Quartz Bottle: Hem Teknolojik Hem Sağlıklı

Quartz Bottle

Paylaşmayı unutmayın.

Günlük hayatımızı devam ettirebilmemiz için olmazsa olmazımız sudur. Bu sebeple en çok tükettiğimiz besinin su olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gün içerisinde tükettiğimiz pet şişe içerisindeki suların ne kadar sağlıklı olduğuyla alakalı aklımızda her zaman bir soru işareti olabilir. Sadece insan sağlığına değil çevreye attığımız pet şişelerin de doğaya en az insanlara olduğu kadar zarar verdiğiyle alakalı hepimizin az çok bilgisinin olduğunu da biliyoruz. Peki, bu sorunları bildiğimize göre teknoloji alanında geliştirilen mükemmel bir çözümü hep birlikte inceleyelim: Quartz Bottle!

yenilenebilir su şişesi

@DigitalTrends

Günümüzde kullanılan yenilenebilir su şişelerinin fazla kullanışlı, uzun ömürlü veya sağlıklı olduğunu pek söyleyemeyiz. Fakat bu yazımızda bahsedeceğimiz yenilenebilir su şişesinin onlardan farklı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Quartz Bottle Ne Yapıyor?

Hepimiz daha fazla su tüketmek fakat daha az plastik kullanmak istiyoruz, tam olarak bu noktada Quartz Bottle, kendisini ve içine koyduğumuz suyu temizleyen, tekrar kullanılabilir, şarj edilebilir ve yalıtılmış bir su şişesi ile karşımıza çıkıyor.

Geçen her dakikada bir milyondan fazla su şişesinin tüketilmesi gerçekten fazlasıyla korkutucu bir rakam. Yıllık 480 milyarın üstüne çıkan bu rakamlardan sonra pet şişenin tüketilememesi konusunda daha fazla gelişmelerin olması gerektiğini düşünüyoruz. Dünyadaki 663 milyon insan temiz su olmadan yaşıyor. Belki siz de bunun bir parçasısınız… Quartz Bottle temel teknolojiyi, temiz suya erişim ihtiyacı duyan milyonlarca insana ulaştırmak için kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla çalışmanın yollarını sürekli araştırdığını iddia ediyor.

quartz bottle

@DigitalTrends

Quartz Bottle sadece yaptığı işle değil şık tasarımıyla da fazlasıyla dikkat çekiyor. Sade tasarımı kullanan herkesi memnun etmiş gibi görünüyor. Bu şık şişenin hem su hem de şişenizin yüzeyindeki biyolojik kir ve mikropları verilen istatistiklere göre %99,9 oranında azalttığı söyleniyor. Bu dünya üzerindeki bulabileceğimiz en temiz su demek oluyor ki bu gerçekten inanılmaz bir şey!

Nasıl Yapıyor?

UV-C LED ışığı, bakteri ve virüsleri ortadan kaldırmak için ışığın optimum dalga boyu olarak adlandırılan 280 nm aralığında yayılır ve bizim bu teknolojiyi kullanmamız için sadece Quartz’ın kapağındaki bir düğmeye basmamız yeterli oluyor. Düğmeye bastığmız anda UV ışığı, zararlı ve kokuya neden olan bakteri ve virüsleri temizlemekle işe başlar. Bu işlem her dört saatte bir otomatik olarak yapılır ve bu sayede hem kabın hem de içindeki suyun her zaman temiz kalmasını sağlar.

Quartz Bottle ürettiği bu su şişesiyle ne kadar iddialı olduğunu bizlere gösteriyor. Şimdi son olarak şişenin tanıtım videosunu izleyelim ve şişenin tam olarak ne yaptığını bir de video üzerinde görelim.

Paylaşmayı unutmayın.

İlgili Sayfalar