Sanatsal Google Earth Animasyonu: Arena

Sanatsal Google Earth Animasyonu: Arena

Paylaşmayı unutmayın.

Teknolojinin hayatımıza sunduğu yeni dünya araçlarının etkisiyle sanat da değişerek, farklılaşarak karşımıza çıkıyor. Poznan Polonya Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu İrlandalı sanatçı Paraic Mc Gloughlin, kendini bu konuda fotoğraf ve filmleri çeşitli araçlarla yorumlayabilecek ilgi alanlarına odaklıyor. Mc Gloughlin, Google Earth’ten aldığı uydu görüntülerini kullanarak Arena adını verdiği büyüleyici bir animasyon oluşturmuş.

Sanatsal Google Earth Animasyonu: Arena

@directorsnotes

Google Earth’te gezinmek, keşfetmeye çalıştığımız devasa dünyaya benzersiz bir bakış açısı sunabilse de resimler statiktir, bu yüzden Google Earth’te gezinmek yavaş bir süreçtir. Mc Gloughlin, binlerce uydu görüntüsünü derleyerek bizi dinamik bir eserle buluşturuyor. Dünya üzerinde yarattığımız yapılar tarafından ilham alarak bu eşsiz görünümü oluşturduğunu söylüyor.

Varoluşun rastgele sesleriyle eşleştirilmiş bir kalp gibi…

DirectorsNotes.com sitesine verdiği röportajda bu eserin yaklaşık 3 ay sürdüğünü söylerken, tam zamanlı olarak çalışmadığından ve çoğu çalışmasını film izlerken veya podcast dinlerken yürüttüğünü söylüyor. Genel olarak Arena çok heyecanlı bir proje olsa da belli görüntülere bakmanın çok zaman aldığını ve bunun sıkıcı olabildiğinden bahsediyor.

Sanatsal Google Earth Animasyonu: Arena

@directorsnotes

Mc Gloughlin, animasyonun seslendirmesinde müzisyen kardeşi Pearse ile çalışmış. Ve müziğin görüntüyle etkileşimini şu sözlerle aktarıyor: “Sesin hızlı tempolu olmasını sağladık, biraz da günlük varoluşun rastgele sesleriyle eşleştirilmiş bir kalp gibi. Bilinmeyen bir şeyi veya hayatta olmanın ne olduğu hakkında bir şey uyandırmayı umuyordum. Sanırım bu bağlamda ses, filmin anlamına güçlü bir şekilde bağlanıyor.”

Şimdi sizi bizim de heyecanla izlediğimiz bu animasyonla baş başa bırakıyoruz.

 

Ayrıca geçen ay yazdığımız Poetic AI: Yapay Zeka’nın Şiirsel Deneyimi yazısına göz atarak yine teknolojinin sanatla buluşmasına şahit olabilirsiniz.

Tabii ki de sanatla kalın! 😊

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar