Google ve H&M Veri Tabanlı Elbise Üretiyor

Paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji ve modanın karışımı, New York Moda Haftası sayesinde giderek daha da popülerleşen bir trend. Ancak moda haftalarının dışında dev firmalarda bu işe el atmış gibi gözüküyor. Google, H&M ve Paypal’ın desteğiyle Stokholm’de bulunan bir kadın giyim markası olan Ivyrevel ile birlikte bireysel verileri kullanarak kişiselleştirilmiş elbiseler yapmak üzere çalışmalara başladı.

Ivyrevel, H&M Group’un desteklediği dijital bir moda evidir. Bu moda evi, ultra kişiselleştirilmiş bir elbise oluşturmak için bir haftalık akıllı telefon verilerini kullanan bir uygulamayı test etmeye başladı. Uygulama bir kullanıcının yaşam tarzını izleyecek. Buna göre kullanıcının nerelerde yemek yediği, işten sonra hangi aktiviteleri yaptığı, spor yapıp yapmadığı, resmi ve sıradan etkinliklere gidip gitmediği gibi alışkanlıklarını kayıt altına alacak. Daha sonra bu veriler bir algoritma ile çalıştırılıp, kullanıcının satın alabileceği özelleştirilmiş, tek bir elbise tasarlanacak.

google

Google ve H&M’in “Veri Elbise”sinin Fiyatı Ne Olacak?

Henüz deneme aşamasında olan ve Ivyrevel’ın kurucu ortağı Kenza Zouiten gibi isimler tarafından kullanılan Data Dress yani Veri Elbise‘nin bu yıl sonuna doğru halka açılması planlanıyor. Şimdilik fiyat olarak 99$ düşünülse de ilerleyen zamanlar da netleşecek gibi gözüküyor.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar