyor.

Mercedes’in müşterilerine sunduğu yeni geliştirmede; kamyonetlere monte edilmiş olan dronelar kamyonetler seyir halindeyken paketleri toplama ve taşıma görevi görüyor. Intel’in vitrine çıkardığı çok güçlü dronelar, içlerinde barındırdığı akım kabloları ve dev rüzgar türbinleriyle problemleri tanımlayabiliyor. Akıllı navigasyon sistemleriyle ve 4K kameralarla bu dronelar iş dünyası için yeni fırsatlar doğurabilir.

4- Eco Everything

CES Fuarında arabalardan, enerji tasarrufu sağlayan akıllı ev izleme sistemlerine veya masanızdaki kırıntıları kaliteli bir gübreye dönüştürebilecek cihaza kadar her üründe doğa dostu olma çabası takdir topluyor.

Hatta Tailgater adında kendisini %25 oranında tekrardan şarj edebilen güneş enerjisiyle çalışan çadırlar bile bu fuarda mevcuttu.

 

5- Sağlık Gözetimi

Piyasadaki birçok ürünle birlikte parmağımızı hareket ettirmemize bile gerek kalmıyor. 2008 yapımı bir film olan Wall-e de bahsedilen “hareket etmek için çok kilolu” görüşü gitgide bizde de hakim olan bir görüş haline geliyor. Fakat hiç merak etmeyin, bununla ilgili bir uygulama zaten hali hazırda var.

Her problem beraberinde fırsatlar da doğurur. CES’te bazı markalar sağlık sorunlarınızı çözümleyip çözüm önerilerinde bulunarak  günü kurtarmaya hazırdı. Bu markalardan bir tanesi olan InBody, bugüne kadar kullandığımız tartıları rafa kaldıracak geniş kapsamlı bir vücut kompozisyonu analizi sundu.

6- Robotlar

Fonksiyonel tarafta ise; LG havaalanlarında biz insanlara rehberlik edebilecek öte yandan çim biçebilecek robotları ile bütün dikkatleri üzerine çekti. Alexa’nın yönlendirici komutları ve insan hareketlerine olan ihtiyacın ortadan kalkması ile yakın gelecekte daha fazla egzersiz yapabileceğimiz ürünlere ihtiyacımız olacağını söylemek hiç yanlış olmaz.

7- Uyku Sistemleri

Bilmeyenler olabilir ama Amerikanlar çok fazla uyku problemi çeken bir millet. Uyku ile ilgili problemler; uykuya yeteri kadar vakit ayıramamaktan, evliliği tehdit eden horlamalara kadar uzayabiliyor. Bu konudaki çözümler de problemler kadar çok ve çeşitli: Örneğin; okuldaki ve işteki verimin düşük olmasından dolayı yatak odalarını ayırmaya kadar gidebiliyorlar.

CES’e katılanların birçoğu giyilebilir teknolojiler(Fitbit,Misfit) aracılığıyla uyku ölçümü çözümleri öneriyor. Fakat Beddit hepsinden farklı bir yaklaşımda bulunmuş: Çarşafınızın altına bir takip cihazı. Bu fikrin bir adım ilerisi ise The Sleep Number 360 Smart Bed. Eğer herhangi bir horlama saptarsa, yatak sizin yatış pozisyonunuzu değiştirip horlamayı engelliyor.

Kaynak: https://www.socialmediaexplorer.com/content-sections/news-and-noise/7-ces-trends-2017/

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar