Üniversite Öğrencileri İçin 7 Adımda Profesyonel Linkedin Oluşturma

Paylaşmayı unutmayın.

Üniversite öğrencileri için iş aramanın şimdi yeni bir yüzü var: Linkedin!

İşe alımcıların yaklaşık% 94’ü daha iyi aday bulmak için Linkedin’e başvurduklarını söylüyor. Dolayısıyla bir Linkedin profiline sahip olmak yetmiyor ve öğrencilerin bu profesyonel platformdan en iyi şekilde faydalanabilmek için Linkedin’in sunduğu birçok özelliğin farkında olması çok önem taşıyor. Bu yüzden üniversite öğrencileri için Linkedin profilini mükemmelleştirecek ve harika bir iş çıkarmaya yetecek 7 Linkedin ipucunu yazımızda bir araya getirdik.

1. Profesyonel Bir Fotoğraf

@unsplash

Öğrenciler çoğu zaman eğlenceli fotoğrafları, birçok filtre ve etiketle birlikte kendi profil resimleri olarak yayınlamak için de kullanır. Ancak sosyal paylaşım siteleri ve profesyonel ağ siteleri arasında ayrım yapmak önemlidir. Linkedin’de, profil resminiz mükemmel bir ilk izlenim oluşturmak için bir araçtır ve bu nedenle profesyonel bir görselin profil resminizde olması gerekir.

İşte bazı ipuçları:

  • Fotoğrafın neredeyse % 60’ı yüzünüzü ve omuzlarınızı içermelidir.
  • Fotoğrafta sadece siz bulunmalısınız.
  • Tercihen profesyonel kıyafetler giyin.
  • Gülümsemeyi unutmayın 🙂

2. Zekice Bir Açıklama

@linkedin

Bu açıklama, profil resminin hemen altında görünen ilk çift satırdır. Temel olarak beceri setinizi 120 karakter ile tanımlamak için oradadır. Becerilerinizi belirlemekten çok başkaları için nasıl faydalı olabileceğinizi ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışın. Örneğin, “Doğrudan pazarlama size daha fazla iş kazandırmayı garanti eder.” Bu cümle yalnızca kişinin bir pazarlama geçmişinden geldiğini değil, aynı zamanda izleyiciye daha fazla iş bulabildiğinden bahsediyor.

Açıklamayı hazırlarken hatırlamanız gereken şeyler:

  • Bir başlık sadece bir cümle olmamalıdır. Sizin için benzersiz bir “marka” yaratmak için akıllıca kullanılan kelimeler kombinasyonu olmalıdır.
  • İletişim bilgileriniz ile birlikte 120 karakterden herhangi birini boşa harcamaya gerek yok! Bunun yerine iletişim bilgilerinizi özet bölümünüzde bulabilirsiniz.

3. Büyüleyici Özet Bölümü

Bir özet bölümü, profilinizde bir izleyicinin gördüğü ilk şeylerden biri olduğu için profilinizdeki en önemli bölümlerdendir. Bu nedenle elde ettiğiniz her şeyi ve yıllar boyunca topladığınız tüm becerileri içeren ilgi çekici bir hikaye oluşturun.

İşte bazı ipuçları:

  • İlk satırda yeterliliğinizi vurgulamanız gerekir.
  • İlgi alanınızda kullanılan yaygın kelimeleri veya becerileri araştırın ve bu anahtar kelimeleri özetinize ekleyin.
  • Sahip olduğunuz başarıları ekleyin, inanılırlığını vurgulamak için her şeyi yapın.

4. Güçlü Öneriler

Linkedin’de yetenekleriniz ve kişiliğiniz hakkında bir başkası baktığında tavsiyeler önerebilmektedir. İlk adım, öneriyi  sizinle birlikte çalışanlardan güçlü yanlarınızla  sağlamaktır.

Bir sonraki adım, seçilen kişinin öneriyi sizin benzersiz becerilerinizi ve başarılarınızı vurgulayacak bir şekilde yazdığından emin olmak olacaktır. Ayrıca liderlik nitelikleri, zaman yönetimi becerileri gibi yumuşak becerilerinizden de bahsetmelerini isteyin. Bu, profilinizi bütünsel olarak analiz etmede yardımcı olur.

5. Önerileri Yeniden Sıralama

Profilinizin beceri bölümüne eklediğiniz beceriler, her biri için aldığınız onay sayısına göre sıralanır. Linkedin, ciro sayısı temel alınarak ilk üç beceriyi görüntüler.

Tanınmak istediğiniz ilk üç beceriyi vurgulamalısınız. Dolayısıyla önerileni yeniden düzenlemek önemlidir. “Yeni bir beceri ekle” nin yanındaki küçük kurşun kalem simgesini tıklayın, ardından vurgulamak istediğiniz üç şeyi sürükleyip sıralayın.

6. URL’nizi kişiselleştirin

Linkedin’de bir profil oluşturduğunuzda, isminiz ile istenmeyen harfler ve sayılardan oluşan varsayılan bir URL elde edersiniz. Bu profesyonel olmayan bir izlenim bırakır. Özellikle Linkedin, profil URL’nizi özelleştirme fırsatı verdiğinden profilinizle ilgili bu kısmı düzenleyerek daha profesyonel bir izlenim bırakabilirsiniz.

Linkedin’de URL’nizi nasıl değiştirebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  • Profil Görüntüle.
  • Herkese açık profili ve URL’yi düzenleyi tıklayın.
  • Herkese açık profil URL’sini düzenleyi tıklayın ve URL’yi tam adınızı içerdiği şekilde düzenleyin.

7. Sosyal geçerliliği gösterin

@pexels

Linkedin’de çalışırken, çalıştığınız videolar, PDF’ler ve sunular gibi zengin medya içeren bir çalışma portföyünü görüntüleyebilirsiniz. Mümkün olduğu yerlerde bunu yaparken, insanların referanslarını, yorumlarını ve geri bildirimlerini kullanarak çalışmalarınıza nasıl tepki verdiklerini de sergileyin.

Her şey tamamsa iş hayatına bir sıfır önde başlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Unutmadan, önemli olan bir özgeçmişten çok daha fazlası yani sizin kişisel becerileriniz ve istekleriniz… Lütfen siz de bunu unutmayın!

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar