Uyurken Para Kazanmanın Yolları

Paylaşmayı unutmayın.

Uyurken para kazanmak… Kulağa gerçek olamayacak gibi geliyor öyle değil mi? İnternet çağında yaşadığımız için ekstra para kazanmak o kadar da zor değil. İşte uyurken para kazanmanın yolları:

1.Bir Blog Sahibi Olun

İnternetten gelir elde etmenin belki de en popüler yolu, kendi blogunuzu oluşturmaktır. Kurulumu yalnızca birkaç dakikanızı alır ve başlangıçta yapmanız gerekenlerin maliyeti azdır. Daha sonra ise iş, insanların ilgisini çekmeye kalıyor. Bu da oluşturduğunuz şaşırtıcı içeriklere ve seçtiğiniz konunun popülerliğine bağlı olacaktır.

Örneğin, küçük işletme sahiplerine vergi işlerinde yardımcı olan bir muhasebeciyseniz, o zaman bu konuda sizin bir blogunuz da olabilir. Müşterilerin faturalandırmada yapmaları gereken her şeyi bilmelerine yardımcı olmak için kişisel olarak faturalandırma blogu oluşturabilirsiniz.

2.Varsa, Mülkünüzü veya Arabanızı Kiralayın

Airbnb uygulaması ile kullanmadığınız zamanlarda evinizi, başka kişilere konaklama imkanı sağlamak amacıyla kiraya verebilirsiniz. İkamet ettiğinizden farklı bir eviniz varsa; bunu da kiraya vererek gelir elde edebilirsiniz. Ayrıca arabanızı, garajınızı, park yerinizi veya kullanılmayan ofisinizi bile kiralamanız mümkün. Gerçekten iyi bir reklam hazırlamak yapacağınız tek işlem olacaktır.

3.Hisse Senedi veya Paydaşlık için Yatırım Yapın

Hisselere yatırım yaparken paydaş olursunuz. Bu, şirketlerin karlarından belirlenen oranda pay almanız anlamına gelmektedir. Hisse yatırımları yapmak yıllardır pasif bir kazanç elde etmek için popüler bir yol olmuştur. Bununla birlikte gelişen internet teknolojisi sayesinde araştırma yapmak ve kendi başına hisse yatırımı yapmak oldukça kolaylaşmıştır.

4.Bir Üyelik Topluluğu Oluşturun

Kendinizi bir otorite figürü olarak ispatladıysanız, o zaman üye olmayanların ulaşamayacağı, yüksek kaliteli içeriğe sahip ve içeriğe ulaşmak için aylık ücret ödenecek bir üyelik topluluğu oluşturabilirsiniz. Bu işin en sevilen örneklerden biri olan Timothy Sykes, üyelik topluluğu aracılığıyla ayda 100.000 dolardan fazla para kazanıyor.

5.Kendi Bilgi Ürününüzü Satın

Belli bir alanda bilgi sahibiyseniz, e-kitaplar veya videolar gibi ürünler oluşturarak bu ürünlerin satışını gerçekleştirebilirsiniz. Ürünleri yaratmak ve pazarlamak biraz çaba gerektirse de bütün çalışmalar bittikten sonra size kalan, siz uyurken bile sağladığınız kazancınızı toplamak olacaktır.

6.Telif Ücreti Kazanın

Yetenekli bir müzisyen, aktör veya yazar iseniz, çalışmalarınızdan telif hakkı kazanabilirsiniz. Başka bir deyişle, insanlar eserinizi veya yaratıcı varlıklarınızı kullanmak için para ödeyeceklerdir. Eğer yeterince yetenekli değilseniz ancak yine de bu işi yapmak istiyorsanız, Royalty Exchange size bu alanda yardımcı olacaktır. Site gayrimaddi hak bedelleri alıp satabileceğiniz bir pazar işlevi görmektedir.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar