Toyota’dan İnteraktif Showroom Uygulaması!

Paylaşmayı unutmayın.

Toyota, bir ilke imza atarak dünyanın ilk “interaktif showroom”unu Türkiye’de kullanıma sunuyor. Sanal ve gerçek dünyayı ileri teknolojiyi ile birleştiren şirket, böylece hizmeti müşterilerinin ayağına götürüyor.

Nedir Bu İnteraktif Showroom?

İnteraktif Showroom, bilgisayar tablet ya da akıllı cihazlardan herhangi bir ücret ödemeksizin showroomdaymış gibi gezebileceğiniz ve araçları inceleyebileceğiniz interaktif bir uygulamadır.

interaktif showroom

@toyota

Neden İnteraktif Showrrom’a İhtiyaç Duyuldu?

Günümüzün en değerli öğelerinden biri de şüphesiz zamandır. Sıfır otomobil alacakların davranışlarına bakılarak yapılan araştırmalar; önce dijital kanallardan tarama yapıldığını, son karar aşamasında ise showrooma gidildiğini gösteriyor. Bu dijital deneyimi tıpkı showroomda gibi yaşamak isteyenler bu uygulamayı seveceklerdir.

Nasıl Kullanılacak ?

Şu an Türkiye’de Lexus ve Toyota tarafından kullanılan interaktif showroom özelliğini, randevu alarak görüntülü konuşma uygulaması üzerinden kullanabiliyorsunuz. Belirlenen randevu saatinde satış danışmanı sizin yerinize araca bakarak size bilgi sunuyor.

Hololens teknolojisiyle geliştirilen sistemden yararlanmak için görüntülü konuşma uygulamalarından birini bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza indirmek yeterli olacaktır. Toyota, müşterilerin bayilerine gelmesine gerek kalmadan, kendileri için özel olarak rezerve edilmiş satış danışmanları ile hizmeti onların ayağına götürmüş olacak.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, interaktif showroom uygulamasının yeni bir döneme öncülük edeceğini belirterek “Toyota ilklerin markasıdır. Bunun en yeni örneği de interaktif showroom uygulamamız.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Toyota’nın yeni dijital uygulaması ile satış danışmanları, kameralar ve sensörler ile donanmış olan gözlükler ile Toyota’nın ürettiği modellerle ilgili her türlü bilgiyi, görüntülü ve sesli olarak müşterilerin bilgisayarlarına, tabletlerine ve akıllı telefonlarına anlık olarak aktarabilecek ve onlarla canlı iletişim kuracak. Görüşme esnasında fiyat, aksesuar gibi müşterinin ihtiyaç duyabileceği bilgileri görsel ve sözlü olarak müşterilere iletebilecek.

toyota sanal gerçeklik

@toyota

Gerçek ve sanal dünyayı birleştirecek olan bu ileri teknolojiyi kullanacak olan Toyota, müşterileri her nerede olurlarsa olsunlar ilgilendikleri araç hakkında bilgi sahibi olmaları için elinden geleni yapıyor. Toyota interaktif showroom uygulamasını, İstanbul Autoshow Fuarı ile birlikte müşterilerinin kullanımına açtı.

Uygulama Nasıl Çalışacak?

Toyota müşterileri bu yeni uygulamaya Toyota’nın resmi web sitesi üzerinden interaktif showroom için hazırlanan özel bir sayfadan erişebilecekler. Bu sayfa üzerinde hizmet ile ilgili tanıtım videosu ve görseller bulunacak. Sistemi kullanmak isteyenler sayfada bulunan başvuru formunda yer alan hangi tarih ve saat aralığında görüşmek istediklerini belirterek interaktif görüşme taleplerini iletecekler. Sisteme girilen bu talep, satış danışmanları tarafından kaydedilecek ve istenilen tarih/saatte görüşme, görüntülü ve sesli olarak gerçekleştirilecek.

Bu uygulama sayesinde hizmet yalnızca müşterinin ayağına gitmekle kalmıyor. Sıklıkla duyduğumuz “kişisel antrenör”, “kişisel danışman” gibi kavramların yanına “kişisel interaktif satış danışmanı” da eklenmiş oldu. Artık Toyota müşterileri, aracın sağlamayı vaad ettiği konfor ve güvenlik devreye girmeden “kişisel interaktif satış temsilcileri” ile de kendilerini iyi hissedeceklerdir.

Bu konu tam bir “benzersiz deneyim”. Konu ile ilgili olarak daha geniş bilgi için “2017 Yılının Benzersiz Deneyimleri” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar