Yeni Trend: Şirket İçi Reklam Ajansları

reklam ajansı

Paylaşmayı unutmayın.

Sizlere “Teknolojinin gelişimi hayatınızda en çok neyi değiştirdi?” diye sorsak şüphesiz birçoğunuz “zaman algımızı” dersiniz. Evet, teknoloji geliştikçe zaman algımız değişti. Eskiden saatlerce sıralarda bekleyerek gerçekleştirdiğimiz işlemleri şimdi çok daha kısa sürede cep telefonundan yapabiliyoruz. Fakat bir türlü yeteri kadar memnun olamıyoruz. Hep daha hızlı, ondan da hızlı,  en hızlı,  hatta ışık hızında olsun istiyoruz. Bunun sebebi ise artık hıza bağımlı olmamız.

şirket içi reklam ajansları

@jplenio

Tabii ki tüketicilerin hıza bağlılığını ve günde ortalama 3000 reklama maruz kaldığını fark eden pazarlama müdürleri ve şirketler bunun üzerine çalışmaya başladılar. Bu durum pazarlama dünyasını gelişmeye ve hızlanmaya sürükledi. Pazarlamacılar neler yapmalıyız, reklamları daha hızlı nasıl meydana çıkarabiliriz, nasıl daha fazla içerik üretebiliriz, kendimizi çok daha hızlı nasıl ifade edebiliriz, diye düşünmeye başladılar. Tüm bunların sonucunda ise reklam ajanslarını kurum içine taşımaya karar verdiler, yani kendi kurum ajanslarını kurmaya başladılar. Bu sayede briefleri daha erken verebiliyorlar hatta brief vermek için ofisten uzaklaşmalarına bile gerek kalmıyor. Revizeler daha erken yapılabiliyor, kısacası çok daha hızlı ilerleyebiliyorlar.

‘’Pazarlama müdürleri artık 30 saniyelik reklamlar için haftalarca beklemeyi reddediyor.’’

Pazarlama müdürlerinin birçoğu ajansların yeteri kadar hızlı ilerleyemediğini düşünüyor. Belki de kendilerinin ajanslara çok kısa süre tanımalarından kaynaklı, ajansların işleri tam zamanında yetiştiremediğini ve birkaç kez revizeye gittiklerini söylüyorlar. Bazen haftalarca bekledikleri işin olmadığını görünce tekrar bir bekleme sürecine girdiklerini ve bir hayli zorlandıklarını belirtiyorlar. Reklam çalışmalarının uzun sürdüğünü ve bu kadar beklemek için artık zamanları olmadığını, yeni sistemin çok daha hızlı ilerlediğini ve işlerini kolaylaştırdığını savunuyorlar.

yeni reklam ajansları

@janeb13

‘’Kurum kültürünü benimsemiş kişilerle çalışmak çok daha kolay olduğu için tercih ediliyor.’’

Ajansların devre dışı bırakılıp kurum içi ajans takımı oluşturmasının tek sebebi sadece hız bağımlılığı değil. Diğer sebeplerden bir tanesi de içeriklerin kurum kültürünü benimseyen kişiler tarafından oluşturulmasını istemeleri oluyor. Kurumu çok daha iyi tanıyan, kurum kültürünü benimsemiş ve yaratıcılığını parçalamadan sadece tek bir kuruma odaklanan kişilerle çalışmak, ortaya çıkan işlerin daha başarılı olmasını sağlıyor. Brief süreci en aza indiriliyor, pazarlama müdürlerinin ne tür bir çalışma yapılması gerektiğini belirtmeleri yetiyor. Tekrar tekrar kurumun kim olduğunu, ne yapmak istediğini, stratejilerini anlatmaya gerek kalmıyor. Bu da herkesin işini kolaylaştırıyor ve işin çok daha hızlı yapmasını sağlıyor.

Reklam ajansları, pazarlama dünyasındaki değişimleri takip edip aynı zamanda şirketlerin hızına ayak uydurabilirler ise sektörde uzun süre daha varlıklarını görebiliriz. Aksi takdirde yeni çalışma sistemi yayılarak reklam sektörünü ciddi bir krize sürükleyecek gibi duruyor.

Yenilikleri takip eden, markanızı sahiplenebilen, işini iyi yapan ajansları nerede ve nasıl bulabileceğinizi bilmiyorsanız Edvido  tarzı aracı kurumlar bu konuda size yardımcı olabilir.

Günümüzde bir pazarlama trendi olan şirket içi reklam ajanslarının yanında 2018 Stratejilerini Şekillendirecek 5 Pazarlama Trendi yazımızın da ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar