Reklamları ile Satın Almaya Teşvik Eden Markalar (2018 Almanak)

Paylaşmayı unutmayın.

Yıllar süren pazarlama faaliyetleri arasında kalan tüketiciler olarak, markaları algılayış biçimimizde ve hatta onların bize sunduğu algılarda büyük değişikliğe şahit olduk. İşte tüm bu değişiklikler, bir markanın başarı elde etme çabasının altında yatıyor. Hangi marka en’ler arasına girmek ve rakiplerinden daha farklı bir algıya sahip olmak istemez ki? Reklamlar, satın almaya teşvik eden promosyonlar, indirimler, marka algısı ve dahası… Peki o zaman, 2018 yılının enlerine gelelelim. Adgager 2018 yılına ait bir Almanak hazırladı ve tüketicilerin satın alma kararına etki eden reklamları araştırdı. Reklamları ile satın almaya en çok teşvik eden markaları kategorize ederek 2018’in en’lerini ortaya çıkardı. Gelin birlikte inceleyelim!

Almanak Sonuçlarına Göre
Kategori Bağımsız Reklamları ile Satın Almaya En Çok Teşvik Eden Marka: NETFLİX (%63)

NOT: Reklam; bir TV reklamı, bir radyo spotu, bir dergi sayfası reklamı, bir gazete sınıflandırması, bir ilan panosu veya internet ya da sosyal medya reklamı gibi satış için hazırlanan tüm çalışmalar olabilir.

İçecek Kategorisi

Gazlı İçecek: Cola Cola
Su: Erikli
Süt: Torku/Sütaş
Meyve Suyu: Cappy
Çay: Lipton
Kahve: Nescafe

Yiyecek Kategorisi

Çikolata/Atıştırmalık: Ülker
Yoğurt: Sütaş
Peynir: Muratbey/Sütaş
Zeytinyağı: Komili
Makarna: Filiz/Barilla
Kahvaltılık Gevrek: Nesquik



Teknoloji Kategorisi

Perakende Teknoloji Mağazası: MediaMarkt
Dayanıklı Ev Aletleri: Arçelik
Akıllı Telefon: Apple iPhone
Bilgisayar: Apple Mac


Giyim Kategorisi

Perakende Giyim: Lc Waikiki
Spor Giyim: Nike
Ayakkabı: Flo

Ve diğerleri…

Tüketicinin kalbi reklamlarla atıyor diyorsanız;bu listedeki markaların reklam çalışmalarından ilham almanızı öneririz. Her yıl mağaza raflarında yaklaşık 1.000 adet yeni marka ortaya çıkmaktadır. Bu tür tanıtımların sıklığı ve hacmi, pazarlamacıların bu markaları inşa etmenin temelini oluşturan tüketici dikkatini kullanmalarını gittikçe daha zor bir hale getirmektedir. Bu nedenle, her reklam yönteminin insanların hayatının her köşesine tam anlamıyla sızması gereklidir. Bu yapılmazsa herhangi bir aracın etkinliğinin azalması ve pazarlama harcamalarının geri dönüşünün kayması hiç de şaşırtıcı olmayacaktır.

Biz listemizde bulunan tüm markaları başarılardan dolayı tebrik ederken sözü size bırakıyoruz. Ne dersiniz reklamın iyisi kötüsü olur mu?

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar