Yarım Asırdır Tekrar Canlandırılmayı Bekliyor

bedford

Paylaşmayı unutmayın.

1960’lı yılların başında, bir grup bilim adamı, insanları öldüren hastalıkların tedavi edilebileceği ilerleyen yıllarda onları tekrar canlandırmak için insan dondurmak kavramını geliştirdiler. Pek çok bilim adamı onları canlandırma şansının zayıf olduğunu düşünüyordu. Fakat bu işlemi yaptıran ilk insan Kaliforniya Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olan James Bedford 50 yıldır donmuş halde bekliyor.

james bedford

Böbrek kanseri olan, kanser akciğerlerine kadar yayılan ve mevcut tedavilere cevap vermeyen Bedford, dondurulduğu günden beri resmen ölü olarak kabul edilmesine rağmen; tıbbi anlamda tam anlamıyla ölü olmadığı biliniyor. Kendi isteği ile bu işlemi kabul eden Bedford’un, dolaşım sistemi yapay makinalar tarafından sonlandırıldıktan sonra bedeni önce buz üzerinde soğutulup daha sonra sıvı nitrojen dolu tüpte 50 yıldır muhafaza ediliyor.

Ne zaman uyandırılacak?

Organlarında 50 yıldır herhangi bir bozulma olmayan Bedford’un uyandırılması için; donmuş insanların organlarına hasar vermeden geri çözmenin bir yolunun bulunması ve böbrek kanserine de kesin çare bulunması gerekiyor. Bilim insanları geri çözülmenin sonucunda organların yeniden çalışmasını umuyorlar ancak henüz bilim o düzeyde değil.

dondurulan ilk insan

50 yıl önce kendi isteğiyle ücretsiz bir şekilde cryo tüpüne giren Bedford’un kendisini dondurttuğu gün Bedford Günü olarak kabul ediliyor. Ayrıca günümüzde bu işlem için büyük meblağlar ödeniyor.

Maliyetlerine gerçekten değip değmeyeceği farklı bir tartışma konusu olmakla birlikte; gerçekten bir insanın kendini dondurup tedavi bulunduğunda yeniden hayata dönme isteği ve bıraktıklarını bıraktığı gibi bulamayacağı gerçeği hep var olacak. Ama yaşamak her şeye rağmen yaşamaktır…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar