Reklam Çalışmalarınız İçin Tasarım İpuçları-4

reklam

Paylaşmayı unutmayın.

Reklam Çalışmalarınız İçin Tasarım İpuçları -1 -2 ve 3 yazılarımızın devamı olan, reklam çalışmalarınızda yaratıcılığınız ve özgünlüğünüzü kazanmanızı sağlayacak Tasarım İpuçları yazı dizimizin son bölümüne geldik bile! Faydalı olduğumuzu umuyoruz ve bekletmeden yeni ipuçlarımızı sıralamaya başlıyoruz!

Tipografilerinizde Yaratıcı Olun.

Tipografiler konusunda neler yapılabileceğini bir önceki yazıda ele almıştık. Markanıza ait yeni bir yazı tipi oluşturmak için grafiklerden ve dijital ayarlamalardan da yardım alın. Triss’in reklamında iki mesajı birbirinden ayırmak için “kazan kazan kartı” şeklinde bir tasarım ile oluşturulan farklı yazı tipleri ve verilmek istenen mesajın son derece net ve farklı bir şekilde verildiğini görebiliyoruz.

yaratıcı tipografi çalışmaları

@coloribus

 Mesajınızı Büyük ve Kalın Harflerle Vermekten Korkmayın.

Mesajınızı verirken cesur boyutlardan ve ifadelerden korkmayın, aksine bunlar dikkat çekmeniz için mükemmel bir yol!  Yapmanız gereken; vermek istediğiniz mesajı yüksek sesle söyleyin, büyük ve koyu renkler kullanın, en üste konumlandırın, diğer her şeyi daha küçük ölçekler ile yerleştirin, mesajın yüksek ve net bir şekilde alınıp alınmadığından emin olun.

reklamlarda punto kullanımı

@drivetribe

Tüketicilerin Parçaları Bir Araya Getirmesine İzin Verin.

Reklam çalışmanızı oluştururken mizaha yer verin ve boşlukları tüketicilerinizin doldurmasına izin verin. Reklamınızı tüketicinin parçaları bir araya getireceği şekilde tasarlayın. Tabi bu yöntemde verilmek istenen mesajın verilememesi gibi bir endişenin ortaya çıkması çok normaldir. Fakat tüketicilerinize güvenin ve reklamınızı iyi bir espri olarak düşünün. Vermek istediğiniz mesajı zekice ve güçlü bir şekilde bir araya getirirseniz, mesajınızı açıklamanıza gerek kalmayacaktır.

bilmeceli reklamlar

@ultralinx

Negatif Boşluğu Kullanın.

Negatif boşluğu kullanmak için verilmek istenen mesaj ve marka arasındaki bağlantının güzel bir şekilde kurulup beyin fırtınası ile negatif boşluğun nasıl bir çalışma ile kullanılacağı tasarlanmalıdır. IBM reklam çalışmasında son derece zekice bir negatif boşluk çalışması yapmıştır. Bir tavuk ve bir kadının yüzünü iyi çalışılmış bir illüstrasyon ile bir araya getirerek, vermek istediği mesaj ile mükemmel bir uyum sağlamıştır. Zor olan kısmı, yani tasarımınızı tamamladıktan sonra yüksek kontrastlı renkler, ekstra net ve canlı efektler ile çalışmayı unutmayın.

reklamlarda negatif boşluk nedir

@pinterest

Tüketicilerinizi Şaşırtın ve Reklamınıza Daha Dikkatli Bakmalarını Sağlayın.

Oral bakım markasının Colgate’in reklam çalışmasında dikkatinizi çeken nedir? Bu üç reklam afişini dikkatlice gözden geçirin. İlk afişteki kadının 6 parmağının olması? İkinci afişte görünmeyen birinin elinin adamın omzunda olması? Üçüncü afişteki adamın kayıp kulağı? Bunlar afişe ilk baktığınızda dikkatinizi çekmiş miydi? Colgate, tüm dikkati kirli dişlere çekerek tüketiciyi reklama daha dikkatli bir şekilde bakmak için geri döndürüyor. Böylece reklam çalışması akılda kalıcı ve eğlenceli bir etki bırakıyor.

şaşırtıcı reklamlar

@pinterest

Görselleri Konuşturun.

Reklamınız için etkili bir görseliniz varsa kendinize özel bir yazı tipine bile ihtiyacınız kalmayacaktır. Lenor yumuşatıcı reklamına bir göz atalım. Afişin en başında suya giren kısmı oyuncağa dönüşen bir ayı ve afişin en sonunda Lenor yumuşatıcı. Bu kadar basit ve etkili.

Reklamınızı planlarken kendinize sorun: Bu öğeye ihtiyacım var mı yoksa vermek istediğim mesajı etkilemeksizin onu bu tasarımdan çıkartabilir miyim? Cevabınız evet ise hiç düşünmeden çıkartın.

Görselleri konuşturmak

@dailydesigninspiration

 Minimalizmin Etkisini Küçümsemeyin.

Klasik bir tipografi, herhangi bir görsel veya grafiğe ihtiyaç duymayacak kadar zekice tasarlanmış bir metin, markanızın logosu. Bu üçü ile son derece zekice ve akılda kalıcı bir reklam hazırlanabilir mi?

Seagram’ın  reklamına iyi bakın. Son derece minimal bir çalışma ve etkili bir mesaj. Teorik olarak basit olmak en kolayı, uygulamada zor ama günün sonunda başardıysanız oldukça etkili bir yöntem.

Minimalizm

@adeevee

Bir tasarımcıysanız ya da markanız için bir reklam çalışması yaptıracaksanız bu öneriler kesinlikle işe yarayacaktır. Yaratıcılıkla kalın!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar