Sanal Gerçekliğin Geleceğindeki Odak Nokta: Kulaklık

Paylaşmayı unutmayın.

Önümüzdeki 5 yıl içerisinde VR göz izleme teknolojisinde odak nokta,kulaklık konforunu ve kullanışını arttırmak olacak gibi gözüküyor. Fakat neden kulaklık ? Çünkü kulaklıklar doğrudan bir giriş cihazı oldukları için göz izleme sırasında oldukça sinir bozucu ve kullanışsız olabiliyorlar. Yine de kullanıcının dikkatini bağlayıcı bir sinyal olduğundan genel olarak kullanışlılar. Göz izlemeyi kullanışlı hale getirmek için arka planda birçok kullanım durumu var ,işte o durumlardan bazıları ; 

Grafik işleme kaynaklarının dağılımı

Eğer kişi bir yere bakıyorsa , o bakılan yere daha fazla grafik işleme kaynağı sağlanır. Bu da daha fazla işleme gücüyle daha kaliteli bir görüntü almayı sağlar.

Ön Derleme 

Bazı VR data işlemlerinin tamamlanması için biraz zamana ihtiyacı vardır. Kişi bir yöne baktığında,veri derleme işlemi kişi etkileşime gireceği objeyi seçmeden bile önce başlar. Bu özellik içinde bulunulan sanal gerçekliğin görüş açısı boyunca algılanan hassasiyeti geliştirmeyi sağlar.

 

Akıllı 3D nesne seçimi

VR için,karmaşık bir ortamda küçük bir objeye odaklanmak oldukça zor olabilir. Fakat göz izleme teknolojisi ile bunun önüne geçmek mümkün görünüyor. Göz izleme,kullanıcının istediği objeyi seçmesi için bilgileri denetleyici girişi ile birleştirerek bu odak sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Otomatik kulaklık kalibrasyonu

Kulaklık,kullanıcının gözlerinin nereye baktığını tahmin edebildiğinden,kullanıcıya en iyi konforu sağlamak için görüntü çıktı parametrelerini ayarlayabilir.

Denge Manipülasyonu

Vestibüler-Oküler Refleks gözdeki hareketleri vestibüler sistemdeki değişiklikler ile birleştiren otomatik bir etki olarak bilinir. İvmeölçer sayesinde ölçülebilen bu etki kullanıcının vestibüler sistemindeki durumunda kesintilere sebep olur. Böylelikle kullanıcı sanal gerçekliği kullandığı sırada hareket hastalığının(araç tutması,deniz tutması vb.) etkileri azalır.

Bu kullanım durumlarının ortak noktası ise siz VR ile eğlenmenize kaldığınız yerden devam ederken,arka plandaki bu durumların hiçbirinin farkına varmıyoruz. Aslında,VR teknolojisinin kitle pazar uygulamaları alanında daha kullanışlı olmasını sağlamak için bu kullanım durumlarının bazılarının ne kadar kritik olduğunu tahmin etmek hiçte zor değil !  

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar