Reklam Çalışmalarınız İçin Tasarım İpuçları-1

tasarım

Paylaşmayı unutmayın.

Dünya’nın ilk televizyon reklamı ne zaman ve hangi marka tarafından verildi biliyor musunuz?  New York’ta kurulmuş olan bir saat ve mücevher markası olan Bulova tarafından. Bu reklam filmi,  6 Kasım 1941 yılında NBC’de yayınlanan bir beyzbol maçının devre arasında sadece 10 saniye yayınlanmış ve reklam filminin maliyeti sadece 9 dolarmış.

Şimdilerde ise reklam sektörü başlı başına bir dünya ve artık neredeyse bir film çekercesine maliyetlere ve uzun çalışmalara katlanılıyor. Yeni ürünler var olmaya devam ettikçe, reklam sektörü de tüm yaratıcılığı ile yüksek beklentilere cevap vermek için üretmeye devam edecektir.

Reklamcılığın bilgeliğine ve tasarım ipuçlarına sahip, 30 güzel reklam ile reklamcılığın ipuçlarına birlikte bakacağımız yazı dizimize başlayalım!

Basit Tutun.

Biliyoruz, ürününüz ya da verdiğiniz hizmet sizin için en iyilerden ve bunu hedef kitlenize her yönüyle aktarmayı istiyorsunuz. Bu yolu tabii ki seçebilirsiniz fakat sizin için daha iyi bir önerimiz var. Hedef kitlenizi yormadan, hayal gücünde direkt olarak mesajınızı almasını sağlayacak, basit ve sade bir reklam çalışması yapmanız. Hem vereceğiniz mesaj hem de tasarımınız daha sade olduğunda hedef kitlenize ulaşmanız daha kolay olacaktır.

Reklam çalışmalarında basit ama etkili fikirler

@reddit

Harekete Geçirici Bir Mesajınız Olsun.

Harekete geçirici mesajlar, promosyon dönemlerinde ve yeni ürün çıktığında en çok karşımıza çıkan reklam türleridir. Bunlar “Şimdi Satın Al!”, “İndirimi Kaçırma!” tarzı mesajlardır ve özellikle hedef kitlesine ulaştığı zaman önemli geri dönüşler alan reklam çalışmalarıdır. Harekete geçirici mesajınızı akıllıca hazırlanmış bir görsel ve konsept ile oluşturduğunuzda, reklamınız odak noktası haline gelecektir.

reklam çalışmaları ve mesajlar

@adsoftheworld

Nişlere İtiraz Edin.

Ne demek mi istiyoruz? Diyelim ki bir hedef kitleniz var ve reklam çalışmanızı hedef kitlenizi ele alarak gayet başarılı bir şekilde ortaya koyuyorsunuz. Fakat ya reklam yapacağınız ürünün hedef kitlesi çok geniş ise? Örneğin; Wilkinson Sword marka tıraş bıçakları çok geniş bir hedef kitleye sahiptirler. Dolayısıyla her biri çeşitli hedef kitlelerine ulaşacak şekilde hazırlanmış üç reklam kampanyaları bulunmaktadır. Wilkinson Sword markası yalnızca belirli bir hedef kitleye değil, bu tıraş bıçaklarını kullanan hedef kitlelere hitap etmeyi başarmıştır.

hedef kitle ve reklamcılık

@christianoneves

Görsel Metaforlar Kullanın.

Reklam çalışmalarınızda yazılı metaforlardan daha etkili bir şey varsa o da hedef kitlenizin görsel hafızasına kazınacak bir görsel metafor ile vermek istediğiniz mesajı oluşturmanızdır. Bu, çok kolay bir yöntem değildir elbette ama yaratıcı ve zekice düşünülmüş bir metafor akıllara hep markanızı getirecektir.

minimal reklamlar

@chinesefansshare

Markanız ve Görseller Arasında İlişki Bulun.

Markanız hakkında hedef kitlenize vermek istediğiniz mesajı görseller arasında bağlantılar kurarak vermeniz mümkün mü? Bunu derinlemesine araştırmanızı öneririz. Örneğin; Parship.com isimli çevrimiçi çöpçatanlık sitesi bu konuda son derece akıllıca bir reklam kampanyası oluşturmuş. Bir fermuar ile bir araya gelen kadın ve erkek figürleri ile vermek istediği mesajı son derece eşsiz bir şekilde hazırlamış. Siz de vermek istediğiniz mesajı gizli görseller veya grafikler ile hedef kitlenize sunmak için beyin fırtınası yapmayı ihmal etmeyin.

reklamlarda marka görsel uyumu

@pinterest

Tasarım ipuçları dizimizin bir sonraki yazısında görüşmek üzere…

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar