Yeni Bir Mitolojik İçecek: Starbucks Dragon Frappucino!

starbucks dragon

Paylaşmayı unutmayın.

Bu aralar Starbucks’da gayri resmi işler dönüyor! Unicorn Frappucino satışının ardından Starbucks baristaları, yoğun ilginin azalmasına göz yummak istemedi ve birbiri ile kombine edilerek üretilebilen 170.000 tariften birilerini kullandı. Söylentilere ve yaptığımız araştırmalara göre ilk Dragon Frappucino 20 nisan da yapılmış. Peki ama o tarihte hala Unicorn Frappucino satışta mıydı? Evet, satıştaydı. Ancak bir barista Unicorn Frappucino yapacak malzeme elinde kalmayınca, kahve devi Starbucks’a gelen kahve severleri eli boş göndermek istememiş. Hemen oracıkta yeşil çay ve vanilya aromaları kullanarak Dragon Frappucino’yu hazırlamış. Bu yeni ama menüde olmayan içecek ise bir sosyal medya paylaşımının ardından yine fenomenleşmiş durumda.

dragon

@twitter

Yine tadım testi videoları internet ortamına yüklenmeye başladı. Hatta bu sefer temada Unicorn ile kıyaslama da var. Bu test videosunda tadının Unicorn Frappucino kadar tatlı olmadığını ve yeşil çay ile vanilya tadının keskin bir şekilde algılandığını anlatıyorlar. Yeşil çay sevmediğini söyleyen bir gurme ise buna rağmen Dragon Frappucino’yu beğenmiş.

Ürünün Reklamını Yapmak Yerine, Ürüne Kendi Reklamını Yaptırıyor

Starbucks bu yeni strateji ile epey meşgul görünüyor. Artık ürünün reklamını yapmak yerine, ürüne kendi reklamını yaptırıyor. Hatta görünen o ki reklam yapmak için de çalışanlarını kullanıyor. Bu dahice buluşa hizmet eden en önemli araç ise tabii ki hepimizin bildiği gibi sosyal medya! Artık geleneksel reklam ve pazarlama yöntemleri epey eskide kalmış görünüyor. Ayrıca Unicorn Frappucino da gördüğümüz gibi yine troll kullanıcılar itina ile görevlerinin başına geçiyor ve tabii ki yüce amaca hizmet ediyorlar.

https://www.instagram.com/p/BTZr6XBl0aX/?tagged=dragonfrappuccino

“Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room” Geliyor

Starbucks bu kadar konuşulacak reklamları yaparken hiç yorulmuyor gibi görünüyor. Çünkü gücünü harcadığı başka bir güzellik var. O ise yeni açmayı düşündüğü “Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room”. Üstelik bu gurme mekanı muazzam bir büyüklükte.

Starbucks Roastery

@KateTaylor

Chicago da 2019 yılında açılması planlanan tadım restoranı 43.000 m² büyüklüğünde ve 4 katlı. Bunu bir zincir gibi planladığı söyleniyor. Bu “Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room” inşa edildikten sonra 3. olarak anılacak çünkü öncesinde, 2018 yılında New York’da bir tane daha açılması planlanan bir “Starbucks Reserve Roastery & Tasting Room” var. Onun yazıya konu olmamasının sebebi ise Chicago’daki kadar büyük olmaması. Şu an hizmet veren ilk mekan ise Seattle’da ve 2014 yılında açılmış. (Kaynak: Business Insider)

Son 1 haftada hayli ses getiren reklamların ardından bir de merak uyandıran bir açılış yapacağını duyuran Starbucks, bu stratejisini daha ne kadar ilerletir bilemiyoruz ama çabuk sıkılan tüketiciyi her zaman canlı ve heyecanlı tutmayı şimdiye kadar hep başardı.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar