Yaza Renk Katacak Netflix Belgesel Tavsiyeleri

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

Paylaşmayı unutmayın.

Özellikle dizileriyle hayatımıza hızlı bir şekilde giren Netflix, aslında filmleri ve belgeselleriyle de ciddi bir şekilde ilgi çekiyor. Biz de daha önceden size sunduğumuz dizi ve film listelerinden sonra bir de Netflix belgesel listesi yaparak bu sıcak yaz günlerinde farklı konulardaki belgeselleri hayatınıza katmayı istedik.

Herkesin kendi ilgi alanında bir belgesel bulacağına inandığımız, bu Netflix belgesel rehberiyle sizi baş başa bırakıyoruz.

  • Hitler’s Circle of Evil (Hitler’in Kötülük Çemberi)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@nflxso

Hitler’in ve çevresindeki Nazi liderlerinin kariyerlerini tek tek anlatan harika bir belgesel. Nazi Almanya’sını, Nazi Partisi’nin oluşumundan sona ermesine kadar tüm detaylarını çok iyi bir şekilde işliyor.

  • Rotten (Gıda Suçları)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@nflxso

6 bölümlük bu belgesel dizi, gıda sektörünün yönünü belirleyen gizli güçleri ifşa etmek için gıda tedarik zincirinin merkezine keskin bir dalış yapıyor. Yayınlandıktan sonra ciddi ses getiren bir yapım oldu.

  • Wild Wild Country (Vahşi Kırlar)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@kajalmag

Tarikat lideri Osho’nun Amerika Birleşik Devletleri’nin batısında bulunan Oregon çölünde kurduğu ütopik topluluğu anlatan bir belgesel. Aynı zamanda Osho’nun yerel halk ve politikacılar ile aralarında geçenlerden sonra olayın ulusal çapta bir skandala dönüşmesini konu alıyor.

  • Trump: An American Dream (Trump: Bir Amerikan Rüyası)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@readysteadycut

Günümüzün en popüler liderlerinden Trump. Her hareketiyle, attığı her tweetiyle olay yaratan Amerika Birleşik Devleteri’nin sıra dışı lideri. Politika öncesi yaşamını ve politikaya adım adım girişini detaylarıyla çok güzel işleyen 4 bölümlük belgesel serisi.

  • Michael Jackson’s This is It

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@vallieegirl67

Popun kralı Michael Jackson’ın son günlerini, sahne arkasında yaşananları ve onu efsane yapan şeyleri tüm detaylarıyla anlatan dizi, tarihe bir iz bırakıyor.

  • Cosmos: A Spacetime Odyssey (Cosmos: Bir Uzay Serüveni)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@100hdwallpapers

Herkesin uzayı anlayabilmek adına hayatında bir kere mutlaka izlemesi gereken bir belgesel dizi. Astrofizikçi Neil deGrasse Tyson, zaman ve uzay hakkında bilinmeyenleri açıklıyor.

  • Diana: In Her Own Words (Prenses Diana’nın Kayıp Sırları)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@nflxso

Galler Prensesi Diana’nın mutsuz geçen çocukluğundan sorunlu evliliğine kadar tüm detaylara kendi sesinden tanık olacağınız harika bir belgesel. Doğum sonrası bunalımları, bulimia hastalığı ve kraliyet ailesiyle yaşadığı sorunları tüm gerçekliğiyle ortaya koyuyor.

  • Chef’s Table

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@ytimg

Gastronomi dünyasının devrimci şeflerinin yer aldığı bu belgesel şimdiye kadar 2 sezon ve 12 bölümden oluşan, ilgi çekici bir belgesel serisi. Yaratıcı yemekler ve baştan çıkarıcı tatlılarla gurme yemek kavramını baştan tanımlayan, dünyanın farklı yerlerindeki yıldız şeflerle tanışabilmek için harika bir fırsat.

  • The Toys That Made Us (Efsane Oyuncak Serilerinin Hikayeleri)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@thenational

Bu belgesel serisindeki oyuncaklardan biri mutlaka çoğumuzun hayatlarında yer almıştır. Barbie’den Star Wars oyuncaklarına, G.I. Joe’dan Transformers’a, Lego’dan Star Trek’e efsane oyuncakları ve onların hikayelerini keyifli bir anlatımla bize sunuyor.

  • White Helmets (Beyaz Baretliler)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@nflxso

“En İyi Kısa Belgesel” Oscar’ına sahip bu belgesel, Suriye iç savaşında gönüllü olarak sivilleri kurtarmak için seferber olanların hikayesini anlatıyor. Suriye rejiminin, farklı güçlerin ve Işid bombalarının ardından sivilleri kurtarmaya çalışanların hikayesi, Suriye’deki inanılmaz acıları ortaya koyan çarpıcı bir belgesel.

  • Steve Jobs: The Lost Interview (Steve Jobs: Kayıp Röportaj)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@nflxso

1995 yılında yapılan bir televizyon röportajında Steve Jobs, hayatının ilk dönemleri, Microsoft’la rekabet ve geleceğe ilişkin vizyonu hakkında içtenlikle konuşuyor.

  • Minimalism (Minimalizm)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@ytimg

Yeni dünyanın popüler konularından biri de minimalizm. Bu popüler konuyu ele alan belgeselde, eşyaların mutluluk getirdiğini varsayan Amerikan idealine karşı gelenlerle yapılan röportajları bize sunuyor.

  • Keith Richards: Under The Influence

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@filme-carti.ro

Rock’n Roll’un ve Rolling Stones’un efsane ismi Keith Richards’a çocukluğundan günümüze kadar kimlerin ve hangi seslerin ilham verdiğini anlatan, kapsamlı bu müzik belgeselini müzikseverler keyifle izleyecektir.

  • Auschwitz: The Nazis and The Final Solution

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@http://3.bp.blogspot.com

Tarihin en korkunç konularından biri olan, Hitler’in kötü şöhretli Auschwitz Toplama Kampı’nda yaşananları konu alan tarihi bir belgesel.

  • The Story of God with Morgan Freeman (İnancın Hikayesi)

Netflix Belgesel Tavsiyeleri

@nflxso.net

Morgan Freeman, insanlık tarihinde dinin rolünü, inançlarımızın bizi nasıl birbirine bağladığını ve hayata dair diğer zorlu soruların olası yanıtlarını araştırıyor.

Netflix belgesel tavsiyelerimizden sonra dizi tavsiyelerimizi ve film tavsiyelerimizi de şuraya bırakalım, belki onlara da bir göz atmak istersiniz.

Şimdi, içlerinden birini seçip Netflix başına geçme zamanı 🙂

Keyifli seyirler!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar