2020’nin En İyi Dünya Fotoğrafları Nasa Tarafından Yayınlandı

en iyi dünya fotoğrafları

Paylaşmayı unutmayın.

2020’nin En İyi Dünya Fotoğrafları Nasa Tarafından YayınlandıNasa her yıl olduğu gibi bu yıl da uzaydan çekilmiş en iyi dünya fotoğraflarını yayınladı. Astronotların çektiği fotoğrafların arasından seçilen en iyi 20 fotoğraf, video şeklinde Youtube’dan yayınlandı. Bu fotoğrafları, alıp duvar kağıdı olarak da kullanabilmeniz için yüksek çözünürlüklü hallerinin bulunduğu orijinal adresleri ile paylaşacağız. İşte en iyi dünya fotoğrafları ve onlar hakkındaki detaylar…

2020’nin En İyi Dünya Fotoğrafları Nasa Tarafından Yayınlandı

1 • Küba ve Bahamalar

Nasa’nın yayınladığı 2020 yılının en iyi dünya fotoğrafları listesinde ilk sırada Küba ve Bahamalar’ın yer aldığı bir kare bulunmakta. 30 Mart 2020’de çekilen bu karede okyanus sularının Bahamalar’ın kıyısında derinlik kaybettiği de açık bir şekilde görülmekte. Uluslararası Uzay İstasyonu’nun içinden çekilen bu kare, akıllı telefonların ekranı için de oldukça uygun görünüyor.

en iyi dünya fotoğrafları
Görsel: Nasa

2 • Cooper Creek (Avustralya)

5 Nisan’da çekilen bu kare, Avustralya’da eski bir akarsu yatağını gösteriyor. Avustralya’nın o meşhur kızıl kumlarının yer aldığı kare, Cooper Creek bölgesini göstermektedir.

avustralya uzaydan fotoğrafı
Görsel: Nasa

3 • Korsika (Fransa)

Fransa’nın Korsika adasını ve Akdeniz sularına vuran gün ışığını gösteren bu muhteşem kare de Nasa tarafından 2020’de çekilmiş en iyi dünya fotoğrafları arasında gösterildi. 21 Şubat’ta çekilen kare, Korsika ve Sardinya adalarını ve Akdeniz’i gösteriyor.

Fransa
Görsel: Nasa

4 • Kıbrıs

Kıbrıs adasının üzerindeki toz bulutunu gösteren bu kare 10 Haziran’da çekildi. Kare, toz bulutu olmasa güzel bir Kıbrıs manzarasını gösteriyor olacaktı ancak toz bulutu odak noktasını değiştirmiş. Ayrıca fotoğrafa dikkatli bakıldığında doğmakta olan uydumuzu da görmek mümkün.

en iyi dünya fotoğrafları
Görsel: Nasa

5 • Ottawa (Kanada)

Kanada’nın başkenti Ottawa’daki sonbahar renklerini gösteren bu fotoğraf, oldukça iyi çekilmiş. Akarsu üçgenini ve şehirdeki sonbahar etkisini gösteren kare, 14 Ekim’de çekildi.

kanada
Görsel: Nasa

6 • Büyük Göller (ABD)

Amerika-Kanada sınırında bulunan birbirine bağlı 5 tatlı su gölünden oluşan Büyük Göller’in uzaydan çekilmiş bu harika fotoğrafı da Nasa tarafından 2020’nin en iyilerinden seçilmiş. 21 Şubat’ta çekilmiş bu kare, gölde her yıl olan buzlanmanın bu yıl neredeyse hiç gerçekleşmediğini de gösteriyor. Gölün buzlanma oranı, 2020’de tarihin en düşük seviyesini gördü.

abd
Görsel: Nasa

7 • Kerguelen Adaları (Fransa)

Hint Okyanusu’nun güneyinde yer alan ama Fransa’ya bağlı takım adalarıdır. 7 Ocak’ta çekilen bu fotoğrafta görülen Kerguelen Adaları’nda oldukça az insan yaşamaktadır.

en iyi dünya fotoğrafları
Görsel: Nasa

8 • Maui Adası (ABD)

Havai’ye bağlı bir ada olan Maui’ye ait bu kare, rüzgar çiftlikleri başlığı ile yayınlanmış. Bölge, rüzgar çiftliklerinin olduğu bir yer ve bu karede de bir tesise ait 34 rüzgar türbini görülebiliyor. Fotoğrafta ayrıca Pu’u Kukui dağı da görüntüyü ayrı bir güzelleştirmiş.

en iyi dünya fotoğrafları
Görsel: Nasa

9 • Atlas Okyanusu

Atlas Okyanusu üzerinde çekilmiş bu karede Ay’ın doğuşu oldukça güzel yakalanmış. Listedeki en iyi karelerden biri olan bu kare 7 haziran tarihinde yakalanmış. 

okyanus ve ay
Görsel: Nasa

10 • Kenya

Güney Kenya’yı gösteren bu karede bir göl ve çevresindeki orman yangınları görüntüleniyor. Yangınların korkutucu görüntüsü bu açıdan bakıldığında o kadar ürkütücü değil. Gölün mavi rengi ile de birleşince ortaya ilginç bir görüntü çıkmış. 29 Ekim’de çekilen bu kare de Nasa tarafından 2020’de çekilmiş en iyi dünya fotoğrafları arasında gösterilmiş.

kenya
Görsel: Nasa

11 • Avustralya Körfezi

Avustralya Körfezi’nde gündoğumu… 24 Temmuz’da Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çekilmiş bu karede Güneş’in doğuşu çok iyi yakalanmış. Ufuk çizgisi ile birlikte müthiş bir görsel şölenin ortaya çıktığı anda yakalanan bu kare de oldukça dikkat çekici.

en iyi dünya fotoğrafları
Görsel: Nasa

12 • Paris’te Gece

Fransa’nın başkenti, hayallerin şehri Paris’in gece çekilmiş birçok fotoğrafını görmüşsünüzdür. Ancak bu o gördüklerinizden oldukça farklı. Uzaydan çekilen bu karede, Paris’te nüfusun yoğun olduğu merkez kısmı tam anlamıyla görülmekte. 25 Kasım’da çekilmiş fotoğrafa bakılırsa şehir ışıkları Paris’i bir hayli güzelleştiriyor.

paris
Görsel: Nasa

13 • Sudan

Sudan’da Nil Nehri boyunca oluşan sel baskınını gösteren bu fotoğraf da Nasa tarafından yılın en iyi karelerinden biri olarak görülmüş. 21 Ağustos’ta çekilmiş bu karede sadece iki renk mevcut, kahverenginin iki tonu.

sudan
Görsel: Nasa

14 • Yeni Zelanda

Okyanusya’da adalardan oluşan bir ülke olan Yeni Zelanda’yı oluşturan en büyük adanın 13 Temmuz tarihinde uzaydan görünümü.

en iyi dünya fotoğrafları
Görsel: Nasa

15 • Batı Avustralya

Avustralya’nın batısını içeren bu karede, bulutlar ve onların oluşturduğu gölgeler ilginç bir görüntü yaratmış. Nasa’nın “Batı Avustralya üzerinde terminatör” başlığı ile paylaştığı görüntü, sahiden de Terminatör’ün yüzünü hatırlatmaktadır.

avustralya
Görsel: Nasa

16 • Hint Okyanusu

Hint Okyanusu üzerinden çekilen bu karede gezegenimiz ve çevresindeki atmosfer çizgisi müthiş bir görüntü yaratmış. Bu kare 31 Temmuz’da çekilmiş ve en iyi dünya fotoğraflarından biri olduğuna hiç şüphe yok.

en iyi dünya fotoğrafları
Görsel: Nasa

17 • Arjantin

Güney Arjantin üzerindeki bu toz bulutu, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotların dikkatini çekmiş ve kayda alınmış.

arjantin
Görsel: Nasa

18 • Yeni Kaledonya

Yeni Kaledonya da Fransa ile alakasız bir konumda yer alan ama Fransa’ya bağlı bir ada ülkesidir. 10 Eylül’de çekilmiş bu karede körfez resifleri oldukça güzel bir görüntü yaratmış.

sahil
Görsel: Nasa

19 • Sahra Çölü (Cezayir)

Sahra Çölü üzerinde oluşan bu bulut girdabı 13 Şubat’ta kameralara yansımış. Astronotların da görünce şaşırdıkları bu girdap, doğada nadir gerçekleşen olaylardan biridir.

sahra çölü
Görsel: Nasa

20 • Dünya ve Ay

Listenin son sırasında SpaceX’in Crew Dragon kapsülünün içinden çekilmiş bu Dünya ve Ay görüntüsü var. 2 Ağustos’ta çekilmiş bu kare de, hiç şüphesiz 2020’de çekilmiş en iyi dünya fotoğrafları arasındadır.

dünya ve ay
Görsel: Nasa

👉 Netflix Ocak Ayı Programı

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar