Zengin İnsanların Bilinmeyen Psikolojik Yöntemleri

Paylaşmayı unutmayın.

“Yapabildiğimiz herşeyi yapsaydık, buna kendimiz bile şaşardık.” Thomas Edison

Zengin olmak hepimiz için farklı anlamlar taşıyor olsa da refah içinde yaşama konusunda hepimiz aynı fikirdeyiz. Finansal özgürlüğe sahip olabilmek, başarma duygusunu yaşayabilmek de insanın geleceğe güvenle bakabilmesini sağlıyor. Şunu söylemek mümkün; aslında zengin olmak kendini gerçekleştirmekle alakalı bir durum. Peki zengin insanlar çok çalışmanın yanında ne yapıyor, nasıl düşünüyor da görülmeyeni görüyor? Zengin insanların daha fazla kazanmak için kullandığı bazı küçük sırları olmalı dedik ve psikolojik olarak bazı yöntemleri olduğunu öğrendik. Bakalım bunlar neler?

1) Zengin insanlar hep sonraki adımı planlar

@jeshoots

Hayatta her zaman güzel şeyler olmaz. İşler her zaman rast gitmez ve yolda takılacak bolca tökez vardır; fakat önemli olan ayağa kalkıp yola devam etmektir. Bir de yola çıkmadan önce bütün ihtimalleri düşünüp ona göre bir yol haritası çıkarırsak bu sefer yolda daha sağlam yürüyebiliriz. Öyleyse diyoruz ki, bir B planımız her zaman olmalı.

2) Zengin insanlar cesurdur

“Cesaretimi kaybetmiyorum, çünkü vazgeçilen her yanlış girişimleri doğru atılmış yeni bir adımdır.” Thomas Edison

Sıradan insanlar emekli olma belki en fazla bir sahil kasabasına yerleşme hayalleri kurarken zengin insanlar parasını ve zamanını riske ederek daha iyi bir gelecek için adım atar.

3) Zengin insanlar zengin değilken bile öyle olduğunu hisseder

@doran_erickson

Bu belki biraz çekim yasası ve pozitif enerjiyle ilgili olabilir ama insan ne hissediyorsa hayatına onu çekmez mi? Ayrıca hayatın bir süreçler zinciri olan biri parasızlığın da bir zenginliğe götüren bir süreç olduğunu bilir.

4) Para kazanmanın hedeflerini gerçekleştirmek için olduğunu bilirler

@jamie452

“İnsan sahip olduklarının toplamı değil, fakat henüz gerçekleştiremediklerinin toplamıdır.” Jean Paul Sartre

Aylarca hatta yıllarca çalışmanın, uykusuz geçen gecelerin, bitmek bilmeyen görüşmelerin ve kapanan kapıların ardından bütün sıkıntıların geçtiğini müjdeleyen para kazanmanın olduğunu bilirler. Bir sonraki level için hazırlanırlar. İçindeki potansiyeli gör ve onu açığa çıkarmaktan ve beslemekten korkma!

5) Paraları olmadığında başkalarının parasını kullanmakta bir sakınca görmezler

Hemen şöyle izah edelim ki bir yanlış anlaşılma olmasın; müthiş bir fikriniz var diyelim ama bunu hayata geçirmek için bir miktar paraya ihtiyacınız var ya büyük fikrinizi kaçıracaksınız ya da kendinize yatırımcı arayacaksınız. Ayrıca böyle durumlarda yalnız siz değil her iki taraf da kazanmış olur. Nereden baksan zenginliğe giden yolda güzel bir adım.

6) Zengin insan için her kayıp daha büyük bir kazancın habercisidir

“Sizi korkutan her deyim size güç, cesaret ve güven kazandırır. Kendinize “Ben bu dehşeti yaşadım. Bundan sonra gelecek şeylere hazırım” dersiniz.” Eleanor Roosevelt

Çünkü insan hatalarından ders çıkarıp yoluna pürüzsüz devam etmek ister. Yaşadığımız her zorluk bizi zirveye taşıyan merdivenin basamaklarıdır aslında. Yanıldığımız her şey aslında başka bir şey öğrenmek için başımıza geldi.

7) Zengin insanlar tutkularının peşinden gider

@marcojodoin

“Coşku, zekadan daha önemlidir” Albert Einstein

Sevmediğin bir işte harcadığın saatler senin için eziyet olur ama önünde bir hedef varsa ve işini severek yapacak kadar şanslıysan zengin olmak o kadar da uzakta değildir.

8) Zengin insanlar asla pes etmez

Bu madde aslında diğer maddelerle çok ilintili. Bütün başarı hikayelerinde bir ortak nokta var o da SABIR. Her engele, her insana, kapanan her kapıya sabırla göğüs gerip maddi-manevi tüm zenginliğin hayatımıza girmesine izin vermeliyiz. Eğer Steve Jobs henüz 21 yaşındayken dünyayı değiştirme hayali ile garajında Apple’ın temellerini atmasaydı bugün bu yazıyı belki de evinize gelen posta ile okuyacaktınız.

Gerçek zenginlik sizin için ne ifade ediyor bilemiyoruz; fakat biz kendi zenginliğini bulan insanların başarılı olduğuna inanıyoruz. Yapılması gerekenler basit ama uğraş gerektirdiği kesin. İşte tam da bu yüzden yolumuz açık olsun diyelim.

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar