Sosyal Ağlarda Paylaşımlarınız için Uygun Görsel Boyutları

görsel boyut ölçüleri

Paylaşmayı unutmayın.

Sosyal medyada paylaştığım görseller bir türlü tam görünmüyor!

En iyi paylaşımı yapabilmek için sosyal medya görsel boyutlarınızı optimize etmeye ihtiyacınız mı var? Görsellerinizin sosyal medyada iyi mi görünüyor yoksa biraz gergin, tuhaf ya da hiç görünmüyor mu?  Her iki durumda da içeriğinizi yayınladığınız sosyal ağlara uyacak şekilde görseller kullandığınıza emin olmanız gerekiyor. Nitekim görsellerinizin yayınlarınızda nasıl göründüğü noktasında takipçileriniz üzerinde başlangıç için daha önemli bir izlenim yoktur. Çünkü takipçileriniz metni okumadan önce görsellerle karşılaşırlar ve bu metni okumaları konusunda onlar üzerinde etkilidir.

Sosyal medya üzerinden pazarlama yapmaya çalışıyorsanız da bu konu daha bir önem kazanır. Blogunuzu pazarlıyorsanız kullandığınız her sosyal paylaşım ağında görsellerinizin mükemmel olmasını sağlamanız gerekir. Tam da bu nedenle sizler için ideal sosyal medya görsel boyutlarını derledik. Başlayalım…

1. Facebook

Birçok insan Facebook üzerinde ilk olarak görsel boyutlarının aynı boyutta olmasına dikkat etmektedir. Gerçekte Facebook’un istediği bu çünkü böylece görsel, ziyaretçilerin kullandığı herhangi bir boyuttaki ekran için ölçeklenebiliyor.

görsel boyutları@getstarted

Facebook için görsel boyut ölçüleri şu şekilde:

• İdeal Facebook kapak fotoğrafı boyutu: 851 x 315 piksel (Masaüstünde 820 x 312 olarak görüntülenir.)
• Profil fotoğraf boyutu: 180 x 180 piksel
• Paylaşılan bağlantı önizleme boyutu: 1200 x 627 piksel
• Paylaşılan postta görsel boyutu: 1200 x 630 piksel
• Durum görsel boyutu: 1200 x 900 piksel

En iyi sonucu elde etmek için JPG dosyası en az 100 KB olmalıdır. Logo veya metin içeren görsel için en iyi format ise PNG dosyasıdır.

2. Twitter

Facebook gibi Twitter da ziyaretçiler tarafından birçok cihaz üzerinden kullanılabilir. Bu nedenle Twitter da mükkemmel çözünürlüğü elde etmek için görsellerinizi ölçeklendirmekten hoşlanır. Profil fotoğrafınız oluşturduğunuz her postla çalışacak şekilde ölçeklendirilmiştir. İşte bu yüzden en mükemmel görünümü elde etmek için aşağıdaki ölçüleri dikkate almanızda fayda var.

twitter görsel boyutları

@getstarted

Twitter için görsel boyut ölçüleri şu şekilde:

• Başlık fotoğrafı boyutu: 1500 x 500 piksel
• Profil fotoğraf boyutu: 400 x 400 piksel
• Yayındaki görsel boyutu: 1024 x 512 piksel
• Yayındaki minimum görsel  boyutu: 502 x 253 piksel

Görsel formatı olarak JPG, GIF veya PNG dosyası önerilmektedir. İyi bir görünüm elde etmek için bir seferde en fazla 4 görsel tweetleyebilirsiniz.

3. LinkedIn

LinkedIn hepimizin bildiği üzere en büyük profesyonel ağdır. Diğer sosyal ağlar, trafiğin ve müşterilerin iyi bir yayıncısı olabilirken LinkedIn, B2B liderlerinin yanı sıra işe alım uzmanları ve sektör liderleriyle bağlantı kurmak adına mükemmel bir platformdur.

linkedin için görsel boyutları

@getstarted

LinkedIn boyutları sosyal ağlardan biraz daha esnek olmak üzere şu şekilde:

• Şirketin kapak fotoğrafı boyutu: 1000 x 425 Piksel
• Profil fotoğrafı boyutu: 400 x 400 Piksel
• LinkedIn logosu boyutu: 400 x 400 kare

Paylaşılan yayın görseli manzara düzenine sahiptir. Yalnızca JPG, GIF veya PNG dosyalarını destekler.

4. Pinterest

Pinterest diğer ağlardan daha fazla yönlendirme trafiğine sahiptir. Bu göz önünde bulundurularak tüm Pinterest görsellerinizin mükemmel boyutta olduğundan emin olmanız gerekir. Çünkü bu platformdaki başarınız oluşturduğunuz görsellere (pinler, profil ve pano görselleri) bağlıdır. Bu nedenle her bir görselin aşağıda verilecek ölçülere uygun olduğundan emin olmalısınız.

pinterest için görüntü boyutları

@getstarted

Pinterest için görsel boyut ölçüleri şu şekilde:

• Kapak fotoğrafı boyutu: 217 x 146 piksel
• Pinterest profil görseli boyutu: 165 x 165 Piksel
• Pin boyutu: 735 x 1102 piksel (optimal)
• Pano kapak görsel boyutu: 222 x 150 piksel

Profil görselleri için JPG ve PNG’yi destekler.

5. Instagram

Instagram görsel odaklı bir platform olduğundan görsel boyutları burada büyük bir öneme sahiptir. Oldukça basit bir bilgi değil mi? Bunun yanında Instagram’da profilleriniz için herhangi bir kapak fotoğrafı seçmenize de gerek yoktur. Kapak fotoğraflarınız halihazırda Instagram profilinizde paylaştığınız çeşitli görsellerden oluşur.

instagram için görsel boyutları

@getstarted

Instagram için görsel boyut ölçüleri şu şekilde:

• Profil fotoğrafı: 110 x 110piksel
• Fotoğraf thumbnail: 161 x 161 piksel
• Fotoğraf boyutu: 1080 x 1080 piksel
• Ana sayfada görüntülenme boyutu: 110 x 110 piksel

6. Google+

Google+, Google arama motoru ile bağlantılıdır, bu nedenle görsellerinizi ne kadar fazla optimize ederseniz o kadar yararınıza olur. Google, görsel boyutlarınızı kendi kendine yeniden boyutlandıracak ve oldukça iyi bir iş çıkaracaktır. Böylece sizler de görünümü test etmiş olacaksınız. Burada vereceğimiz ölçüler ile listedeki diğer platformlar için daha fazla esneklik elde edebilirsiniz.

google plus için görsel boyutları

@getstarted

Google+ için görsel boyut ölçüleri şu şekilde:

• Kapak fotoğraf boyutu: 1080 x 608 piksel
• Profil fotoğraf boyutu: 250 x 250 Piksel
• Paylaşılan görsel boyutu: 497 x 373 Piksel

Görsellerinizi JPG, GIF veya PNG dosyası olarak seçebilirsiniz.

7. Tumblr

Birçoğumuzun bildiği üzere Tumblr, kullanıcıların diledikleri görseli kolayca paylaşmalarını sağlayan ve aynı zamanda özelleştirilebilen bir sosyal ağ. Tumblr profil görseli site geneline sık sık görünmese de, sayfa düzeninize uyan bir görsel seçtiğinizden emin olmanız gerekiyor.

Tumblr, görsel gönderi boyutunun 500×750 olduğunu söylese de hemen hemen her görsel boyutunu kabul edebiliyor ve iyi görünmesini sağlıyor. Ancak yine de iyi görüneceği varsayılmadan görselin nasıl görüneceğinin test edilmesi gerekiyor. Koşullar ve söylenenler ne olursa olsun her zaman test etmeniz gerektiğini unutmayın.

tumblr için görsel boyutları

@getstarted

Tumblr için görsel boyut ölçüleri şu şekilde:

• Profil fotoğrafı: 128 × 128 piksel
• Kapak fotoğrafı: 500 × 750 piksel

JPG, GIF, PNG veya BMP formatları önerilir. Görsel boyutu 10 MB’yi aşamaz. Hareketli GIF’ler 1 MB’ın altında olmalı ve maksimum 500 piksel olmalıdır.

Sonuç olarak verdiğimiz bu listede yer alan ölçülerin her zaman değiştiğini unutmamanız gerekiyor. Görseller bir pazarlamacı olarak işletmeniz için kritik bir unsurdur. Bu nedenle işletmeniz için kullandığınız sosyal medya ağlarına uyacak şekilde görsellerinizi oluşturmalı ve her görselin ortak bir marka bilinci oluşturmanız için aynı temada olmasına dikkat etmelisiniz.

Bol şans!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar