McDonald’s İftiharla Sunar: Frork!

MacDonalds çatalı

Paylaşmayı unutmayın.

Yoksa siz Burger King’in iddia ettiği Whopper aromalı diş macununun biraz fazla olduğunu mu düşünüyordunuz? Öyleyse bir de bu ürüne göz atın! Çünkü bizce McDonald’s bu hamlesiyle Burger King’in önüne geçiyor.

Siz de hamburgerlerinizi yerken altından akan sosların boşa gittiğini düşünerek üzülenlerden misiniz? Öyleyse okumaya devam edin…

“Fast Food” değil “Fast – Laugh” diyeceksiniz!

Fast food zincirleri ülkemizde de bir hayli tercih edilmekte ve çoğumuzun da kurtarıcısı durumunda olmaktadırlar. Hem uygun fiyatlı menüleri hem lezzetleri ile (zaman kazandırması demek isterdik ancak siparişleri bir hayli bekliyoruz, yalan yok) birçok tüketici tarafından tercih ediliyor.

Bir zamanlar yalnızca Burger King ve McDonald’s varken şimdi fast food markaları oldukça çeşitlendi ve rekabet kızıştı. Ancak yine de ezeli rekabetin sürdüğünü söyleyebiliriz.

Marka savaşları

@maxresdefault

Ve artık fast food hızla gelişen ürün repertuvarıyla bu addan sıyrılıp “fast – laugh” şeklinde bir üne kavuşuyor. Markaların ilgi çekmek için yaptıkları kampanyalar işi buralara vardırıyor. McDonald’s bu kampanyalardan birine daha imzasını attı.

Patates Kızartmasından Çatal?!

McDonald’s’ın saçma ancak ilginç sunumu Frork, aslen çatal olarak kullanılmak için tasarlanmış plastik kırmızı bir sapın içerisine uç olarak yerleştirilmiş üç patates kızartmasından oluşuyor.

mcdonalds frork

@designboom1800

“Frork” adı bir söz oyunundan ibaret. Bu ad İngilizce “flavor-focused” yani “lezzet odaklı” ve “fundamentally superfluous!” yani “esasen gereksiz” sözcüklerinin baş harflerinden geliyor.

frork çatalı

@ignindia

Signature Crafted Recipes sandviç grubunu tanıtmak için yaratılan ürün OxiClean ve GrillGlove gibi ünlü Amerikan buluşlarını tanıtan İngiliz yazar Anthony Sullivan’ın rol aldığı mizahi içeriğe sahip “Infomercial” adlı filmle tanıtıldı. Çatal, tarımda kullanılan dirgen aletini andırıyor.

Reklam filminde çatalınızı nasıl kullanacağınız ve size ne gibi faydaları olacağı teker teker anlatılmış ve ironik ifadelerle ürün tanıtımına mizahi bir hava katılmış. Çatal, en çok sandviçlerinizi yerken altından damlayan sosları alıp israf olmalarını önlemeniz konusunda işe yarıyor. Birçoğumuz için hayatımızı kurtaracak bir icat değil mi sizce de?!

McDonalds'ın çatalı

@McDonalds

Frork’un (son derece gereksiz görünse de) McDonald’s’ın müşterilerinin her ısırıktan zevk almalarına yardımcı olmak için ne gerekiyorsa yapmaya istekli olduğunu gösteren bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Hiçbir şey değilse bile parmaklarımızla ağzımız arasına garip bir basamak eklemiş oluruz. İlginç şeyleri seviyoruz, yalan değil!

Frork tanıtımı yapılan sandviçlerin yanında verilmek üzere sınırlı sayıda üretilmiş… Sandviçler ülkemize gelirse belki bizim de bir Frork’umuz olabilir!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar