Ürüne İsmini Vermiş 15 Marka

Paylaşmayı unutmayın.

Günlük hayatta kullandığımız bazı ürünleri kendi isminden çok kendi grubundaki bir marka anılıyor. Bu alışıla gelmişlik adı geçen markanın daha çok satın alınmasını sağlıyor. Çünkü bu durum ürüne isimlerini verdikleri gibi tüketiciye en iyi ürünün kendilerinde bulunduğu izlenimini veriyor.

1.Selpak 

Eczacıbaşı firmasına ait kağıt mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu gibi ürünleri üreten Selpak firması özellikle kağıt mendilleri kendi adını vermeyi başardı.

2.Orkid 

Procter&Gamble firmasına ait Orkid markası kadınların ihtiyaçlarından biri olan pede ismini vermiş durumda.

3.UHU 

Bir Alman firmasına ait olan UHU bütün yapıştırıcıların kısa ismi oldu.

4.Oralet

Bugün sıcak su ile tükettiğimiz portakal özlü toz aslında Eczacıbaşı firmasının 1960’larda çıkardığı ama 1980’lerde rakiplerinin ardında kalması üzerinde 1995’te piyasadan çektiği ürününün adıdır. Uzun süreli bir satış başarısı sağlamasa bile adını ürüne vermesi de büyük bir başarı.

oralet

5.Jacuzzi 

Bu hidromasajlı küvet markası da ürüne ismini vermiş durumda. Belki de bu durum, ürün isminin uzunluğundandır, kim bilir…

6.Cif 

Cif, Unilever firmasına ait bir temizlik ürünüdür. Reklamlarında Cif ürünlerinin lekeleri çıkarması ‘buz üzerinde paten gibi çizik’ olarak tasvir edildi.

7.Post-it

3M firması tarafından üretilen yapışkan kağıttır.

İngilizcede postit note, arkasında yapışkanı olan sarı not kağıtlarına verilen genel isimdir. Post-it note, günümüzde Avrupa ve Amerika’da neredeyse tüm ofislerde kullanılan, popüler ofis ürünü haline gelmiştir.

 

8.Tipp-Ex

Pilot ve tükenmez kalemler ile yapılan yazım hatalarının kağıt ihtiyacını arttırması üzerine, ilgileri üzerine çekmeyi başarmış Alman menşeili bir üründür.

9.Türkiye’de Bonibon – Amerika’da m&m’s

Türkiye’de Kent markasının ürettiği Bonibon şekerlemeleri ve Amerika’da Mars firmasının ürettiği m&m’s şekerlemeleri birbirine benzediği gibi bulundukları pazarda isimleri ile yer edinmişler. Tek fark olarak m&m’s şu an yaklaşık 100 ülkede satılıyor.

10.Jeep

Chrysler otomotiv grubuna ait bir arazi aracı markasıdır.

Jeep isminin nerden geldiği tam olarak bilinememekle birlikte 1938’de Amerikan ordusunun ihtiyaçlarını gidermek için yapılan yarışma için Ford’un ürettiği ‘Ford GP’ isminden geldiğine inanılmaktadır.

 

11.Rimmel London 

Bir İngiliz firmasına ait marka, rimmel kelimesinin birçok Akdeniz ülkesinde ‘maskara’ anlamına gelmesi ile bu kalıcılığı sağlamıştır.

12.Gillette 

Başlarda Gillette şirketine ait olan 2005’te P&G firması tarafından satın alınan ürün, 1895’te icat edilmiştir. Sonrasında ise 1904’te patenti alınmıştır.

13.Champange 

Fransa’da aynı isime sahip bir bölgede üretilen köpüklü şaraptan ismini alan bir üründür.

14.Thermos 

Thermos, LLC yalıtımlı gıda ve içecek konteynerleri ve diğer tüketici ürünlerinin dünyadaki lider üreticisidir. Ayrıca dünyanın ilk paslanmaz çelik vakum şişesini geliştirmiş olan Nippon Sanso KK tarafından satın alınmıştır. Günümüzde ise sıcakları sıcak, soğukları soğuk tutan tüm ürünleri termos diye isimlendirir olduk.

15.Photoshop (Adobe) 

Adobe’nin fotoğraf düzenleme programı olan Photoshop, artık tüm fotoğraf düzenleme programları için kullanılan genel bir isim olmuştur. Ayrıca bununla da kalmayıp bir fotoğrafın düzenlemesi, görsel içindeki değişikliklerin gerçekleştirilmesi eylemini de “photosoplamak” olarak adlandırıyoruz.

Bir ürününüz varsa ve daha da ötesinde bu ürünün adı benzer tüm ürünler için kullanılmaya başlanmışsa; artık pazarlama aktiviteleri yalnızca siz gerçekleştirmiyorsunuz demektir. Bırakın sizin ürününüzün adıyla anılan tüm ürünler, ürününüzün reklamını yapsın. Siz de bu başarının tadını çıkarın…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar