Bu Dövmelerle Cyborg’a Dönüşeceksiniz!

Paylaşmayı unutmayın.

Teknolojinin insan üzerine yoğunlaşmasıyla her geçen gün yaşam kalitemizi arttıracak yeni heyecanlarla karşılaşıyoruz. Akıllı gözlükler, akıllı saatler, akıllı bilezikler; hatta sanal gerçeklik gibi birçok giyilebilir teknoloji hayatımıza girerken, şimdi de elektronik dövme ile bambaşka bir boyuta geçiyoruz. Bir nevi “Cyborg“oluyoruz, yani insan ve makine bileşiminden oluşan organizma.

Bu teknoloji sayesinde, gelecekte elektriği iletebilen mürekkep kullanarak vücut üzerinde devreler kurulabilecek. Böylece vücudumuza ait bazı bilgileri sinyaller aracılığı ile cihazlarımızdan takip edebilir hale geleceğiz. Bu elektronik dövmeler karbon elektrotu, yapışkan bir yüzey, elektriği iletecek polimer kaplama ve bilgi akışını sağlayacak sensör ve izleyicilerden oluşuyor.

Peki bu elektronik dövme, sensörler ve izleyiciler ile bizi hangi alanlarda Cyborg’a dönüştürecek ?

– Kolayca vücudumuzla ilgili hayati bilgileri (vücut ısısı, nabız vb.) anlık olarak takip edebileceğiz.

– Spor esnasında kas aktivitelerimizi kayıt altına alarak spor sonrası değerlendirmelerde bulunabileceğiz.

– Bilgisayarda veya akıllı cihazımızda dinlediğimiz müziğin sesini açıp kapatmak ya da şarkıyı değiştirmek gibi diğer akıllı cihazlarımızın kontrollerini sağlayabileceğiz.

– Ödeme sistemleri ile entegre olarak hiçbir kart vs taşımadan ödemelerimizi yapabileceğiz.

– Sağlık alanında, hastalıklar önceden fark edilebilecek ve takibi yapılabilecek duruma gelecek.

– Sadece kendimizin değil bebeklerin, çocukların, yaşlıların, hastaların takibi de kolayca yapılabilecek.

giyilebilir teknoloji

@rotextech

Devam eden araştırmalar gösteriyor ki, insanoğlu artık “Cyborg” olma yolunda dev bir adım daha atmış durumda. Bu teknoloji, yakın zamanda hayal gücümüzü zorlayabildiğimiz daha birçok konuda hayatımıza girecek gibi gözüküyor.

Bonus

Dilerseniz sevdiklerinizin sesini yada sevdiğiniz bir müziği dövme olarak vücudunuza yaptırıp akıllı cihazlarından istediğiniz an dinleyebilirsiniz. Teknoloji ürkütücü olduğu kadar harika değil mi?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar