Web Sitesi Tasarımlarında En Çok Düşülen 5 Hata

web sitesi

Paylaşmayı unutmayın.

Düşününce bir web sitesinin o kişi ya da kuruluş için aslında sandığımızdan da önemli olduğunu fark ediyoruz. Web sitesi sayesinde yaptığımız işi anlatır, kullanıcıların merak duygularını kabartır, hatta web sitesi üzerinden satış yapıp para bile kazanabiliriz. Öyle ise web sitesine de hak ettiği değeri vermek gerekiyor. Örneğin; Tasarım. Kaliteli bir tasarım sadece iyi çözünürlüğe sahip fotoğraflardan oluşmaz. İletişim ve dönüşüm gücü dolayısıyla kullanıcı geri dönüşü için muhteşem bir öngörüdür.

Peki, başarının ardındaki en büyük etkenlerden biri olan web sitesi için en çok yapılan 5 hata nedir, onlara bir bakalım isterseniz:

1 – İnsanlar ne yaptığınızı bilmiyor.

İnsanlar 5 saniye içerisinde ne yaptığınızı tam olarak anlamadıysa onları kaybettiniz demektir. Elbette verilmek istenen her ayrıntıyı anlamalarını bekleyemeyiz ama ana hatlarıyla bu web sitesinin ne için olduğunun ve ana fikrin ne olduğunun kullanıcıya doğru ifade edilmesi gerekir. Web sitesi kimlere hitap etmektedir, kimler tarafından kim için yapılmıştır mutlaka izah edilmesi gerekir.  Bazen bir resim bin kelimenin anlatacağı her şeyi anlatır. O halde bir videonun milyonlarca kelimeye karşılık geleceğini söyleyebiliriz!

web sitesinde tanıtıcı video

@adgager

2 – Müşteriyi yakalamak kolay değildir.

Etkileşimi sürdürmek pazarlama denkleminin ilk adımıdır. Şirketler web sitelerine kullanıcılara ulaşmak için doğru yerleştirmeleri yapmak zorundalar. Facebook like butonu ya da twitter takip düğmesi siteye girişte ya da site paylaşımlarında hemen göze çarpacak yerde olmalıdır. Hatta “üye ol”, “bize katılın” seçenekleri de kullanıcıya, kendisini bulmak için zorlanmadan kullanışlı bir pop-up ile verilmelidir. Hatta üyeliğin hemen ardından gelen “üyeliğiniz başarıyla gerçekleşti” ifadesinin samimi, kendine has bir dil ile harmanlanıp gönderildiği maillere de bayıldığımızı da söylemeden geçemeyeceğiz. Unutmamak lazım bugün sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiği önemli değil, yarın kaç kişinin ziyaret edeceği önemli!

web sitesinde açık mesaj vermek

@adgager

3 – Bir başlangıç noktası belirlemeyi unuttunuz.

Bir işletme inşa etmek öncelikle potansiyel müşterilerin küçük adımların izlerini takip etmesini gerektirir. Web sitenizde “Buradan Başlayın” butonu olmadığında sitenizi ziyaret eden potansiyel müşterilerin öylece geçip gitmesine izin vermiş oluyorsunuz.

web sitesinde buradan başlayınız butonu

@thedailypositive

4 – İletişim bilgilerini gizlediniz.

Çok sayıda kullanıcıya sahip bir ürün veya hizmet şirketiyseniz müşteri desteği en azından orta seviyede olmalıdır. Adeta gizlenmiş iletişim sayfasını aramak, klişe bir bilgi tabanına itilmek, zar zor bir telefon desteği bulup sorun türünüzü tuşladıktan sonra nihayet bir telefon numarası elde etmek son derece tüyler ürpertici ve sinir bozucu olmaktan başka bir şey değildir. Hatta kullanıcıların işini bir tık daha kolaylaştırmak için konum eklemekte fayda var, teknolojinin nimetlerinden faydalanmak lazım öyle değil mi?

iletişim bilgileri

@adgager

Müşterilerinizin güvenliği için telefon numaranızı web sitenizin her yerine koyun. Evet bir sürü saçma sapan pazarlama firmasından spam alırsınız ancak müşterileriniz mutlu olur ve inanın bir firma için en önemli şey de budur!

5 – Yazı tipi rahat okunamıyor.

web sitesinde okunurluğu sağlamak

@thedailypositive

Hepimiz biliyoruz ki, yaşınız 50’nin üzerindeyse akıllı telefonlarınızdaki “yazı boyutunu artır” işlevini aktif olarak kullanıyorsunuz. Ancak web siteniz bu işleve ihtiyaç duymamalıdır. Web sitesi bir kitap gibi kusursuz okunmalıdır, kimse mercek tutarak alışveriş yapmak istemez! Harfler ve çizgiler arasındaki boşluk, yazı tipi rengi müşteri içeriğinize göre çeşitlendirilebilir ve dramatik bir farklılık yaratabilir. Bu tamamen size kalmış.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar