Unutulmaz 10 Baba Figürü!

Paylaşmayı unutmayın.

Babalar Günü, dünyadaki en kıymetli varlıklarımıza armağan ettiğimiz, onları en değerli hissettirdiğimiz gün belki de. Her ne kadar onları her gün yanı başımızda hissetmek, her gün onları ne kadar çok sevdiğimizi haykırmak istesek de bugün bunun için en büyük araç…

Biz de Babalar Günü’nü kutlarken çoğumuzun evine en az bir kez misafir olmuş efsane babaları sizlerle buluşturmak istedik. Biliyoruz herkesin babası kendisi için en büyük kahramandır, en kıymetlisidir. Keşke imkanımız olsaydı da tüm babaları bu listeye ekleyebilseydik ancak temsili de olsa onları bu özel günde anabilmek yapabileceğimiz en doğru hareket gibi geldi.

Hadi gelin hep beraber bizlere etki etmiş, kendi babalarımızdan birer iz bulduğumuz; ekranların efsane babalarını beraber inceleyelim.

  1. Yaşar Usta – Bizim Aile

Hemen hemen herkes onu ‘Bak beyim, sana iki çift lafım var…’ diye başlayan ünlü repliğiyle hatırlar. O ailesini bir arada ve dimdik tutmaya çalışan ekranların fedakar babasıdır hepimizin gözünde. Münir Özkul’un hayat verdiği Yaşar Usta, en değerli babalardan biridir herkes için.

Ekranların unutulmaz babalarından Yaşar Usta

  1. Bill Cosby – The Cosby Show

Evlerimize Cosby ailesinin komik ve bir o kadar da samimi babası olarak giren Bill Cosby, mimikleriyle insanın içini ısıtan ve kişide sebepsiz bir tebessüm yaratan bir karakterdir ve aynı zamanda dört çılgın çocuğun sabırlı babasıdır.

ikonik babalar

  1. Marlin – Finding Nemo

Biricik oğlu Nemo’ya hem annelik hem de babalık yapan Marlin, tek hazinesi olan oğlunu kaybettiğinde yaşadığı hüzün ve onu bulma çabasıyla biz yetişkinler dahil tüm çocukların kalbinde taht kurmuş bir karakterdir.

en efsane babalar

  1. Fikret Aksu– Süper Baba

Boşanmış ve üç çocuk sahibi olan Fikret’in birbirinden farklı maceralarıyla karşılaştığımız 90’ların unutulmaz dizisi Süper Baba’nın unutulmaz Fiko’su bu listeye eklenmesi gereken önemli karakterlerden.

  1. Chris Gardner – The Pursuit of Happyness

Eşinin onu terk etmesi, bir de üzerine ev sahibinin onları evden atması üzerine oğluyla birlikte bir sürü zorlukla karşı karşıya kalan Chris’in tek motivasyonu oğlu ve onun sevgisidir. O, oğlu için ayakta kalmaya çalışan bir babadır.

  1. Şirin Baba – Smurfs

Biz babalığın sadece biyolojik olarak ortaya çıkmadığını düşünüyoruz. Nitekim Şirin Baba bunun en büyük kanıtlarından biri. Şirinler Köyü’nü ve kendinden çok sevdiği Şirinciklerini bir arada tutmaya çalışan bir baba o.

  1. İskender – Leyla ile Mecnun

O, biricik oğlu Mecnun’un zıpırlıklarıyla başa çıkmanın yanında tüm mahallenin hatta, tüm Türkiye’nin babası olmuş bir karakterdir. Hafızalardan kolayca silinemeyecek bilge sözleriyle herkesi kendine hayran bırakmış ve izleyiciyle duygusal bir bağ kurmuştur.

  1. Vito Corleone – The Godfather

Babaların babası, sinema tarihinin babası, teklifleri reddedilemeyecek karakterdir Vito. Ailesinin intikamını almak için her şeyi göze alan, herkesin çekindiği bir babadır o. Gerçekten de baba gibi babadır…

  1. Homer Simpson – The Simpsons

Hem biraz ahmak hem biraz tembel hem de üç çılgın çocuğun babasıdır Homer. Kimi zaman onun çocukça davranışlarının karşısında kimin ailenin çocuğu olduğu karmaşasına girsek de “en komik baba” unvanının hakkını da veriyor doğrusu…

  1. Walter White – Breaking Bad

O sakladığı ikinci kimliğinin dışında aslında iyi bir baba olmaya çalışan bir karakterdir. Silahların, uyuşturucu laboratuvarlarının içinden çıkıp evine adım attığında, aslında bunları yapmasının tek nedeni olan ailesine döner Walter.

BONUS!

Ve son olarak sizler için nostaljik bir hediye…

 

 

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar