SoundCloud Spotify’dan Rol Mu Çalıyor?

SoundCloud Spotify'dan Rol Mu Çalıyor?

Paylaşmayı unutmayın.

Spotify’dan önce SoundCloud vardı bunu biliyoruz. Fakat Spotify’ın önlenemez yükselişiyle boynuz kulağı biraz geçmiş gözüküyor. SoundCloud’un yeni geliştirdiği özelliği ise bize bir yerlerden tanıdık geldi.Bu da aklımıza bir soru getiriyor:

SoundCloud Spotify’dan rol mu çalıyor?

SoundCloud, geçtiğimiz günlerde bir kullanıcının dinleme alışkanlıklarına dayalı olarak, algoritma yoluyla üretilen bir çalma listesi olan “The Upload(Yükleme)” adlı yeni bir özellik duyurdu. Bu özelliğin tanıdık gelmesinin nedeni, Spotify’in haftalık keşfedilen ve oldukça yoğun bir şekilde satılan “Discover Weekly(Haftalık Keşif)” özelliğine yakın olmasıdır. “Yükleme“, SoundCloud web sürümündeki “Keşfet” sekmesinden ve şirketin iOS ve Android uygulamalarındaki arama sekmesinden yapılabiliyor.

SoundCloud Spotify'dan Rol Mu Çalıyor?

@pinterest

Yine de Upload ve Discover Weekly arasında iki büyük fark dikkatimizi çekiyor. Birincisi, SoundCloud’un sürümü, bir şirketin blog yazısı uyarınca “yalnızca son birkaç gün içinde” yüklenen yeni müzikleri çevreliyor. Diğer fark ise, yükleme çalma listelerinin her gün yenilenmesi.

Ayrıca şirket, “SoundCloud’da ne kadar çok şey dinlerseniz, Upload yeni sanatçıları ve müzikleri sizin yerinize saklar” şeklinde bir açıklama yaptı.

SoundCloud Spotify'dan Rol Mu Çalıyor?

@gizmodo

SoundCloud’un çevrimdışı ve reklamsız dinleme gibi özelliklerle farklı abonelik modelleri sunmaya başladıktan sonra bile, sadece 175 milyonluk kullanıcı tabanını sürdürülebilir gelir haline dönüştürdüğü bildirildi. Belki de bu abonelikler, servis üzerinde barındırılan yaklaşık 200 milyon parçanın gürültüsünü azaltmaya yardımcı olmadığı için olabilir.

Yükleme, Spotify’ı Discover Weekly’nin milyonlarca kişinin kullandığı bir özellik haline getirmesine ve ilgili yeni müzikleri kullanıcılara sunmasına yardımcı olan bu sihri yakalayabilirse, bu iki soruna da yardımcı olabilir.

Bakalım Spotify’dan nasıl bir geri dönüş olacak? Bekleyelim ve görelim…

Birbirlerinden rol çalan mı desek birbirlerini kopyalayanlar mı desek tam olarak bilememek ile birlikte “iPhone Ve Google, Samsung’u Mu Kopyalıyor?” başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar