Şimşek McQueen Artık Sizin Kontrolünüzde!

şimşek mcqueen

Paylaşmayı unutmayın.

Günümüzün gelişen teknolojisinde robotların büyük bir pay sahibi olduğunu hepimiz biliyoruz. Bahsedeceğimiz bu ürün tam olarak bildiğimiz robotlar gibi değil. Fakat yalnızca çocukların değil, içindeki çocuğu büyütmemekte ısrarcı olanların da ilgisini fazlasıyla çekebileceği harika bir oyuncak olduğunu düşünüyoruz.

Sphero, iki yıl öncesinde ürettiği BB-8 adlı projesi fazlasıyla ilgi gördü. Alınan bu olumlu geri dönüşlerin sonucunda şimdi Disney ortaklığında Lightning McQueen(Arabalar adlı animasyon filminden tanıdığınız Türkçe ismi ile Şimşek McQueen)’in karakterine dayanan yeni bir oyuncak üretti. Üretilen bu ürün oyuncak pazarında çıkabilecek yeni ürünlerin de habercisi oldu.

sphero BB-8

@sphero

Bu oyuncak neler yapabiliyor?

Bu oyuncak ile çocuklarınız veya kardeşleriniz emin olun bütün gün vakit geçirebilirler. Tabii sizin elinizden alabilirlerse…

Kullanıcıların, arabaları kullanabilmek için sanal bir oyun oynar gibi arabanın uygulamasını indirmeleri gerekiyor. Ürün Bluetooth üzerinden iOS veya Android telefonumuza indirdiğimiz uygulamasından kontrol edilmektedir. Uygulamasını indirdikten sonra normal bir oyunda nasıl araba kullanılıyorsa aynı şekilde kullanmaları gerekiyor; fakat bu sefer tek fark var o da kullandıkları arabanın yanında olması.

sphero mcqueen

@digitaltrends

Özellikleri bakımından 30 metreye kadar uzun bir menzili bulunan Şimşek McQueen’in sürüş sırasında 40 dakikaya kadar pil ömrü vardır. Bu ürünü kullananların hoşuna gidebileceği diğer özellikler ise ağzının hareket etmesi ve haznesinde bize söyleyebileceği 300 kelimenin bulunmasıdır. Bununla beraber gözlerinin trapez 320×120 LCD ekrana sahip olması ve önünde olan her şeyi canlı olarak ekranımıza yansıtabilmesi gerçekten bu ürünün basite alınmamasını gerektiğini gösteriyor.

Tabii ki Şimşek McQueen’in özellikleri bunlarla sınırlı değil. Sphero ekibi Şimşek McQueen Arabalar filminde nasıl tanıtıldıysa ona göre bir oyuncak hazırlamak için elinden geleni yapmış gibi görünüyor. İleri geri götürebilmek için beş motora sahip olan bu oyuncağın üzerinde beş tane de dokunmatik sensör takılıdır. Bu sensörler sayesinde oyuncak, dokunmalara karşı tıpkı filmde olduğu gibi tepkiler verebiliyor. Bunun yanında son olarak ortam ışığı algılayıcı sensörleri sayesinde farlarını otomatik olarak açıp kapatabiliyor.

Genel olarak baktığımızda üründe 450 parça mevcut ve bu ürünün yapılma süresi 17 ay sürdü. Geliştirme bölümünde çalışmaların devam ettiği bu oyuncağa sadece 299 dolar ile sahip olabilirsiniz.

Biz bu yazıyı yazarken “Keşke bizim de olsa” demedik değil. Umuyoruz ki bu yeni ürünlere ilişkin yazılarımızla bu duyguyu sizler de yaşıyorsunuzdur.

Teknoloji gelişirken içinizdeki çocuk hiç büyümesin…

 

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar