Dominos’un Yeni Pazarlama Aracı: Kilt!

dominos etekli servis

Paylaşmayı unutmayın.

Çeşitli kampanya ve reklamları ile sürekli gündemde olan dünyaca ünlü pizza markası Dominos yine farklı bir projeye imza attı.

dominos kilt

@adweek

Dominoskoç

Dominos İskoçya’nın geleneksel kıyafeti olan “kilt”i kendi renklerinden oluşan bir şekilde tasarlayıp çalışanlarına giydirmeye hazırlanıyor. Bu projeden önce çalışanlarına “Geleneksel İskoç kıyafeti olan kilt ile çalışmak ister misiniz?” sorusunu yönelten Dominos %67 oranında “Evet.”, %12 oranında ise “Zaten buna benzer bir kıyafetle çalışıyoruz.” cevabını aldı. Yapılan bu anket çalışması ile Dominos yalnızca İskoç halkın gönlünü kazanmayı hedeflemediğini, aynı zamanda çalışanların da uzun süre üzerinde taşıyacakları bu geleneksel kıyafetten memnun olup olmayacaklarını önemsediğini ortaya koydu.  Çalışanların büyük çoğunluğunun ”Evet.” yanıtı vermesi üzerine özel bir tasarımcı ile anlaşma sağlandı. Tasarımcı mavi, beyaz ve kırmızı renklerden oluşan, çalışanların rahat hizmet etmesini sağlayacak bir kıyafet tasarladı.

dominos kilt

@adweek

Bu projesi ile müşterilerinin etnosentrizm duygularını hedef alan Dominos iyi bir pazarlama hamlesi yapmış gibi görünüyor.

Yeni Bir Lezzet Yolda

Dominos geleneksel İskoç kıyafeti olan “kilt” i çalışanlarına giydirmesiyle bir yandan göze hitap etmeyi planlarken, diğer yandan da eş zamanlı olarak geleneksel İskoç lezzetlerinden oluşan bir pizzayı da piyasaya sürerek, yapacağı pazarlama hamlesinin arkasını sağlamlaştırmaya çalışıyor diyebiliriz.

Yapacağı bu hamlelerle satış rakamlarını artırmaya çalışan Dominos hedefine ulaşırsa, aynı strateji ile gelenekçi yaklaşımını diğer ülkelerde de sürdürüp sürdürmeyeceği şimdiden merak konusu olmuş durumda.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar