Xiaomi Resmi Olarak Türkiye’ye Geliyor!

Xiaomi akıllı telefonlar

Paylaşmayı unutmayın.

Dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticilerinden olan Xiaomi resmi olarak Türkiye’ye geliyor. “Çin’in iPhone’u” olarak adlandırılan akıllı telefonlar, fiyat-performans açısından adından oldukça söz ettirmekte. Özellikle son çıkardığı Mi6 modeli, kullanıcıları oldukça memnun etmiş görünüyor.

Mi smartphones

@Raziqe

Şimdiye kadar Türkiye’de resmi olarak faaliyet göstermeyen Xiaomi, ithalatçı distribütörler aracılığıyla hepsiburada, n11 gibi platformlarda satıştaydı. İkinci seçenek olarak da yurtdışına çıkıldığında temin edilebiliyordu.

Bir diğer Çin menşeili marka olan Huawei’nin akıllı telefonlarının Türkiye’de resmi olarak satılmasından itibaren akıllı telefon tüketicilerinin akıllarını kurcalayan soruya Doğa Mobil İletişim Teknolojileri A.Ş. noktayı koydu. “Doğa” adını, Doğa Koleji’nden veya Doğa Bilişim Hizmetleri’nden hatırlıyor olabilirsiniz. 2017 yılında hayata geçen Doğa Mobil İletişim Teknolojileri A.Ş., Linkedin profilinde vizyon kısmını “resmi distribütörü olduğumuz Xiaomi markasını en kaliteli hizmetlerle kullanıcılara ulaştırmak” olarak belirtti.

Linkedin screenshot

@linkedin

Çin menşeili markaların piyasayı nasıl altüst ettiklerine daha önce “Çin Malı” Telefonlar Piyasayı Kasıp Kavuruyor! başlıklı yazımızda değinmiştik. Şimdi ise o yazıdan esinlenerek kalitesini ispatlamış olan bir firmanın, resmi garantili bir şekilde yeni pazara girmesi dengeleri ciddi anlamda değiştirebilir.

Xiaomi Scroll

@scroll

Peki Bundan Sonra?

Şu an var olan Xiaomi kullanıcılarını hariç tutarsak, marka için pazar payı ciddi olacağa benziyor. Çünkü şu an kullanıcılar ürünü ithalatçı garantileriyle veya garantisiz olarak yurtdışından temin etmekte. Ancak markanın Türkiye’ye resmi olarak girmesi resmi garantiyi de beraberinde getirecek anlamına geliyor ve Doğa Mobil İletişim Teknolojileri A.Ş. bu ihtiyacı gideren tek yetkili merci olarak karşımıza çıkacak.

Xiaomi’nin, kendilerini resmi garanti ile sağlama almak isteyen ve fiyat/performans kriterini iyi değerlendiren kullanıcıların büyük kısmını kendine çekmeyi bu son hamlesiyle başaracağını düşünüyoruz.

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar