Reklam Bütçenizi Düşürmek İster Misiniz?

reklam bütçesini azaltmak

Paylaşmayı unutmayın.

Büyüme ve gelişme yolunda olan bütün firmalar pazarlamada reklam kanallarını kullanıyor. Peki, bu noktada küçük işletme sahipleri mevcut bütçelerini nasıl değerlendirmeli? Tüm işletmeler markalarının ismini duyurmak için elinden geleni yapıyor fakat reklam için kısıtlı bütçeye sahip bir işletmeniz mi var? Bu ve bunun gibi birçok problem küçük işletmelerin başına dert olabiliyor.

Geleneksel veya çevrimiçi pazarlama maliyetlerinden bazılarının işletmeniz üzerinde bir yük oluşturduğunu düşünüyor fakat hangisinin sizin için yararlı olacağı konusunda seçim yapamıyor olabilirsiniz. Bu yazının sizlere bu seçimler konusunda yardımcı olacağına eminiz.İnternet topluluğu hızla büyüyor ve ortalama bir kullanıcıya, günde 5000 reklam gösteriliyor fakat bunlar her zaman yerine ulaşmıyor. Reklam engelleyiciler, dünya üzerinde 200 milyon insan tarafından kullanılıyor. Bu nedenle müşterilerinize ulaşmak için farklı yollar denemelisiniz. Sizlerle birazdan paylaşacağımız 4 ipucu ile bu yolların tamamı hakkında bilgi sahibi olacaksınız ve bunların hepsinin reklam satın almaktan çok daha ucuz olduğunu göreceksiniz.

Vurucu Yazılar ile Bağı Kurun!

vurucu blog yazısı yazma

@StockSnap

İnternet ortamında kaliteli ve doğru bilgilerin paha biçilmez olduğu aşikar. İşletmenizin uzmanlık alanı hakkında bu paha biçilmez bilgileri paylaşarak hedef kitleniz ile aranızda bir bağ kurup bir sonraki alışverişlerinde reklamlardan önce sizi aramasını sağlayabilirsiniz. Ve içeriklerin kalitesi, sizle kitleniz arasındaki güven ve bağın sağlamlığını önemli derecede etkileyecektir. Bu sebepten ötürü yazılarınızda kaliteden ödün vermemeye çalışın. Ve içeriğinizin arama motoru optimizasyonun yapıldığından emin olun. Böylece içeriğiniz arama motorunda üst sıralara çıkıp insanların ilgisini daha kolay çekecektir.

Göz Önünde Olun!

@manolochretien

İşletmeniz ve müşterileriniz arasındaki görsel bağı kurun! Sadece metin ile çalışmak müşterileriniz üzerinde can sıkıcı etkiler yaratabilir. Onlara uzun metinler sunup onları boğmaktansa yazınızı, küçük ve anlamlı resim ve fotoğraflar ile desteklemeyi denemelisiniz. Hatta öteye geçip onlar için videolar hazırlayabilirsiniz. Bu hazırladığınız videolar ile onlara işleyişinizi gösterebilirsiniz. Firmanızın onlara sunduğu ürünleri veya hizmetleri nasıl hazırladığınızı görmek ve bilmek onların sizlere olan güvenini arttıracaktır. Hatta daha fazla etkileşim için içerisinde soruları da cevaplayabileceğiniz bir canlı yayın oluşturup onlar ile olan bağınızı oldukça güçlendirebilirsiniz. Unutmayın ki ne kadar şeffaf olursanız o kadar güvenilir olursunuz.

Sosyal Medyanın Gücünden Yararlanın!

@nordwood

Daha önceki iki konumuzda bahsettiğimiz yazılı ve görsel içeriğe sahip olduğunuzda bunları insanlar ile paylaşmak için bazı platformlara ihtiyacınız olacak. Şanslısınız ki günümüzde bunun için birden çok sosyal medya platformu bulunmakta. Bunlardan birkaçını profesyonel şekilde, kitlelere ulaşmak için kullanırsanız herhangi bir ek reklam maliyetine girmeden hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Ve insanların gün içerisinde defalarca bu hesapları kontrol ettiğini düşünürsek yaptığınız herhangi bir güncellemenin insanlara ulaşması çok hızlı olacaktır. Bu sayede ücret ödemeden insanlarla yeni bağlar kurabilir, önceden kurulmuş olan bağlarınızı sıcak tutabilirsiniz. Hala burada olduğunuzu onlara rahatlıkla gösterebilir ve güvenlerini tazeleyebilirsiniz.

Etkileşimlere Açık ve Hazırlıklı Olun!

@rawpixel

Oluşturduğunuz içerikler ile etkileşimler almaya çalışmalı ve bu etkileşimlerin ne yönde olacağı hakkında hazırlıklı olmalısınız. Müşterilerinizin sizin hakkınızda yorum bırakabileceği platformları düzenli bir şekilde takip etmelisiniz ve bu yorumlara cevap verebilmek için hazırlıklı olmalısınız. Mükemmele yakın bir müşteri hizmetleri birimine sahipseniz bunun karşılığını, bu platformlar üzerinden takip edebilirsiniz. Eğer değilse bunun ciddi sonuçları olabilir ve bunları düzeltmek için hızlı bir şekilde hareket etmeniz gerekir. Olumlu yorumlar konusunda kullanıcılarınızı teşvik edip olumsuz olanlar hakkında da proaktif davranmanız, sizleri bu negatif durum içerisinden kurtaracaktır. Olumsuz yorumlar hakkında yapmanız gereken bir diğer davranış ise mutlaka cevaplamaktan geçiyor. Sorunları çözmeye ve müşterinizin isteğini gerçekleştirmeye çalışın. Firmanızın itibarını korumak çok önemli, bunun için çalışmalı ve güvenilirliğinizi korumalısınız.

Dijital pazarlama konusu gerçekten zor bir konudur fakat büyük bir servet harcamadan tavsiyelerimizi dinleyerek bu alanda firmanızın başaralı olmasını sağlayabilirsiniz. Müşterilerinizle aranızda olan bağı asla koparmamanız ve onların yorumlarını alabilmeniz dijital pazarlama konusunda sizlere büyük fayda sağlayacaktır. Güvene dayalı bir sistem ile istediğinizi elde edeceksiniz!

Kaynak

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar