Teknoloji Gözümüzün Önünde!

Paylaşmayı unutmayın.

Teknolojinin son dönemlerde ne kadar geliştiğini ve insan hayatını kolaylaştırmak için akıllı telefonlardan bu telefonlarla uyumlu saatlere kadar yüzlerce yeni ürün bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Fakat hiçbiri akıllı gözlükler kadar merak edilmedi. Çünkü akıllı telefonların veya diğer teknolojik aletlerin, artık neler üretebileceğini tahmin edebiliyoruz ve bu bizler için heyecan verici bir olay olmaktan çıktı.

Nedir Bu Shima?

Laforge Optical firmasının ürettiği yeni akıllı gözlük Shima; teknolojiye tamamen farklı açıdan bakabilmemizi sağlayan ve hayatımızı kolaylaştıracak bir ürün.

Shima, akıllı telefonunuzdaki bildirimleri gözünüzün önüne getiren ve sadece reçeteyle satılan bir gözlüktür. Bildirimleri, akıllı saatlerinden takip edenlerin çoğaldığı günlerde bu yepyeni icat gerçekten de heyecan verici. Marvel’ın Demir Adam’ının zırhının vizöründeki görüntünün bir benzerinin, gün içinde gözlerinizin önünde olduğunu düşünsenize…

Şimdi bu şahane gözlüğün özelliklerinden biraz bahsedelim.

laforge optik

@laforgeoptical

Okuma modu

Herhangi bir metni, akıllı telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan SocialFLO web sitesine veya bu gözlüğe özel uygulamaya kopyalayıp yapıştırın ve doğrudan görüş alanınızda okumaya devam edin. Bunun yanında istediğiniz yazı tipini ve boyutunu ayarlayıp rahatça istediğiniz metni okuyabilirsiniz.

Müzik

Bu gözlük ile akıllı telefonunuzdaki şarkıları kablosuz olarak kumanda edebilirsiniz. Gözlüğünüzün yanındaki dokunmatik yüzey sayesinde müzik kitaplığınızdaki şarkıları duraklatabilir, değiştirebilir veya ses düzeyini ayarlayabilirsiniz.

Sağlık

Shima, tüm egzersiz programlarınızı ve gün boyunca hareket halinizi zahmetsizce takip etmenize olanak sağlar. Telefonunuza bakmadan haftalık hareket hedeflerini, hatırlatıcıları ve egzersiz ilerlemenizi gerçek zamanlı olarak takip edebilirsiniz.

Mesajlar

Shima’yı akıllı telefonunuzla eşleştirdikten sonra gözlük, otomatik olarak telefonunuzun varsayılan mesaj programı uygulamasıyla, gelen mesajları otomatik olarak görüntüleyecektir.

Bildirimler

Cihazınızın kilitli ekranında görünen tüm bildirimleri otomatik olarak gözünüzün önünde gösterecektir. Bu ayarları SocialFLO’ da özelleştirerek sadece ihtiyacınız olanları da görüntüleyebilirsiniz.

Hava Durumu ve Zaman

İhtiyaç duyduğunuz anda hava durumu tahmin API’sini destekleyen “Hava Durumu” özelliği sayesinde doğru ve güncel tahminleri görme alanınıza getirebilirsiniz. Ayrıca ek olarak, sadece bir parmağınızı kullanarak dünya saatinin yanı sıra alarmları ve zamanlayıcıları ayarlamanıza olanak sağlar.

Telefon

Gözlüğünüzle dahili mikrofonunu kullanarak çağrı yapabilir veya karşılayabilirsiniz. Ayrıca telefonunuzun şarj edilene kadar konuşma süresinin ne kadar olacağını da size gösterecektir.

Haritalar ve Kamera

Haritalar, akıllı telefonunuzdan ayarladığınız varma noktasına kadar adım adım yol tarifi verebilmektedir. Uygulamasında dünyayı, bakış açınızdan yakalayabilmeniz için gözlükte, 3 MP resim çekebilen ve 720P de video çekebilmenize yarayan bir kamera mevcut.

Bu gözlüğün, hayatı kolaylaştıracağını ve bu alanda diğer firmaların da daha farklı ve yeni gözlükler üreteceğini tahmin ediyoruz.

laforge optik

@laforgeoptical

Sayarak özelliklerini bitiremediğimiz bu gözlük 3. parti geliştiricilere de izin veriyor. Burada görülen özelliklere ek olarak iOS ve Android için yeni uygulamalar oluşturulmasına olanak tanıyor.

Bu harika ve heyecan verici gözlüğün anlattıklarımızdan fazlası olduğunu sizler de görmüş olmalısınız. Bakalım, gelişen teknoloji ile birlikte başka hangi ekipmanların akıllandığına da şahit olacağız…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar