Volkswagen’den Özel Telefon Kılıfları

Volkswagen

Paylaşmayı unutmayın.

Trafik kazaları son yıllarda otomobillerin ve özellikle cep telefonlarının yaygınlaşması ile maalesef artış göstermeye başladı. Sürücülerin direksiyon başındayken sıklıkla telefon ile konuşması ve mesajlaşması direksiyon hakimiyetlerini kaybetmelerine sebep oluyor. Bu saniyelik hatalar ise telafi edilemeyecek kayıplara yol açıyor. Yeterince şanslı değilseniz çoğu zaman araçlarda da büyük maddi hasarlara neden oluyor. Volkswagen bu konuya dikkat çekecek bir kampanyaya imza attı.

2017’nin başlarında Almanya, Avusturya ve İsviçre’de yapılan Yol Güvenliği Araştırması’na göre trafik kazalarının % 60’ının cep telefonu kullanımı nedeniyle gerçekleştiği ortaya çıkmıştır. Maalesef %60 oldukça büyük bir oran ve bu oranı mümkün mertebe en aza indirmek adına daha bilinçli davranmak ve bu bilinci çeşitli yollar ile yaymak gerekiyor. Şubat ayında İsveç, direksiyon başında cep telefonu kullanımını yasaklamasına karşın Volkswagen, geçen birkaç ay içinde araç kazalarının sayısında azalma olmadığının altını çizdi.

Sürücüleri Bilinçlendiren Hatırlatıcı Kılıflar…

Kazaların önlenmesinde çeşitli yasakların tek başına yeterli olmayacağının farkına varan ünlü otomobil firması Volkswagen, yaratıcı ve bir o kadar da etkili bir işe imza attı. Kaza yapmış arabalardan cep telefonu kılıfı üreten otomobil firması devi, bu sayede kazalara dikkat çekmeyi ve bu konuda bilincin artmasına katkı sağlamayı hedefledi. Metal sanatçısı Lennart Wintermyr tarafından kaza yapmış arabaların çizilmiş, hasara uğramış metallerinden tam 153 adet el yapımı telefon kılıfı üretildi. “Crashed Cases” adı verilen telefon kaplarının yalnızca 153 adet üretilmesinin sebebi ise İsveç’te araba kullanırken telefon kullanımının yasaklanmasına karşın meydana gelen 153 kazaya dikkat çekmek.

volkswogen telefon kılıfları

@blog.dupontregistry

Volkswagen Stockholm marka müdürü Johan Karlson, kampanya ile ilgili şunları söylüyor:

“Hasarlı araçlarla yapılan bir telefon kılıfının, araba kullanırken telefonu elinize almadan önce iki kez düşünmenizi sağlayacağına inanıyoruz. Bu telefon kılıfları, sürüş esnasında yola odaklanmanızı sağlayacak ve başka işlere odaklanmaktan sizi kurtaracak, sessiz bir hatırlatıcı olacaktır.”

Kaza yapmış bir araçtan yapılan bu kılıfları kullanan sürücü, mesajlaşmak için telefonu eline alır almaz kaza yapabilme ihtimalini hatırlayacak ve benliğinde psikolojik bir baskı hissedecek. Bu açıdan bakıldığında sürücülerin bilinçlenmesi, bir sonraki adımını ve  geleceğini düşünebilmesi adına kesinlikle çok etkili bir hamle!

Kılıflar İphone 8’e uygun olarak üretilmiş ve her biri 69 ABD doları. Tüm gelirler ise trafik kazalarından ötürü sağlığını kaybetmiş kişileri rehabilite etmeyi hedefleyen, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Trafikskadefonden’e bağışlanacak.

Kimse bir gün o kılıflarda bizlerin araçlarından izler olmayacağının sözünü veremez değil mi? Yola odaklan, telefona değil. Bizden söylemesi… 😊

Güvenli araç sürüşü konusunda reklam filmi ile dikkatleri çeken Volvo’dan Hayat Kurtaran Reklam! yazımızı da okumanızı öneririz.

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar