Vans’tan Gardroplarımıza Van Gogh Dokunuşu

vang gogh ve vans

Paylaşmayı unutmayın.

Van Gogh tartışmasız batının en ünlü ve iz bırakmış post empresyonist ressamı. Eserlerine ise hayata bakan gözleri, kendi ruhunun renklerini, güzellik anlayışını ve duygularını kolaylıkla aktardığı ortada.  Ölümsüz ressamların eserleriyle, harikulade müzelerin duvar süslemelerine alıştık elbette; ancak Van Gogh için durum artık bununla da sınırlı kalmayacak. Sanatçının tarihe iz bırakmış eserlerinden bazıları Amsterdam Van Gogh Müzesi işbirliğiyle Vans’ın yeni ayakkabı koleksiyonunda yeniden hayat buluyor.

van gogh almond blossom

@thisiscolossol

Sanatçının müzede bulunan 2100 ‘e yakın eserini uzunca bir inceleme sürecinden geçiren Vans ve müzenin söz konusu projeden sorumlu ekibi detaylı uğraşlar sonunda ünlü ressamın en keskin özelliklerini taşıyan 4 parçasını seçmeyi başardı. Söz konusu tablolar öncelikle Vans’ın ayakkabı koleksiyonunda yer alacak ancak ilerleyen zamanlarda sanatçının fırçasını T-shirtlerde, ceketlerde ve şapkalarda da taşıyabileceğiz.

sunflowers

@sneakerbardetroit

Her ürünün üzerinde tablonun hikayesiyle ilgili detaylı bilgi veren bir etiket bulunacağını belirten Van Gogh Müzesi Direktörü Adrioon Dönszelman ise söz konusu koleksiyonla ilgili şöyle konuştu; “ Vans ve Van Gogh Müzesinin işbirliği ile ilgili gayet mutluyuz. Çünkü bu sayede ölümsüz sanatçının eserlerinin ve hayatının daha fazla kişiyle buluşup onlara ilham vereceği inancındayız. “

van gogh ve vans

@sneakerbardetroit.com

Koleksiyonun satışları 3 Ağustos’ta Vans’ın internet sitesinde ve müzenin mağazalarında başladı. Sanat hayatı boyunca son derece ikonik bir stille çalışmalarını sürdüren Van Gogh ‘un el yazısı ve fırça darbeleri de bu koleksiyonla duvarlardan özgürleşip bizlere yakınlaşacak gibi.

vans koleksiyonu

@playtusu.com

Koleksiyonun satışından elde edilecek gelirin Van Gogh’un eserlerinin bakımına ayrılacağını belirten marka yetkilileri sanata bu denli katkı sağlayabildikleri bu projeyle ilgili ayrıca mutlular. Ve ilerleyen günlerde markanın diğer ürünlerinde de sanatçıdan izlere rastlayabileceğimizi müjdeliyorlar.

Elbette dünyaca ünlü bir ressamın eserlerine sahip olmak pek çoğumuz için bir hayal ama yine de Van Gogh’un “ Ayçiçekleri” ‘nde ruhunu dinleyenler için hoş bir sürpriz olacak gibi, ne dersiniz?

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar