Yurt Dışı Eğitimi İçin En İyi 10 Şehir

yurt dışı eğitimi

Paylaşmayı unutmayın.

Üniversite sınav sonuçları açıklanmışken tercihler yapılırken biz de boş durmadık, sizler adına yurt dışı eğitimi için en iyi 10 şehri araştırdık. “Lisans öğrenimimi bitirdim ama yurt dışında eğitim almak, başka kültürlerle haşır neşir olmak, kendimi geliştirmek istiyorum. Bunları yaparken de eğlenmek istiyorum.” diyorsanız o zaman yine doğru adrestesiniz. Sizin için derlediğimiz listeye göz atmadan tercih yapmayın. 🙂

10- Seul

seul

@dnroze

Listemizin 10. sırasında Güney Kore’nin başkenti Seul yer alıyor. Yükselen değeri ile her yerde duymaya başladığımız Seul, hem eğitim anlamında çok başarılı hem de eğlenceli bir sosyal hayat vadediyor. K-Pop da bonusu!

9- Sidney

sidney

@ patrickmclachlan

Avustralya’nın en gözde şehri olan Sidney, harika plajları, çok şaşırtıcı olmayan hayatı ve yüksek kaliteli günlük hayatı ile eğitim almak için tercih edeceğimiz en iyi şehirlerden birisi oluyor. Ayrıca Student Mix kategorisinde Melbourne’den sonra 2. seçilmiştir.

8- Zürih

zürih

@pexels

İsviçre’nin en büyük kenti olan Zürih de okumak için tercih edilecek büyük şehirlerden birisidir. Zürih Gölü’nün kıyısında, karlı dağlarla çevrili, cazip bir konuma sahiptir ve yaşamak için ideal şehirlerin başında gelmektedir. Tek problem yaşam maliyeti oldukça yüksektir. Ancak inanın her kuruşa değer!

7- Berlin

berlin

@pixabay

Bu yılın şehir sıralamasında 7. sırada yer alan Almanya’nın başkenti Berlin, Avrupa’nın en havalı şehirlerinden birisi olarak gelişiyor. Ayrıca öğrenci görüşlerine göre listelerde hızla yükselerek popülaritesini artırıyor. Ayrıca Münih’ten daha düşük yaşam maliyetleri ve öğrenim harçları sayesinde tercihlerimiz arasında giderek yükseliyor. Bu avantajların yanında ülkenin hatta dünyanın en iyi üniversitelerinden bazılarına da ev sahipliği yapmaktadır.

6- Münih

White Tower Becide The River

@pixabay

Münih, bu sene En İyi Öğrenci Şehirleri’nde 6. sırada yer almakta ve Berlin’i geride bırakmaktadır. Son derece keyifli Bavyera kültürü, öğrenciler arasında bu şehri tercih etmeleri için geçerli bir neden olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Münih’in  mükemmel ekonomisini de göz ardı etmemek gerekir.

5- Paris

Eiffel Tower

@thorstentechnoman

Fransa’nın başkenti Paris, 2017’ye kadar art arda 4 sene, en iyi öğrenci şehri seçilmişti ve şu an en iyi 5. şehir olarak sıralamada yer alıyor. Dünya’nın en iyi eğitim veren şehirlerinden olan Paris, Ens Paris gibi önemli bir okulu da bünyesinde barındırmaktadır. Işıklar Şehri Paris, yaşamak için çarpıcı bir yer olmasının yanı sıra zengin ve canlı bir kültür ve mutfak da sunuyor.

4- Montreal

montreal gece

@pixabay

En İyi Öğrenci Şehirleri listesinde 4. sırada yer alsa da öğrenci görüş göstergesinde bir numaraya kadar yükseldi. Öğrencilerin Montrel ile ilgili görüşleri ise kendi ifadeleri ile şöyle oldu: Kültürel, genç ve canlı. Kesinlikle en güzel yemekler, Avrupa hissi, her yerde çalışan kafeler, her yerden insanlar…

3- Melbourne

Melbourne gece

@wimkantona

En İyi Öğrenci Şehirleri Listesi’nde bu sene 3. sırada yer alan Melbourne, Avustralya’nın kültür başkenti olarak biliniyor. Sokak sanatı, tiyatro ve müzik için önemli bir merkez olan şehir, UNESCO tarafından Dünya Edebiyat Şehri olarak tanındı.

2- Tokyo

tokio

@sveninho

Öğrencilerin “ileri bir şehir, aynı zamanda güvenli ve güzel” olarak tanımladığı Tokyo, En İyi Öğrenci Şehirleri Listesi’nde 2. sırada yer alıyor. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olması ve finans merkezleri de bu şehri tercih edilebilir yapan en büyük etkenlerden.

1- Londra

london

@aronvandepol

Öğrenim görmek için en iyi şehirlerin başında yer alan Londra, dünyanın en iyi okullarından UCL (Univercity Collgece London) ve Imperial College London’a ev sahipliği yapmaktadır. Londra’nın çeşitliliği de burayı öğrenciler için çekici kılan özelliklerin başında gelmektedir.

Evet, yurt dışı eğitimi için şehirlerin hepsi birbirinden çekici görünüyor. Karar vermek zor olabilir mi? Peki, sizin seçiminiz hangi şehir?

Öğrenmenin yaşı ve mekanı yok diyoruz ve Online Eğitim Alabileceğiniz 8 Platform yazımızı da okumanızı öneriyoruz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar