Youtube’a Alternatif En İyi 5 Video Platformu

alternatif video izleme siteleri

Paylaşmayı unutmayın.

Bir şeyler izlemek istediğimizde en sık başvurduğumuz, videolarımızı yayınlamak için ilk tercih ettiğimiz yer neresi? Elbette herkesin aklına ilk gelen Youtube olacaktır. Sadece video izlemekle kalmayıp aynı zamanda videolarımızı yayınlarken kullandığımız ve geniş kullanıcı kitlesine sahip platform en çok tercih edilen sosyal medya araçlarından da bir tanesi.

Youtube içeriklerine benzer içerikler bulabileceğiniz, farklı video akışı siteleri de mevcut. Biz en iyilerini ve ücretsiz olanları sizler için listeledik. O zaman Youtube alternatifi sitelere birlikte bakalım!

1- Dailymotion

@dailymotion

Youtube gibi popüler bir video paylaşım sitesi olan Dailymotion da benzer bir arayüze sahiptir. Anasayfada trend olan videoları bulabilir veya üst kısımdaki kategoriler bölümü ve arama çubuğu üzerinden daha fazla içerik keşfedebilirsiniz.

İçerik oluşturucuları için:

4GB boyutuna ve 60 dakika uzunluğa kadar 1080p çözünürlükte içerik yükleyebilirsiniz.

Üstelik kendi kuralları ve yapma kuralları olmasına rağmen telif hakkı ile ilgili hizmet politikaları YouTube kadar korkutucu değil. Bu yüzden içerik oluşturanlar için daha fazla esneklik ve daha iyi tolerans imkanı sunuyor.

2- Vimeo

@getvideo

Bu platformda diğerlerinden farklı olarak profesyonel müzik, dans, sinematografi, fotoğrafçılık ya da benzeri yaratıcı çalışmaları bulabilirsiniz. Yani bazı rastgele kedi ve köpek videoları görmek istiyorsanız, başka bir yere bakmak zorunda kalabilirsiniz. Ancak deneysel müzik klipleri veya ilginç anlık görüntüler arıyorsanız doğru yerdesiniz demektir.

İçerik oluşturucuları için:

HDR ile 4K Ultra HD görsel içeriğin keyfini çıkarabileceğiniz, yüksek kaliteli içeriğe sahip olduğu için içerik yüklemeye yönelik katı kurallara sahiptir. Vimeo’nun en güzel taraflarından biri ise reklamsız olmasıdır. Bazı videolar için kullanıcılar ve bağışlar tarafından desteklenmektedir.

Kullanıcılar 500 MB haftalık yükleme limiti dahilinde içerik oluşturabiliyorlar. Bu sınırı 5 GB’ye yükseltmek gibi bir imkan bulunuyor elbette ama bunun için ek bir ödeme yapmanız gerekiyor.

3- Veoh

@stemjar

Çevrimiçi video izleme seçeneklerinden bir başkası da Veoh adlı platform. Yeni şeyler keşfetmenizi, izlemenizi sağlayan platfom kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor.

Uzun videolar izlemekten hoşlanıyorsanız doğru yerdesiniz diyebiliriz. Çünkü Veoh, kullanıcılarının sınırsız uzunlukta videolar yüklemesine ve yayınlamasına izin veriyor. Site içerisinde film, dizi ve hatta anime bile bulabilirsiniz. Tüm bunların dışında ek bazı özellikleri de var. Kişi ekleme, grup oluşturma ve doğrudan mesajlaşma gibi çeşitli sosyal ağ özellikleriyle güzel bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

4- 9GAGTV

Bir şeyler izlemeyi eğlence ve mizah için istiyorsanız 9Gag tam size göre. Facebook, Twitter ve Instagram kullanıcıları, GIF, resim ve videolar şeklinde sınırsız eğlence olanağı sunan bu platforma zaten aşinadır diye düşünüyoruz.

5- Vevo

@tubefilter

Biraz da müzik… Kaliteli müzik videoları arıyorsanız işte burası bir harika! Müzikseverler için harika bir içerik kaynağı olan platform, Youtube’a müzik dinlemek için girenlere iyi bir alternatif olabilir. Ayrıca düzgün ve sade kullanıcı arayüzü ile popüler sanatçıları bir araya topladığını da ekleyebiliriz.

Bonus: IGTV

@theverge

Youtube ve diğer video içerik platformları için yeni rakip: IGTV uygulamasıyla Instagram oluyor. Geniş kullanıcı kitlesi tarafından oldukça dikkat çeken bu yeni platform, akıllı telefonlarda izlenmesi için özel olarak oluşturulmuş, dikey ve uzun videolar sunuyor.Eğer bir Instagram hesabınız varsa otomatik olarak karşınıza videolar zaten çıkıyor. İçeriği görüntülemek içinse sevdiğiniz kanalları takip etmeniz yeterli olacaktır. Instagram’ın bu yeni uygulaması hakkında siz ne düşünüyorsunuz bilemeyiz ama bizce Youtube için ciddi bir rakip olacak.

Sizin aklınıza gelen başka platformlar varsa bu bilgilere her zaman ihtiyaç duyduğumuzu belirterek listeyi tamamlayalım.

Keyifli izlemeler!

Peki ya pazarlama açısından hangi video platformunu kullanmanız gerekiyor? Bunu öğrenmek için Markanız İçin Hangi Video Platformu Daha Uygun yazımızı okumanızı öneriyoruz. 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar