Üşüyen Ellere McDonald’s Dokunuşu

Paylaşmayı unutmayın.

McDonalds’tan içimizi ısıtan bir kampanya…

Uzun zamandır soğukla mücadele eden İstanbulluların Beşiktaş Kazan Meydanında gördükleri manzara yüzlerinde sıcak bir tebessüm bıraktı. Sebebi McDonalds’ın orijinal fikri idi. Meydanda kurulan özel raket ellerin sıcaklığını ölçerek üşüyenlere bir bardak kahve sunuyor. Elleri üşüyen insanlar McDonald’s raketinden aldıkları bardaklar ile Beşiktaş’taki restoranına giderek ücretsiz kahvelerini alabiliyorlar.

@mediacat

Benzer bir örneğini ise 2012 yılında Sprite bizlere sunmuştu. 40 derece sıcaklıkta Rio de Janerio plajında kurmuş olduğu dev duş makinasıyla McDonald’s’tan farklı olarak ısıtmayı değil de serinletmeyi hedefledi. Büyük ilgi gören bu pazarlama fikri oldukça yaratıcıydı ve çok ses getirdi. Sebebi ise Gerilla Pazarlama!

Beşiktaş’ta Sıcacık Bir Karşılama…

Yüzlerde memnuniyet ifadesi bırakan McDonalds’ın bu sıcak mı sıcak kampanyası 31 Mart 2018 tarihine kadar kent genelinde Bağcılar, BTA Bostancı ve havalimanları haricindeki tüm restoranlarda geçerli olacak. Eğer siz de ellerinizi montunuzun cepleri ile değil de bir bardak sıcak kahve ile ısıtmak istiyorsanız hemen bir McDonald’s raketi bulsanız iyi edersiniz. Bizden söylemesi. 🙂

Artan rekabet koşulları, küreselleşme, değişen ekonomik ve sosyal koşullar, tüketicilerin sayısının artması ayrıca istek ve beklentilerinin sürekli olarak değişmesi, teknolojinin hızla gelişmesi gibi nedenler işletmeleri klasik pazarlama anlayışından bütünleşik pazarlama iletişiminin hakim olduğu modern pazarlama anlayışına geçişi sağlamıştır. Zamanla geleneksel pazarlama yöntemleri rafa kalkarken daha çok yaratıcılığın ön planda olduğu ve yüksek maliyetleri bir kenara atan yöntemler yoğunluk kazanmıştır. “Gerilla Pazarlama” kampanyası dediğimiz bu örnek gibi.

@fortune

”Nedir Bu Gerilla Pazarlama?” Dediğinizi Duyar Gibiyiz…

Dünyada Gerilla Pazarlamanın yaratıcısı olarak bilinen Jay Conrad Levinson Gerilla Pazarlamayı; “Kâr ve memnuniyet gibi geleneksel hedeflere para yerine enerji gibi alternatif yöntemler yatırarak ulaşma yöntemidir, gerilla pazarlamanın özü ve ruhunu bu anlayışı yansıtmaktadır” diye tanımlamıştır. Gerilla pazarlamanın temeli “en düşük maliyetle en iyi sonuca ulaşma” mantığına dayanmaktadır. Gerilla pazarlama da bütçenin yeri de yok diyemeyiz fakat asıl önemli olan hayal gücü ve yaratıcılıktır. Çoğumuzun “vay be” dediği reklamlar şüphesiz bu kategoriye imzasını atmıştır. Farklı bir fikir ortaya atmak çoğu zaman yüksek maliyetli bir iş yapmanın ötesine geçen bir durumdur.

Gıda sektörünün devi haline gelmiş McDonalds’ın  salt yaratıcılıktan beslendiği bu gerilla pazarlama örneği sizin de içinizi ısıtmadı mı?

 

 

 

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar