YouTube Tarihinin En Çok Dislike Alan Videoları

youtube en kötü videolar

Paylaşmayı unutmayın.

İçinde bulunduğumuz çağın alternatif bir ismi olacak olsaydı, bu kesinlikle “YouTube Çağı” olurdu.  Neredeyse artık Google kadar sık kullanılan bin mecra, günümüzün en önemli platformlarından. Yeni nesil televizyon olarak anılması, milyarlarca içerik barındırması ve neredeyse tek olmasıyla popülerliğini gün geçtikçe arttırıyor.

YouTube kanalları

@StockSnap

Tek kanallı dönemlerden gelinen bu son noktada, artık insanlar kendi kanallarını açıp diledikleri içeriği paylaşabiliyorlar. Üstelik bundan para kazanıp işleri haline getirenler bile var. İzlenme sayısı, abone sayısı ve beğeni sayısı gibi pek çok etken sağlıyor bu durumu tabii ki. İzlediğiniz birçok videoda defalarca kez “abone olmayı ve beğenmeyi unutmayın” repliğini duymanız da bundan zaten. Ancak bu özgür mecra insanlara beğenmeme imkanı da sağlıyor doğal olarak. Ünlüler hatta dev markalar bile bundan nasibini alıyor. Bu durum bazen protesto amaçlı olarak da kullanılırken ilginç deneyler için de bir malzeme olabiliyor.

Bizler de sizlere beğenilmeyecek bir liste hazırladık! Karşınızda YouTube tarihinin en çok beğenilmeyen videoları!

1. Baby – Justin Bieber

Listenin zirvesinde genç kızların sevgilisi olsa da pek çok hayranının da kalbini kıran Justin Bieber yer alıyor. Ünlenmesinde büyük katkısı olan Baby şarkısı ile izlenme rekorları kırsa da aynı zamanda dislike rekorunu da kırmaktan kaçınamamış. Tam 8 milyon dislike ile en yakın rakibine bile uzakta olan klip, uzun bir süre daha bu rekoru kimseye kaptırmayacak gibi.

2. Infinite Warfare – Call of Duty

YouTube tarihinin en önemli protesto videolarından bir tanesi de bu. Uzayda geçen savaş oyunlarını insanlara kabul ettirmek için her yolu deneyen Activision, bu konuda ısrarcı olunca bir de üstüne yine uzayda geçen bir oyun piyasaya sununca adeta linç yedi. Pek çok oyuncu tarafından protesto edilen bu videonun faturası, 3 milyon 605 bin dislike olarak yansıdı.

3. Cortando O Botao Do YoTube – Aruan Felix

Brezilyalı bir Youtuber tarafından çekilen bu başlığın Türkçesi; “YouTube Butonu Kesme”. Videoyu izlediğinizde de bunun sebebini anlayacaksınız. 100 bin aboneyi geçtikten sonra gönderilen gümüş YouTube butonunu kırmaya çalıştıkları bir video çeken kanal, bu video ile tam 2 milyon 370 bin dislike almış.

4. Can This Video Get 1 million Dislikes – PewDiePie

YouTube’un en büyük kanalına sahip olan PewDiePie, “Bu video 1 milyon dislike alabilir mi?” adını verdiği videosunda tam olarak da bu listeye göz kırpmış. İzlenmesinin çok az olmasından yola çıkarak yayınladığı bu video ile hem izlenmiş hem de 3 milyon 105 bin dislike alarak bir başarıya imza atmış.

5. Despatico – Luis Fonsi

Geçtiğimiz yaz aylarının en hit şarkısı olan Despacito, aynı başarıyı izlenme konusunda da gösterdi. Oldukça ses getiren şarkı, tam 3.5 milyar kez izlenerek bir rekora imza attı ve YouTube tarihinin en çok izlenen videosu oldu. Çıktığı andan itibaren günde yaklaşık 15 milyon izlenme alan videonun aldığı 2 milyon 72 bin dislike, o kadar da olur artık dedirtiyor.

6. Friday – Rebecca Black

Yayınlandığı dönemde adeta interneti kasıp kavuran  bu şarkı, anlamsız sözleri ve şarkıcının hoş olmayan sesi yüzünden pek çok kişi tarafından dislike yağmuruna tutuldu. Hatta o kadar beğenilmedi ki şarkı, “En Kötü 50 Müzik Klibi” listesine bile girdi. Tabii reklamın iyisi kötüsü olmaz sözü bir kez daha kendini kanıtladı ve bu kötü şöhret ona yeni kapılar açtı. Eleştiri yağmuruna tutulan şarkı, 2 milyon 824 bin dislike alarak bu listede kendine yer buldu.

7. How It Is – BibisBeautyPalace

Almanya’da çok kısa bir sürede popüler hale gelen Bibi H isimli Yotuber, yayınladığı müzik videosu yüzünden adeta linç yedi. “How It Is” şarkısını yayınladığı andan itibaren sürekli olarak dislike alan Bibi, 4.5 milyon abone ile de bir başarıya imza atmış. Listemizin 7. Sırasında yer alan videonun toplam dislike sayısı ise, 2 milyon 544 bin.

YouTube’ta olmak hoşunuza gidiyor ve kanallarla ilgileniyorsanız Dünyadaki En İyi 10 Youtuber yazımızı da okumanızı öneririz.

Bir şey paylaştığımız da beğeniler kadar olumsuz eleştirileri de düşünmemiz gerek değil mi?

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar