2016’nın En Kötü Girişimleri

2016'nın En Kötü Girişimleri

Paylaşmayı unutmayın.

Her girişim, başarılı olmak için başlamış olsa da hepsinin başarıya ulaştığı söylenemez. Motivasyon koçu Steven Denn, “Aynı hatayı iki kez yapamazsınız. İkinci kez yaptığınız hata değil, tercihtir.” der. Aynı hatayı tekrarlamamak için de 2016’nın en kötü girişimleri hangileri olmuş, birlikte bakıyoruz.

Elizabeth Holmes- Kurucu ve Ceo- Threanos

Bu girişim çok fazla dava ile yüzleştiğinden maalesef başarısız olmuş. Ama birçok uzmanın söylediğine göre yönetici ile alakalı da çok problem yaşanmış.

Parker Conrad- Kurucu ve CEO- Zenefits

Yüksek HR yazılım firması olan Zenefit ise agresif bir satış stratejisi belirlediğinden başarıya ulaşamamış.

Josh Tetrick- Kurucu ve CEO- Hampton Creek

Tetrick’in satış rakamlarını yükseltmek ve kendi yatırımcılarını dolandırmak için, kendisinin Just Mayo’yu satın aldığını iddia ederek birkaç hikaye oluşturdu ve bu hikayeler yüzünden de hukuki sıkıntılarla uğraşmak zorunda kaldı. Ne diyelim durumu çok iç açıcı değil… 

Gurbaksh Chahal- Kurucu ve CEO- Gravity4

Bu girişim ise tamamen özel hayatın fazla iş hayatına dahil olmasından kaybetmiş. Eski kız arkadaşı hakkında suç duyurusunda bulunan CEO daha sonra bu suçlamaları kaldırmak adına siyasi nüfuzunu kullanmaya kalkışınca olaylar karışmış tabi.

Matt Harrigan- Kurucu ve CEO- PacketSled

Hep farklı nedenlerden başarısız oldular. Bu ise biraz daha farklı. Harrigan seçim günü Donald Trump’ı tehdit edip tüfek alacağını bildirmiş. Facebook ise bu haberi Twitter ve Reddit’te paylaşmış. Fakat güvenlik güçleri bunun şaka olmadığını düşünerek önlemler almış. Bu yüzden de girişimi tehlikede diyebiliriz.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar