Türkiye’ye Özel Emoji Klavyesi ”EMOJUM”

emoji

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal medya ağlarında ve mesajlaşma platformlarında duyguları ve tepkileri ifade etmek için kullanılan emojilere bir yenisi daha eklendi. Girişimci Deniz Hotamışlıgil, Türkiye’nin ilk yerel emoji klavyesini fikrinin Türkçe mesajlaşmalarda verilmek istenen duyguları tam anlamıyla karşılayan emojilerin eksikliğinden çıktığını dile getirdi.

Hotamışlıgil, emojilerin neler olacağına fikrin ortaya çıkmasından yayınlanana kadar geçen sürede yapılan pazar araştırmaları sonucu karar verildiğini ekledi.

En sevilen emojiler;

Nazar boncuğu, Atatürk, Sultanahmet Camisi, baba, anne, gelin, damat, sünnetli çocuk, polis, asker, cezve, kazma, arkasından su dökmek, darbuka, çay, bıyıklı, gülen ve şaşırmış adam, vapur, simit, sucuklu yumurta ve gol ikonuymuş. Bunu biz değil, Deniz Hotamışlıgil söylüyor.

emojinin türkçe hali

İçecek, yer, araç-gereç gibi 10 farklı kategorinin bulunduğu uygulamada, 450’den fazla emoji bulunuyor. Bunların bir kısmı uygulama ile birlikte gelirken, bir kısmını da daha sonra satın almanız istenebiliyor. Ayrıca uygulamada kendi duygu ve düşüncelerinizi daha rahat açıklamanız için ” Kendi Emojini Kendin Tasarla” bölümü de mevcut.

kahve fincanı emojisi

Şimdilik sadece iOS işletim sistemine uygun olan klavyenin en yakın zamanda Androide de uygun hale gelmesini diliyoruz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar