Apple’dan Mesaj Var: Android’i Bırak iOS’a Bak!

Android cihazı iOs'a taşımak

Paylaşmayı unutmayın.

iOS’a Geçmek…

Apple donuk, renksiz Android cihazınızı nasıl terk edeceğinizi ve iOS’un parlak, renkli yaşamına nasıl kolayca geçeceğinizi bilmenizi istiyor. Bunu anlatmak için ise, bir dizi reklam filmi hazırlamış.

Apple, diğer cihazlardan iOS’a geçişin ne kadar kolay olduğunu göstermek için 15 saniyelik yeni reklam dizisini yayınladı. Bu reklamlarda ortadan ikiye bölünmüş arka plana sahip basit bir grafik efekti kullanıyor. Sol taraf gri, sağ taraf canlı renklerle veriliyor. Rakip ürünü temsil eden renksiz tarafta bulunan müzik, fotoğraf ve bu tür bağlantılar renkli tarafa kaydırılarak iPhone’a geçişin ne kadar kolay ve yerinde bir karar olduğu gösterilmeye çalışıyor.

Reklamların ilkinde dünyanın en hafif piyanosunu görüyorsunuz. Bu piyano sağ tarafta uyku getiren bir melodiyi çalmaya çalışıyorken, bir ustanın basit bir hareketi ile renkli dünyaya aktarılarak müzik hareketlendiriliyor.

İkinci reklamda da benzer şekilde şirin bir koreografi yer alıyor. Bir taşıyıcı, hipster, genç kadını, cansız manken misali, yatay olarak alıyor ve renkli tarafa taşıyor. Diğer bir taşıyıcı da genç kadının bakmakta olduğu fotoğraf çerçevelerini kolayca renkli ekrana sürüyor. Çünkü selfieleriniz ve yemeye kıyamayarak deklanşöre bastığınız yemek fotoğraflarınız elbette yüksek sanat müzelerinin sunumuna layık.

Bu arada arkadaşlarınız trambolindeymiş gibi neşeli bir şekilde yeni telefonunuza sıçrayacak, çünkü iPhone’a sıçramak çocuk oyuncağı olmaktan öte eğlenceli.

Kampanyanın diğer reklam videolarında medya dışı özelliklerin tanıtımı, zeki ve esprili bir şekilde yapılıyor.

Eski telefonunuzu temsil eden renksiz tarafta Yeşil Çam filmlerini aratmayan tempoda slow-motion koşarken iPhone ekranına geçtiğinizde birden Speedy Gonzales’e (Usain Bolt da olabilir) dönüşüyorsunuz.

Peki ya mahremiyet? Kalabalık bir halk otobüsünde omzunuz üzerinden telefon ekranınıza süzülen gözler? İşte bu reklam videosu sizlere mahremiyet vaat ediyor.

Bu ay içerisinde daha çok reklam videosu gelecek. Kaçırmayı istemeyiz.

Gayet sade ve minimal bir şekilde oluşturulan bu reklamlar açık ve tutarlı bir çerçeve sunuyor. Kusursuz bir kullanıcı deneyimi sağlamak için renkli zeminlere olan inanç, daha önceki Apple Watch pazarlamasının düşvari mizansenini anımsatırken daha gerçekçi hissettirmeyi başarıyor.

Bir iPhone hayatınızı inanılmaz derecede kolaylaştırıp rüyalarınızı gerçeğe dönüştürüyor denilemez ancak işe yarayan özellikleri ile hayatınızın daha az sıkıcı olmasını sağlayarak ön plana çıkıyor. Bu noktada iPhone’un eleştiri alan noktalarından biri diğer cihazlar ile arasındaki veri aktarımıydı. Apple bunu da çözmüş gibi görünüyor. Hem de çok şirin bir anlatımla!

Android cihazınızı Google Play üzerinden edinebileceğiniz bir app ile kolayca yeni iOS cihazınıza taşıyabiliyorsunuz.

Kaynak.

BONUS:

iPhone’un renkli dünyası ile ilgili ilginizi çekeceğini düşündüğümüz Çocuklar Tarafından “iPhone İle Çekildi” yazımızı da okumanızı öneririz.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar