Ücretsiz ve Yasal Olarak Film İzleyebileceğiniz 10 Harika Site

film

Paylaşmayı unutmayın.

Teknoloji her alanda etkisini gösterdiği gibi, televizyon alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Bunun oluşmasında internet kullanımının da faydası yadsınamaz. İzlediğimiz filmler, TV şovları, belgeseller çok daha ulaşılabilir hale geldi. Tabii ki bu da beraberinde yasal olmayan ve tehlikeli yazılımlar barındıran siteleri ortaya çıkardı. Bu siteler korsan yayın yapmalarına, cihazınıza tehlike yaratabilecek yazılımlar göndermelerine ve kalitesiz sonuçlara ulaşmamıza neden olmalarına rağmen, günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılıyor. İyi şeyler de oldu tabii ki, tüm bu alışkanlıklar değişirken beraberinde yenilikler de getirdi bizlere. Pek çok alternatif ile istediğimiz zaman, istediğimiz yerden izlemek istediğimiz içeriklere yasal bir şekilde ulaşma imkanı sunuldu. Netflix, Amazon, Blu TV, Fil TV, HBO vb. yayın hizmetleriyle evimizde film ve TV şovlarını izlemek her zamankinden daha da rahat hale geldi. Ancak bildiğiniz üzere bu servisler ücretli bir şekilde sunuluyor. Peki, hem yasal hemde ücretsiz bir şekilde bu hizmetlerden faydalanabilir miyiz?

Bu yazımızda tam da buna dair harika bilgiler sunacağız sizlere. Sıkıldığınız reklamlar olmadan yasal bir şekilde film izlemek veya indirmek size de  harika bir fikir olarak geliyorsa işte, Ücretsiz ve Yasal Olarak Film İzleyebileceğiniz 10 Harika Site!

1. The Internet Archive

@internetarchive

Listemizin ilk sırasında içerik çeşitliliği ile göz dolduran The Internet Archive var. Üstelik sadece film severler için değil, müzik ve kitap hayranları için de bir altın madeni gibi desek yanılmış olmayız. Yüzlerce kült ve efsane filmi ücretsiz olarak torrent şeklinde indirebilirsiniz.

Torrent bağlantıları sayesinde, tek bir kuruş harcamadan yüzlerce filme ulaşabilir ve keyfini çıkarabilirsiniz. Sürekli genişleyen arşivi, artan kategori sayısı ve her gün yüklenen yeni içeriklerle kesinlikle favoriniz olmaya aday. Site ayrıca forumlara erişim, video yükleme, favori içeriklere yer işareti ekleme vb. bir çok özelliği de içerisinde barındırıyor.

2. Retrovision

@retrovision

Retrovision, film indirmek için hizmet sunan harika kaynaklardan bir diğeri. Bu ücretsiz film indirme web sitesini ziyaret ederek birçok klasik ve kamuya açık olan ücretsiz TV şovunu bulabilirsiniz. Genel olarak klasik ve kült film konseptini benimseyen bu klasik içerik kaynağının, klasik UHF adlı bir Android uygulaması da var. Tarzına özgü menüleri sayesinde, Retrovision’da film aramak oldukça kolay. Site içeriğini; Macera, Komedi, Suç, Çizgi Film, Bilim Kurgu, Korku, Savaş, Drama ve Batı gibi farklı popüler kategorilere ayırıyor.

Ayrıca, web sitesinde yayınlanan yeni içeriklerden haberdar olmak için bültenlerine de kaydolabilirsiniz.

3. Youtube

@youtube

YouTube da kamuya açık alanlarda çok sayıda film barındıran hizmetlerden bir tanesi. Kamusal alanda bulunan filmleri ücretsiz izleyebilmenizi sağlayan birden çok kanal var. Örneğin klasik uzun metrajlı filmlerin uzun bir listesini sunan Paramount Vault, Public Domain Full Movies, Maverick Movies ve Popconflix kanallarında daha fazla filme ulaşabilirsiniz.

YouTube’ta ücretsiz filmler bulmak biraz zor olsa da iyi akış hızı ve daha az reklam nedeniyle öne çıkıyor. Ayrıca YouTube uygulamasında ücretsiz filmleri favorilerinize ekleyebilir ve hareket halindeyken izleyebilirsiniz.

4. Crackle

@crackle

Crackle, Sony tarafından kurulan ve ücretsiz çevrimiçi filmler sunan harika sitelerden bir diğeri. Yani, doğal olarak izlemek için çok sayıda film bulabilirsiniz. Basit bir kayıt, bir izleme listesi oluşturmanız ve önceliklerinize göre bir seçin yapmanız yeterli.

Crackle, pek çok web sitede ücretsiz olarak bulamayacağınız birçok popüler film ve TV şovunu sunuyor. Crackle’ın da Android ve iOS uygulamalarının olmasının yanı sıra eksi bir noktası var. Crackle’daki içeriğin bir kısmı lisans kısıtlamaları nedeniyle ülkemizde engellenmiş olabiliyor. Bu durumda VPN veya proxy servisi kullanarak bunlara sorunsuz şekilde erişebilirsiniz.

5. Pluto TV

@plutotv

Pluto TV, geleneksel bir TV düzenini taklit etmeye çalışan, bu listenin en popüler hizmetlerden bir tanesi. Ücretsiz çevrimiçi film izlemek için hizmet veren bu servis, farklı kategorilerden 75’ten fazla TV kanalı sunuyor. Tüm bu kanallar haber, TV, sinema, teknoloji, spor ve belgesel gibi pek çok farklı yelpazeye sahip. Ayrıca kendi özel film kanallarına da sahip. Eksi bir özelliği ise bazı kanalların sadece Amerika için sunulmuş olması. Tabii bu sorunu da dilerseniz yine VPN ile çözebilirsiniz.

6. Vimeo

@vimeo

Tıpkı YouTube gibi, Vimeo’nun da iyi bir ücretsiz film koleksiyonu var. Sitenin, ücretsiz bağımsız filmlerinden ve belgesel filmlerinden çevrimiçi zevk almak isteyen film severler için harika bir yer olmasını sağlayan, temiz bir düzen sunduğunu söylemeye gerek yok. Eğlenmeniz için birçok kısa film var. Ayrıca Vimeo, TV şovları ve filmler için ödeme yapabileceğiniz ön ödemeli bir içerik bölümü de sunuyor.

7. MoviesFoundOnline

@moviesfoundonline

Kullanış açısından oldukça basit olan site, içerik bakımından diğer rakiplerinin altında kalıyor ne yazık ki. Yine de sunduğu içeriğin kaliteli olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

8. PopcornFlix

@popcornflix

Sıradaki Web sitesi ise, Screen Media Ventures‘a ait. Site, çok sayıda kamuya açık film ve orijinal içeriği bizlere sunuyor. Herhangi bir cihazdan izlemek istediğiniz içeriğe, tek bir kuruş harcamadan ulaşabilirsiniz.

PopcornFlix, drama, aksiyon, komedi, korku vb. birçok kategoriye yayılmış binlerce ücretsiz filmi ağırlıyor. Ayrıca birçok ücretsiz TV şovuna ve National Geographic serilerine ulaşabilmenize imkan sağladığını da unutmadan söyleyelim.

9. Hulu

@hulu

Abonelik tabanlı web sitesi Hulu, sınırlı içeriğe sahip ücretsiz hesabı tercih etseniz bile pek çok kaliteli içeriğe ulaşma imkanı tanıyor. İndirmeye gerek kalmadan, 100’den fazla ücretsiz filme erişebilirsiniz. Filmlerden ayrı olarak, pek çok ücretsiz TV programını da izleyerek saatlerinizi eğlenceli bir şekilde geçirebilirsiniz. Hulu’nun da Android ve iOS için yine ücretsiz uygulamaları bulunuyor.

10. Classic Cinema Online

@classiccinemaonline

Klasik sinemanın hayranı iseniz, Classic Cinema Online yeni favoriniz olacak. Site, Bye Bye Birdie, Mobey Dick, Lone Ranger gibi pek çok klasik filme ev sahipliği yapıyor. Kategorilerden size uyan içeriğe ulaşabilir ve anında bir kase patlamış mısır ile filmlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız listede yer alan pek çok sitenin Türkçe yayın yapmadığını üzülerek belirtsek de YouTube ve Vimeo gibi portallar bu duruma küçük de olsa bir çözüm getiriyor.

Şimdi eğer siz de hazırsanız koltuklarınıza yaslanıp filmlerin keyfini çıkarabilirsiniz!

İyi seyirler 😊

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar