Yağmurlu Bir Pazar Gününde Yapılabilecek 10 Şey

yağmurlu pazar günü

Paylaşmayı unutmayın.

Yağmurlu bir İstanbul sabahına uyanmış, “Tanrım mayıs ayındayız, neden bu yağmur” diye hayıflanan güzel insanlar. Belki yağmuru durdurup güneşi çıkaramayız ortaya ama yağmurlu bir günde bile yapılabilecek yüzlerce güzel şeyin olduğunu biliyoruz.

1- Sevdiklerinize sarılarak biraz miskinlik yapın

Bu pazar hazır yağmur da yağıyorken pencereleri aralayın ve dışarıdan gelen yağmurun sesi ile sevdiklerinize sarılıp biraz miskinlik yapın. Güzel bir dinlenme süreci, yeni gelecek haftanın da güzel başlamasına sebep olacaktır.

pazar miskinlikleri

@PublicDomainPictures

Sarıldığınız şey; sevgiliniz, kediniz, çocuğunuz, köpeğiniz, battaniyeniz bile olabilir. Önemli olan sarıldığınız şeyi ne kadar seviyor olduğunuzdur.

2- Güzel bir Pazar kahvaltısına ne dersiniz?

“Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem

Ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı”

Cemal Süreya, bu dizeleri boşuna yazmış olamaz, öyle değil mi? Peki, siz de bizim gibi, kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğunu düşünenlerden misiniz?

pazar kahvaltısı

@Einladung_zum_Essen

Cumartesi geceniz yorucu geçmiş olsun ya da olmasın, pazar kahvaltısının tadı hiçbir günde yok sanıyoruz ki. Hadi, bu pazar, kahvaltıyı siz hazırlayın. Belki kendiniz, belki evin diğer bireyleri için…

3- Kendinize bir kahve ısmarlayın

Bir nefes çekişinizle ciğerlerinize dolacak kahve kokusu, pazar günlerinin ve diğer tüm günlerin başlangıcı, akışı ya da sonu olabilir. Kahvenizden bir yudum almadan önce lütfen önce koklayın. O koku ile tazelendiğinizi ve sakinleştiğinizi hissedeceksiniz.

pazar kahvesi içmek

@fancycrave1

Evet, ilk yudumu gözleriniz kapalı alın. Eğer ilk yudumu aldıysanız artık gözlerinizi açmaya ve bu pazarı biraz daha keyifle yaşamaya başlayabilirsiniz.

4- Müziğin sesini açın

Gözünüzü açıp dışarı baktınız ve yağmur yağdığını gördünüz. Kulağınıza ilk hangi şarkı çalındı? Hadi, uzanın ve o düğmeye basın. Yağmur sesini en sevdiğiniz şarkının tınıları ile harmanlayın. Yatağınızda yatıyor olsanız da duşa girmeye hazırlanıyorsanız da kahvaltı için mutfaktaysanız da ya da sokakta başınızda kapüşonlu bir sweatshirt ve kulaklıklarınız kulağınızdaysa da…

pazar günü müzik dinlemek

@Kaboompics

Dışarıda müzik dinleyeceklere bir önerimiz var. Kapüşonları açın, şemsiyeleri kapatın. Belki ilk kez ya da bir milyonuncu kez fark etmez, yağmur altında kendinizi müziğe bırakın. Yağmur altında dans edin!…

5- Yeni bir kitaba başlayın

Kim bilir “bu harika bir kitap, alayım okurum” deyip kaç kitap biriktirdiniz kenarda. O kitaplar hala sayfalarını çevirmenizi bekliyor.

pazar günü kitap okumak

@adamova1210

Hadi bugün o kitaplardan birini elinize alın ve kendinizi o kitabın kurgusunun içine bırakın. Hatta isterseniz 3 kere daha okuduğunuz “o” kitabı yeni baştan okumaya başlayın bugün!

6- Bir film izleyin

Sinemada ya da evinizde. Bir filme kendinizi bırakmak için yağmurlu bir günden daha güzeli düşünülemez.

pazar filmleri

@AralTasher

“Bu filmi ölmeden önce izlemeliyim” deyip bir türlü izleyemediğiniz o filmi, bugün izleyin.

7- Meditasyon ya da yoga yapın.

“Akan su pislik tutmaz.” derler. Bunun anlamı farklı olsa da siz, kendiniz için stresinizi, dertlerinizi, sıkıntılarınızı yağmura bırakın.

Camı açın, yine yağmur sesleri eşliğinde meditasyon ya da yoga yapın. İyi gelecektir!…

8- Arkadaşlarınıza buluşun

Yağmur yağsın, ne olacak ki? Şeker gibi insanlar olsak da eriyemeyeceğimizi defalarca deneyimlemedik mi?

pazar arkadaş buluşması

@vivienvivo

Bugün arkadaşlarınızla buluşup derin sohbetlere dalın. Gerekirse ülkeyi, gerekirse bir ilişkiyi, bir filmi, bir kitabı, bir çiçeği konuşun. Ama konuşun. İletişim her zaman farklı bir eksikliği kapatır biz farkına varmasak da…

9- Biraz oyun mu oynasak?

İster tek başınıza ister arkadaşlarınızla, bugün biraz oyun oynayın.

oyun partisi

@Tookapic

Belki bowling, belki lasertag, belki PlayStation, Scrabble, Monopoly ya da Tabuu. İçinizdeki çocuğun da eğlenmeye hakkı olduğunu unutmayın!

10- Gülümseyin

Bugün, marketteki kasiyere, karşı komşunuza, görüntülü arayacağınız bir arkadaşınıza, annenize, babanıza, çocuğunuza ve en önemlisi aynada kendinize gülümseyin.

gülümsemek önemlidir

@greyerbaby

Gülümsemek, bulaşıcıdır. Bir yerden bu etkinin başlaması gerek. Hadi, bugün bu akışı siz başlatın. Gülümseyin ve sizinle gülümsemek suretiyle aydınlanan yüzlerin gününüzü de aydınlatmasına izin verin…

Bunlar bizim sıralayabileceğimiz 10 şey. Ama biliyoruz ki sizin, yağmurlu bir günde yapabileceğiniz daha pek çok şey var.

Belki yorumlarınızla bu farklı etkinlikleri bizlerle de paylaşmak istersiniz. Fikirlerinizi duymak bizleri, fikirlerinizle bir insanın hayatına dokunmuş olmak da sizleri mutlu edecektir…

İyi pazarlar

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar