12.000 Dolarlık Hayal Kırıklığı

fyre music festival

Paylaşmayı unutmayın.

Katılımcılarına müzik, sanat ve yiyeceğe doymayı vaat eden ve daha makul fiyatlarıyla Coachella’ya rakip olabileceği düşünülen Fyre Müzik Festivali‘nin ilkinin 28-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanıyordu. Etkinlik planlanan tarihte gerçekleşti ancak işler kimsenin hayal ettiği gibi gitmedi. Hayaller ve gerçekler birbirinden çok farklı oldu.

Aksilikler Zinciri

Biletleri 450$ ile 12.000$ arasında değişen ve üç gün sürmesi planlanan festivalde her şey güzel başladı. Eşsiz turkuaz renkli suların beyaz kumsallarla buluştuğu Bahamalar’da insanlar muhteşem bir müzik festivali geçirmeyi umuyordu. Planlanana göre müzikle başlayan eğlencenin yanında sahilde barbekü yapılacak ve çeşitli şampanyalar eşliğinde Bahamalar’ın kumsallarının tadı çıkarılacaktı. Devamında yat partisi olarak sürecek olan festivalde, yattan izlenen gün batımı ile gün tamamlanacaktı.

bahamalar

@villaschweppes

Ancak bu söylenenler, festival için yapılan reklamlardan öteye geçemedi. Aksilikler festival için alana getirilen çadırların yarısının kurulmamış olmasıyla başladı.

çadır

@thedailybeast

Devamında menüde olması planlanan barbekü yerine katılımcılara peynirli sandwichler verildi.

Bu durum oldukça tepki görmüşken, festival katılımcıların havaalanlarında mahsur kalması ile son buldu.

havaalanı mahsur

@salon

Festivalin yarattığı hayal kırıklığı ve başarısızlığı katılanların, verilen sandwichin fotoğrafını Twitter’da “sad sandwich” olarak paylaşması ile ortaya çıktı ve aynı fotoğrafla onlarca kişi yaşadığı hayal kırıklığını anlatan tweetler atmaya başladılar.

sandwich

@twitter

Bununla birlikte reklamlarıyla kurulan hayalleri, katılımcılara sağlayamayan Fyre Müzik Festivali için, hayal kırıklığı yaşayanların hazırladığı alternatif etkinlik afişleri de olanları gözler önüne sermeye yetiyor.

fyre

@twitter

Sonuç olarak reklamı iyi kurgulanan ve biletleri binlerce dolardan alıcı bulan bir etkinliğin nasıl başarısız bir organizasyona dönüşebileceğini hepimiz görmüş olduk. Bakalım fahiş fiyatlara bilet satın alan katılımcıların bu etkinlik için tepkileri nasıl devam edecek?

Telafi Şansı

İki hafta sonu olarak planlanan etkinliğin ikinci ayağı 5-8 mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Bakalım organizatörler zedelenen imajlarını bir nebze de olsa düzeltebilecekler mi? Olacakları merakla bekliyoruz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar